Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Koningspaar spreekt tussen de schapen met ondernemers Texel

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Koningspaar spreekt tussen de schapen met ondernemers Texel
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben dinsdag op Texel in een schapenstal gesproken met ondernemers van het eiland. Omringd door dieren en zittend op hooibalen sprak het koningspaar over onder meer de toekomst van landbouw op het eiland, huisvesting van bewoners en biologisch boeren.

Op schapenboerderij De Waddel kreeg het koningspaar uitleg over de streekproducten van het eiland. Op een tafel stonden onder meer kaas, worst, wol, bier, jam, verzorgingsproducten, kruiden en schapenmelk uitgestald. Er werd verteld over het fokken van schapen en het behoud van het Texelse schapenras. Ook was er aandacht voor het project Zoete Toekomst Texel, waarin het opslaan van zoetwater op Texel centraal staat. Texel kwam onlangs meerdere keren in het nieuws wegens de overlast van campers, en het mogelijke verdwijnen van de dierentuin op het eiland. 

Streekbezoek

Willem-Alexander en Máxima arriveerden dinsdagochtend per helikopter op het regenachtige Texel waar ze aan een tweedaags streekbezoek aan de Nederlandse Waddeneilanden begonnen. Ze werden verwelkomd door burgemeester Michiel Uitdehaag en onder anderen de commissarissen van de Koning van Noord-Holland en Friesland. Op het vliegveld vond een eerste ontmoeting plaats, waarbij ook de burgemeesters van de andere Waddeneilanden waren.

Het koningspaar bezoekt dinsdag ook Vlieland en Terschelling, woensdag reizen ze verder naar Ameland en Schiermonnikoog. Het thema van de reis is de leefbaarheid van de Waddeneilanden en wat daar allemaal bij komt kijken.

Door: ANP

29 november '23 (10:32)

Overleden man in arbeidsmigrantenhotel stierf aan natuurlijke dood

Zondagavond werd een man dood aangetroffen in een arbeidsmigrantenhotel in Wolphaartsdijk. In eerste instantie werd een vrouw, die ook in het hotel verblijft, als verdachte aangehouden. Nu blijkt dat de man aan een natuurlijke dood is overleden. De vrouw is inmiddels vrijgelaten, meldt Omroep Zeeland.

28 november '23 (11:18)

‘Permanente bewoning vakantieparken levert weinig woonruimte op’

Als het aan de landelijke politiek ligt, wordt het straks makkelijker om een vakantiepark om te bouwen naar een woonwijk. Maar heeft dat daadwerkelijk een voordelig effect op de woningmarkt en -ruimte? Programmamanager Rob van den Hazel van programma Vitale Vakantieparken op de Veluwe vertelt hierover. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

27 november '23 (11:23)

Buurt stapt naar rechter om asielopvang Van der Valk in Uden tegen te houden

Het plan van het Van der Valk-hotel in Uden om vanaf begin december 300 asielzoekers op de te vangen valt niet bij iedereen even goed. Een groep buurtbewoners gaat via de rechter proberen om de opvang tegen te houden. Dat doen zij door middel van een kort geding. Volgens de bewoners is het besluit ‘gepruts van de gemeente’, meldt Brabants Dagblad.

27 november '23 ( 8:55)

Dode in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, vrouw opgepakt

In een arbeidsmigrantenhotel in het Zeeuwse Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode man gevonden. Een vrouw, die eveneens in het hotel aan de Lepelstraat verblijft, is aangehouden. Haar betrokkenheid bij de dood van de bewoner wordt onderzocht, meldt de politie.

23 november '23 (14:27)

Flinke brand uitgebroken in chalet op vakantiepark in Vierhouten

Na een flinke brand in een chalet op vakantiepark Samoza in Vierhouten, is deze onbewoonbaar verklaard. Gelukkig zijn andere chalets in de buurt bespaard gebleven. Dit meldt De Stentor. 

22 november '23 ( 9:58)

Aanvraag voor bungalowpark met 300 woningen bij Willemstad ingediend

De projectontwikkelaar SVE Group heeft een aanvraag voor een vergunning ingediend bij de gemeente Moerdijk. Het bedrijf wil op de plek van camping Bovensluis bij Willemstad een bungalowpark aanleggen. Deze krijgt ruim 300 recreatiewoningen, meldt BN de Stem.

21 november '23 (11:05)

Het Rijk bepaalt of er permanent gewoond mag worden op vakantieparken

Aanvragen bij de gemeente om een vakantiepark om te vormen naar een woonwijk worden vaak niet goedgekeurd. Maar daar kan verandering in komen. Als het aan de Tweede Kamer ligt wordt het straks gemakkelijker om permanent in een vakantiehuis te wonen. Zelfs als de gemeente het daar niet mee eens is, meldt de Stentor.

20 november '23 (10:40)

Brand legt chalet bij Emst volledig in de as

Zaterdagnacht moest de brandweer in Emst uitrukken voor een schoorsteenbrand in een chalet. Toen de hulpdiensten arriveerden sloegen de vlammen al uit het dak. Van het chalet is niets meer over, meldt de Stentor.

17 november '23 ( 8:50)

Excuses en geld voor hoteliers die lang wachtten op geld Booking

Booking.com is door het stof gegaan tegenover gedupeerde hoteliers en andere verhuurders van vakantieverblijven die maandenlang op hun geld moesten wachten. Door problemen na een systeemupgrade afgelopen zomer kregen veel partners van het oorspronkelijk Nederlandse internetbedrijf lange tijd niet het geld dat hun gasten via de boekingssite hadden betaald. Partners die meer dan 21 dagen hebben moeten wachten op hun geld krijgen deze maand een vergoeding, die begint bij een bedrag van 50 euro.

15 november '23 (10:12)

Vakantiepark in Akkrum heeft plannen voor grote uitbreiding

Er staan grote plannen op de agenda van recreatiepark Tusken de Marren in het Friese Akkrum. Het park moet straks vier keer zo groot worden als dat het nu is. Dan staan er ook drie keer zoveel huisjes als nu. Dat meldt de Leeuwarder Courant.