Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hotelketen Kloeg Collection verovert markt Zeeland met unieke hotels

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
Hotelketen Kloeg Collection verovert markt Zeeland met unieke hotels
Voorheen was Michel Kloeg de ondernemer in een uitvaartcentrum. Nu is hij een steeds groter wordende speler in de hotelwereld, specifiek in Zeeland. Daar heeft het familiebedrijf inmiddels acht hotels staan. Uitgegroeid in de zuidelijke provincie zijn ze nog lang niet, meldt Entree Magazine.

Michel zegt dat je over een aantal jaren niet meer de plek zal herkennen. Vorig jaar opende de ondernemer Hotel de Timmerfabriek, in het havengebied van Vlissingen. Er wordt nog druk gewerkt aan Timmerfabriek Apartments, naast het indrukwekkende Rijksmonument. Daar worden straks 58 hotelappartementen verhuurd.

Grand Hotel Britannia

De echte ‘masterpiece’ van Michel laat nog even op zich wachten. In 2025 staat de opening van het Grand Hotel Britannia gepland: een reusachtig hotel aan de Vlissingse boulevard met achttien etages, een luxe rooftoprestaurant en meerdere horecagelegenheden, 205 kamers, suites en appartementen, wellness én een ondergrondse parkeergarage. Dit wordt het eerste vijfsterrenhotel van Zeeland.

Uitvaartbranche

De ondernemersreis van Michel begon bij een goedlopend en modern bedrijf in de uitvaartbranche. Hij was voor meer dan 20 jaar actief in de branche. Maar omdat het volgens hem erg emotioneel zwaar werk is, stopte hij met zijn bedrijf en ondertussen is het verkocht.

Na de verkoop tikt Michel een strandpaviljoen in Zeeland op de kop. Daar begint zijn carrière in de horecabranche. Snel komt hij ergens achter: “Het hebben van de zaak, is het einde van het vermaak. Als ik de uitdaging snap, wil ik door.” In 2013 ruilt hij het strandpaviljoen voor het vervallen Beach Hotel in Zoutelande. Die sloopt hij en bouwt op de plek een nieuw hotel. Zo is er een nieuwe hotelier geboren.

Ene na het andere hotel

De ondernemer geeft flink gas en opent het ene na het andere hotel. De vraag is er en Michel voorspelt dat het toerisme in Zeeland de komende jaren gaat toenemen. Hij wil dan ook dat alle hotels met 50 procent groeien de komende tien jaar. Wel stelt hij dat dit niet erg realistisch is, ‘en juist daarom is er ruimte voor nieuwe projecten met geografische spreiding’.

Geplande hotels

Voor de komende twee jaar staan er drie openingen op de planning. Eerst opent Hotel St. Joris in Middelburg, gevolgd door de Timmerfabriek Apartments (beide in 2023). De opening van Grand Hotel Brittania laat nog even op zich wachten: dit hotel opent in 2025 haar deuren.

Door: Nationale Recreatiegids

25 september '23 (11:42)

Buren krijgt nieuw luxe vakantiepark naast de deur

Ondanks enkele zorgen verwelkomt het Gelderse Buren het nieuwe luxe vakantiepark Soof aan de Rijn. De gemeenteraad heeft bijna unaniem akkoord gegeven op de komst van het vakantiepark. Deze gaat de plek van twee verouderde campings innemen, meldt het AD.

25 september '23 ( 9:04)

Campinggasten geëvacueerd vanwege grote brand in Rijnsburg

Vanwege een brand in een loods in het Zuid-Hollandse Rijnsburg wordt een naastgelegen camping ontruimd. De evacués worden opgevangen in het hoofdgebouw. Bij de brand komt mogelijk asbest vrij, meldt de brandweer.

21 september '23 (14:23)

Vastgoedadviseur denkt niet dat permanente bewoning vakantieparken woningnood oplost

In het partijprogramma van de VVD staat dat permanente bewoning van vakantieparken toegestaan zou moeten worden om een deel van de woningnood te kunnen oplossen. Vastgoedadviseur Colliers denkt dat niet dat dit het gewenste effect gaat hebben, omdat de meeste vakantiewoningen in kust- en natuurgebieden staan en de woningnood het grootst is in stedelijke gebieden. Dit meldt PropertyNL. 

20 september '23 ( 9:55)

Bouw luxe vakantiepark op Zwarte Bergen vertraagd door gestegen kosten

Op de plek waar voorheen vakantiepark Zwarte Bergen in Luyksgestel stond, moet een geheel nieuw, luxe vakantiepark komen te staan, Forest Village Bergeijk. De start van de bouw stond gepland voor het voorjaar van 2024. Door gestegen bouwkosten hebben de ontwikkelaars echter vertraging opgelopen. Nu wordt verwacht dat de eerste schop in het najaar in de grond gaat. Dat meldt ED.

19 september '23 (15:04)

Zuid-Holland houdt voet bij stuk: geen permanente bewoning van vakantiehuizen

Moet het toegestaan worden om permanent in een vakantiehuis te wonen? Veel bewoners en de gemeente Nieuwkoop vinden van wel, maar de provincie Zuid-Holland houdt vol dat zij dit niet willen en dat erom blijven vragen geen zin heeft. Dat meldt het AD.

18 september '23 (12:43)

Asielzoekers kunnen één nacht in hotel in Reusel slapen voordat zij doorreizen naar azc

Als het niet meteen lukt om nieuwe asielzoekers te registreren, kunnen ze de nacht doorbrengen in een hotel in het Brabantse Reusel, aan de grens met België. De volgende ochtend worden ze dan naar het asielzoekerscentrum in Budel gebracht voor de aanmelding. Daarna gaan ze naar een plek ergens anders in Nederland.

18 september '23 (11:04)

Eigenaren vakantiepark Twente zien opvang vluchteling als adempauze

De aankomende twee jaar wordt vakantiepark Finspark Herikersberg bij Markelo verhuurd aan de gemeente Hof van Twente voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dat geeft de nieuwe eigenaren van het vakantiepark tijd en geld om de toekomst van het park vast te stellen en vervolgens het plan uit te voeren. Dat meldt het AD.

15 september '23 ( 8:46)

Actiegroepen: Limburg moet meer doen tegen wildgroei vakantieparken

De provincie Limburg moet en kan meer doen om de wildgroei van vakantieparken in de Limburgse natuur te stoppen. Zeven actie- en milieugroepen dringen daar vrijdagmiddag op aan tijdens een commissievergadering van de provincie. Gedeputeerde Staten (GS) stellen zich vooralsnog op het standpunt dat de provincie weinig kan doen tegen initiatieven voor nieuwe vakantieparken als ze binnen een gemeentelijk bestemmingsplan passen.

13 september '23 (12:06)

Bewoner Arnhems vakantiepark doet aangifte van schietpartij waar Gillis bij was

Een bewoner op het Arnhemse vakantiepark dat in handen is van Peter Gillis heeft aangifte gedaan van verschillende misstanden op het park. Het gaat om aangiftes over incidenten van de afgelopen paar jaar. Zo is er onder andere aangifte gedaan voor een schietpartij op het park, waar ook Gillis bij aanwezig zou zijn, meldt Omroep Gelderland.

13 september '23 ( 9:15)

Mark Gillis legt zich neer bij uitspraak van de rechter

Mark Gillis, de zoon van Peter, accepteert de uitspraak van de rechter dinsdag in zijn mishandelingszaak. "Ik heb vanaf het begin gezegd: ik sta wel achter de rechter", zei de Massa Is Kassa-ster voor de camera van RTL Boulevard.