Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Poppodium in Haarlem moet stoppen met geven van concerten wegens horecavergunning

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Poppodium in Haarlem moet stoppen met geven van concerten wegens horecavergunning
Het net geopende poppodium Slachthuis in Haarlem kampt nu al met problemen. Omdat de vergunningen niet in orde zouden zijn moet het podium stoppen met het organiseren van concerten. Vanaf juni zal er gehandhaafd worden door de gemeente en kunnen er dus geen concerten meer plaatsvinden. Dit meldt Entertainment Business. 

Jolanda Beyer, tijdelijk directeur van het popcentrum, legt uit dat de directe oorzaak van de situatie de recente aankondiging van de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving van de gemeente Haarlem aan het Slachthuis is. De gemeente zal binnenkort actief handhaven bij het slachthuis omdat het niet over de juiste vergunningen beschikt voor een podium en de daarbij behorende horeca.

Het popcentrum zou slechts in aanmerking komt voor een zogenaamde ‘paracommerciële horecavergunning’. Deze horecavergunning wordt vooral verleend aan bijvoorbeeld voetbalkantines en buurthuizen. Instellingen die geen ‘aanzuigende werking’ op het publiek mogen hebben. Dat betekent dus dat in het popcentrum oefenende muzikanten wel op het podium mogen spelen, maar daar geen reclame voor mogen maken.

Beyer over de situatie: “Ik heb het gevoel dat iedereen wil dat optredens hier moeten kunnen. En iedereen begrijpt ook wel dat die geen overlast mogen veroorzaken. Ik heb de hoop nog niet opgegeven. Als de politieke wil er maar is.”

Er is een petitie gestart voor het behoud van livemuziek in het Slachthuis. De petitie is hier te ondertekenen.

Door: Nationale Recreatiegids

01 december '23 (15:31)

Remboe Village overgenomen door Poelman Vakantieparken

Vanaf 1 december is Remboe Village niet langer meer in eigendom van EuroParcs. Het park is namelijk overgenomen door Poelman Vakantieparken, zo meldt EuroParcs.

01 december '23 ( 9:34)

Provincie Limburg ontvangt petitie tegen 'verroompottisering'

De bouw van nieuwe vakantieparken in Limburg moet worden ingedamd, vinden de ondertekenaars van een petitie tegen de "verroompottisering" van de provincie. De petitie voor het behoud van een camping in het Heuvelland, volgens de initiatiefnemers door zo'n 11.000 mensen ondertekend, werd vrijdagochtend aangeboden aan de Limburgse gedeputeerde Michael Theuns (ruimte, CDA).

30 november '23 (12:18)

Geen plek meer beschikbaar voor statushouders in Gelderland

Gelderse gemeenten stellen "dat de grens is bereikt" in de opvang van statushouders, zo schrijft de provincie. Er zijn te weinig sociale huurwoningen beschikbaar en ook is er een "mismatch" tussen het type woningen en de mensen voor wie een plek wordt gezocht.

29 november '23 (10:32)

Overleden man in arbeidsmigrantenhotel stierf aan natuurlijke dood

Zondagavond werd een man dood aangetroffen in een arbeidsmigrantenhotel in Wolphaartsdijk. In eerste instantie werd een vrouw, die ook in het hotel verblijft, als verdachte aangehouden. Nu blijkt dat de man aan een natuurlijke dood is overleden. De vrouw is inmiddels vrijgelaten, meldt Omroep Zeeland.

28 november '23 (11:18)

‘Permanente bewoning vakantieparken levert weinig woonruimte op’

Als het aan de landelijke politiek ligt, wordt het straks makkelijker om een vakantiepark om te bouwen naar een woonwijk. Maar heeft dat daadwerkelijk een voordelig effect op de woningmarkt en -ruimte? Programmamanager Rob van den Hazel van programma Vitale Vakantieparken op de Veluwe vertelt hierover. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

27 november '23 (11:23)

Buurt stapt naar rechter om asielopvang Van der Valk in Uden tegen te houden

Het plan van het Van der Valk-hotel in Uden om vanaf begin december 300 asielzoekers op de te vangen valt niet bij iedereen even goed. Een groep buurtbewoners gaat via de rechter proberen om de opvang tegen te houden. Dat doen zij door middel van een kort geding. Volgens de bewoners is het besluit ‘gepruts van de gemeente’, meldt Brabants Dagblad.

27 november '23 ( 8:55)

Dode in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, vrouw opgepakt

In een arbeidsmigrantenhotel in het Zeeuwse Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode man gevonden. Een vrouw, die eveneens in het hotel aan de Lepelstraat verblijft, is aangehouden. Haar betrokkenheid bij de dood van de bewoner wordt onderzocht, meldt de politie.

23 november '23 (14:27)

Flinke brand uitgebroken in chalet op vakantiepark in Vierhouten

Na een flinke brand in een chalet op vakantiepark Samoza in Vierhouten, is deze onbewoonbaar verklaard. Gelukkig zijn andere chalets in de buurt bespaard gebleven. Dit meldt De Stentor. 

22 november '23 ( 9:58)

Aanvraag voor bungalowpark met 300 woningen bij Willemstad ingediend

De projectontwikkelaar SVE Group heeft een aanvraag voor een vergunning ingediend bij de gemeente Moerdijk. Het bedrijf wil op de plek van camping Bovensluis bij Willemstad een bungalowpark aanleggen. Deze krijgt ruim 300 recreatiewoningen, meldt BN de Stem.

21 november '23 (11:05)

Het Rijk bepaalt of er permanent gewoond mag worden op vakantieparken

Aanvragen bij de gemeente om een vakantiepark om te vormen naar een woonwijk worden vaak niet goedgekeurd. Maar daar kan verandering in komen. Als het aan de Tweede Kamer ligt wordt het straks gemakkelijker om permanent in een vakantiehuis te wonen. Zelfs als de gemeente het daar niet mee eens is, meldt de Stentor.