Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Hotelketen Kloeg Collection verovert markt Zeeland met unieke hotels

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Hotelketen Kloeg Collection verovert markt Zeeland met unieke hotels
Voorheen was Michel Kloeg de ondernemer in een uitvaartcentrum. Nu is hij een steeds groter wordende speler in de hotelwereld, specifiek in Zeeland. Daar heeft het familiebedrijf inmiddels acht hotels staan. Uitgegroeid in de zuidelijke provincie zijn ze nog lang niet, meldt Entree Magazine.

Michel zegt dat je over een aantal jaren niet meer de plek zal herkennen. Vorig jaar opende de ondernemer Hotel de Timmerfabriek, in het havengebied van Vlissingen. Er wordt nog druk gewerkt aan Timmerfabriek Apartments, naast het indrukwekkende Rijksmonument. Daar worden straks 58 hotelappartementen verhuurd.

Grand Hotel Britannia

De echte ‘masterpiece’ van Michel laat nog even op zich wachten. In 2025 staat de opening van het Grand Hotel Britannia gepland: een reusachtig hotel aan de Vlissingse boulevard met achttien etages, een luxe rooftoprestaurant en meerdere horecagelegenheden, 205 kamers, suites en appartementen, wellness én een ondergrondse parkeergarage. Dit wordt het eerste vijfsterrenhotel van Zeeland.

Uitvaartbranche

De ondernemersreis van Michel begon bij een goedlopend en modern bedrijf in de uitvaartbranche. Hij was voor meer dan 20 jaar actief in de branche. Maar omdat het volgens hem erg emotioneel zwaar werk is, stopte hij met zijn bedrijf en ondertussen is het verkocht.

Na de verkoop tikt Michel een strandpaviljoen in Zeeland op de kop. Daar begint zijn carrière in de horecabranche. Snel komt hij ergens achter: “Het hebben van de zaak, is het einde van het vermaak. Als ik de uitdaging snap, wil ik door.” In 2013 ruilt hij het strandpaviljoen voor het vervallen Beach Hotel in Zoutelande. Die sloopt hij en bouwt op de plek een nieuw hotel. Zo is er een nieuwe hotelier geboren.

Ene na het andere hotel

De ondernemer geeft flink gas en opent het ene na het andere hotel. De vraag is er en Michel voorspelt dat het toerisme in Zeeland de komende jaren gaat toenemen. Hij wil dan ook dat alle hotels met 50 procent groeien de komende tien jaar. Wel stelt hij dat dit niet erg realistisch is, ‘en juist daarom is er ruimte voor nieuwe projecten met geografische spreiding’.

Geplande hotels

Voor de komende twee jaar staan er drie openingen op de planning. Eerst opent Hotel St. Joris in Middelburg, gevolgd door de Timmerfabriek Apartments (beide in 2023). De opening van Grand Hotel Brittania laat nog even op zich wachten: dit hotel opent in 2025 haar deuren.

Door: Nationale Recreatiegids

01 december '23 (15:31)

Remboe Village overgenomen door Poelman Vakantieparken

Vanaf 1 december is Remboe Village niet langer meer in eigendom van EuroParcs. Het park is namelijk overgenomen door Poelman Vakantieparken, zo meldt EuroParcs.

01 december '23 ( 9:34)

Provincie Limburg ontvangt petitie tegen 'verroompottisering'

De bouw van nieuwe vakantieparken in Limburg moet worden ingedamd, vinden de ondertekenaars van een petitie tegen de "verroompottisering" van de provincie. De petitie voor het behoud van een camping in het Heuvelland, volgens de initiatiefnemers door zo'n 11.000 mensen ondertekend, werd vrijdagochtend aangeboden aan de Limburgse gedeputeerde Michael Theuns (ruimte, CDA).

30 november '23 (12:18)

Geen plek meer beschikbaar voor statushouders in Gelderland

Gelderse gemeenten stellen "dat de grens is bereikt" in de opvang van statushouders, zo schrijft de provincie. Er zijn te weinig sociale huurwoningen beschikbaar en ook is er een "mismatch" tussen het type woningen en de mensen voor wie een plek wordt gezocht.

29 november '23 (10:32)

Overleden man in arbeidsmigrantenhotel stierf aan natuurlijke dood

Zondagavond werd een man dood aangetroffen in een arbeidsmigrantenhotel in Wolphaartsdijk. In eerste instantie werd een vrouw, die ook in het hotel verblijft, als verdachte aangehouden. Nu blijkt dat de man aan een natuurlijke dood is overleden. De vrouw is inmiddels vrijgelaten, meldt Omroep Zeeland.

28 november '23 (11:18)

‘Permanente bewoning vakantieparken levert weinig woonruimte op’

Als het aan de landelijke politiek ligt, wordt het straks makkelijker om een vakantiepark om te bouwen naar een woonwijk. Maar heeft dat daadwerkelijk een voordelig effect op de woningmarkt en -ruimte? Programmamanager Rob van den Hazel van programma Vitale Vakantieparken op de Veluwe vertelt hierover. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

27 november '23 (11:23)

Buurt stapt naar rechter om asielopvang Van der Valk in Uden tegen te houden

Het plan van het Van der Valk-hotel in Uden om vanaf begin december 300 asielzoekers op de te vangen valt niet bij iedereen even goed. Een groep buurtbewoners gaat via de rechter proberen om de opvang tegen te houden. Dat doen zij door middel van een kort geding. Volgens de bewoners is het besluit ‘gepruts van de gemeente’, meldt Brabants Dagblad.

27 november '23 ( 8:55)

Dode in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, vrouw opgepakt

In een arbeidsmigrantenhotel in het Zeeuwse Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode man gevonden. Een vrouw, die eveneens in het hotel aan de Lepelstraat verblijft, is aangehouden. Haar betrokkenheid bij de dood van de bewoner wordt onderzocht, meldt de politie.

23 november '23 (14:27)

Flinke brand uitgebroken in chalet op vakantiepark in Vierhouten

Na een flinke brand in een chalet op vakantiepark Samoza in Vierhouten, is deze onbewoonbaar verklaard. Gelukkig zijn andere chalets in de buurt bespaard gebleven. Dit meldt De Stentor. 

22 november '23 ( 9:58)

Aanvraag voor bungalowpark met 300 woningen bij Willemstad ingediend

De projectontwikkelaar SVE Group heeft een aanvraag voor een vergunning ingediend bij de gemeente Moerdijk. Het bedrijf wil op de plek van camping Bovensluis bij Willemstad een bungalowpark aanleggen. Deze krijgt ruim 300 recreatiewoningen, meldt BN de Stem.

21 november '23 (11:05)

Het Rijk bepaalt of er permanent gewoond mag worden op vakantieparken

Aanvragen bij de gemeente om een vakantiepark om te vormen naar een woonwijk worden vaak niet goedgekeurd. Maar daar kan verandering in komen. Als het aan de Tweede Kamer ligt wordt het straks gemakkelijker om permanent in een vakantiehuis te wonen. Zelfs als de gemeente het daar niet mee eens is, meldt de Stentor.