Poppodium in Haarlem moet stoppen met geven van concerten wegens horecavergunning

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Het net geopende poppodium Slachthuis in Haarlem kampt nu al met problemen. Omdat de vergunningen niet in orde zouden zijn moet het podium stoppen met het organiseren van concerten. Vanaf juni zal er gehandhaafd worden door de gemeente en kunnen er dus geen concerten meer plaatsvinden. Dit meldt Entertainment Business. 

Jolanda Beyer, tijdelijk directeur van het popcentrum, legt uit dat de directe oorzaak van de situatie de recente aankondiging van de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving van de gemeente Haarlem aan het Slachthuis is. De gemeente zal binnenkort actief handhaven bij het slachthuis omdat het niet over de juiste vergunningen beschikt voor een podium en de daarbij behorende horeca.

Het popcentrum zou slechts in aanmerking komt voor een zogenaamde ‘paracommerciële horecavergunning’. Deze horecavergunning wordt vooral verleend aan bijvoorbeeld voetbalkantines en buurthuizen. Instellingen die geen ‘aanzuigende werking’ op het publiek mogen hebben. Dat betekent dus dat in het popcentrum oefenende muzikanten wel op het podium mogen spelen, maar daar geen reclame voor mogen maken.

Beyer over de situatie: “Ik heb het gevoel dat iedereen wil dat optredens hier moeten kunnen. En iedereen begrijpt ook wel dat die geen overlast mogen veroorzaken. Ik heb de hoop nog niet opgegeven. Als de politieke wil er maar is.”

Er is een petitie gestart voor het behoud van livemuziek in het Slachthuis. De petitie is hier te ondertekenen.

Door: Nationale Recreatiegids