Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Grondige verbouwing brengt Delta Hotel terug naar viersterrenniveau

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Grondige verbouwing brengt Delta Hotel terug naar viersterrenniveau
De afgelopen zes weken onderging het Delta Hotel in Vlaardingen een flinke verbouwing. In het tijdsbestek zijn 24 hotelkamers in een monumentale toren compleet gestript en opnieuw gerealiseerd. De rest van de bedrijvigheid in het hotel kon gewoon doorgaan tijdens de verbouwing. Daardoor is de omzetderving tot een minimum beperkt. De vaste gasten reageren volgens het hotel enthousiast. Dat meldt Hospitality Management.

De inrichting en de aankleding in het hotel zijn afgestemd op het thema oceaanzeilen. Zo heeft het personeel sportieve kleding en is er gekozen voor marine kleuren in de kamers. De kleinere accenten zijn ook meegenomen in het thema, zoals de gordijnen van zeilstof en het behang met zeilbootmotief.

Terug op viersterren-plus

Directeur Dirk Overbeeke stelt dat de kamers ook toe waren aan een opfrisbeurt. Het hotel bestaat inmiddels al meer dan 60 jaar en de directeur ‘kan zich de laatste renovatie van de monumentale toren niet herinneren’. De directeur denkt dat het hotel daarom niet meer op het gewenste niveau was. “Wij zijn een viersterren-plushotel en gasten verwachten dan op alle fronten een viersterren-pluservaring”, aldus de directeur.

Zes weken durende renovatie

De hele klus, van strippen tot de herinrichting, is geklaard binnen anderhalve maand. Het scheelde dat de rest van het hotel open bleef. Hierdoor is de omzetderving laag gebleven.

Van overlast was volgens de directeur geen sprake. Hij stelt dat de gasten natuurlijk wel het een en ander hebben gezien van de werkzaamheden. Zo lag er loopzeil in de foyer en was een deel van de lift afgetimmerd. Dat gasten iets meekrijgen ervan is moeilijk te omzeilen. “Maar als je de gasten uitlegt dat het eindresultaat alleen maar mooier wordt, reageren zo over het algemeen heel aardig en tonen ze in de meeste gevallen wel begrip.”

Door: Nationale Recreatiegids

01 december '23 (15:31)

Remboe Village overgenomen door Poelman Vakantieparken

Vanaf 1 december is Remboe Village niet langer meer in eigendom van EuroParcs. Het park is namelijk overgenomen door Poelman Vakantieparken, zo meldt EuroParcs.

01 december '23 ( 9:34)

Provincie Limburg ontvangt petitie tegen 'verroompottisering'

De bouw van nieuwe vakantieparken in Limburg moet worden ingedamd, vinden de ondertekenaars van een petitie tegen de "verroompottisering" van de provincie. De petitie voor het behoud van een camping in het Heuvelland, volgens de initiatiefnemers door zo'n 11.000 mensen ondertekend, werd vrijdagochtend aangeboden aan de Limburgse gedeputeerde Michael Theuns (ruimte, CDA).

30 november '23 (12:18)

Geen plek meer beschikbaar voor statushouders in Gelderland

Gelderse gemeenten stellen "dat de grens is bereikt" in de opvang van statushouders, zo schrijft de provincie. Er zijn te weinig sociale huurwoningen beschikbaar en ook is er een "mismatch" tussen het type woningen en de mensen voor wie een plek wordt gezocht.

29 november '23 (10:32)

Overleden man in arbeidsmigrantenhotel stierf aan natuurlijke dood

Zondagavond werd een man dood aangetroffen in een arbeidsmigrantenhotel in Wolphaartsdijk. In eerste instantie werd een vrouw, die ook in het hotel verblijft, als verdachte aangehouden. Nu blijkt dat de man aan een natuurlijke dood is overleden. De vrouw is inmiddels vrijgelaten, meldt Omroep Zeeland.

28 november '23 (11:18)

‘Permanente bewoning vakantieparken levert weinig woonruimte op’

Als het aan de landelijke politiek ligt, wordt het straks makkelijker om een vakantiepark om te bouwen naar een woonwijk. Maar heeft dat daadwerkelijk een voordelig effect op de woningmarkt en -ruimte? Programmamanager Rob van den Hazel van programma Vitale Vakantieparken op de Veluwe vertelt hierover. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

27 november '23 (11:23)

Buurt stapt naar rechter om asielopvang Van der Valk in Uden tegen te houden

Het plan van het Van der Valk-hotel in Uden om vanaf begin december 300 asielzoekers op de te vangen valt niet bij iedereen even goed. Een groep buurtbewoners gaat via de rechter proberen om de opvang tegen te houden. Dat doen zij door middel van een kort geding. Volgens de bewoners is het besluit ‘gepruts van de gemeente’, meldt Brabants Dagblad.

27 november '23 ( 8:55)

Dode in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, vrouw opgepakt

In een arbeidsmigrantenhotel in het Zeeuwse Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode man gevonden. Een vrouw, die eveneens in het hotel aan de Lepelstraat verblijft, is aangehouden. Haar betrokkenheid bij de dood van de bewoner wordt onderzocht, meldt de politie.

23 november '23 (14:27)

Flinke brand uitgebroken in chalet op vakantiepark in Vierhouten

Na een flinke brand in een chalet op vakantiepark Samoza in Vierhouten, is deze onbewoonbaar verklaard. Gelukkig zijn andere chalets in de buurt bespaard gebleven. Dit meldt De Stentor. 

22 november '23 ( 9:58)

Aanvraag voor bungalowpark met 300 woningen bij Willemstad ingediend

De projectontwikkelaar SVE Group heeft een aanvraag voor een vergunning ingediend bij de gemeente Moerdijk. Het bedrijf wil op de plek van camping Bovensluis bij Willemstad een bungalowpark aanleggen. Deze krijgt ruim 300 recreatiewoningen, meldt BN de Stem.

21 november '23 (11:05)

Het Rijk bepaalt of er permanent gewoond mag worden op vakantieparken

Aanvragen bij de gemeente om een vakantiepark om te vormen naar een woonwijk worden vaak niet goedgekeurd. Maar daar kan verandering in komen. Als het aan de Tweede Kamer ligt wordt het straks gemakkelijker om permanent in een vakantiehuis te wonen. Zelfs als de gemeente het daar niet mee eens is, meldt de Stentor.