Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nieuwe hotelketen Flonk Hotels in Noord-Nederland

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
Nieuwe hotelketen Flonk Hotels in Noord-Nederland
In het noorden van het land gaan twee Best Western-hotels voor zichzelf beginnen. Dat doen zij onder de naam Flonk Hotels. Het betreft het Best Western Groningen Centre en het hotel in Groningen-Zuid. Het is een stap in de richting van zelfstandigheid en om hun eigen identiteit neer te zetten. Om dit te vieren maken gasten in beide hotels kans op een jaar lang gratis overnachten, meldt Hospitality Management.

Herman van der Poel, de directeur van de hotels, stelt dat het tijd is om het roer om te gooien in de hotels. Hij zegt dat zij al een aantal jaren werken in de Groningse bedrijven en dat zij precies weten wat hun gasten willen. “Daarom willen we de vrijheid om zelf te bepalen hoe wij te werk gaan.”, aldus Van der Poel. De directeur geeft aan dat zij voorheen al bezig zijn geweest met het bouwen aan een eigen gezicht, onder meer door het aanleggen van een groot terras met een steiger bij het hotel in Groningen-Zuid.

Flonk

De naam Flonk moet die verbondenheid met de Groninger weerspiegelen. In het Gronings betekent flonk ‘levenslustig’. Van der Poel wil precies deze waarde in het hotel naar voren laten komen. Hij zegt: “Het is de sfeer die wij onderling met elkaar hebben en die we inzetten om het onze gasten naar de zin te maken.”

Gouden hotelpas

Gasten die in de maand mei een kamer boeken in één van de hotels, maken kans om de gouden pas te winnen. Daarmee kan je in beide hotels een jaar lang gratis overnachten. De prijs wordt verloot onder alle deelnemers en de winnaar wordt in juni bekendgemaakt.

Flonk Hotel Groningen-Zuid

Het hotel aan het Hoornsemeer in Groningen is een uitvalsbasis voor zowel uitstapjes naar de binnenstad van Groningen als naar de Ommelanden van de stad. Het hotel telt een ruime 130 hotelkamers en 12 vergaderzalen, met een auditorium waar ruimte is voor 220 gasten. Daarnaast biedt het leisure activiteiten, zoals een zwembad, terras aan het water, Restaurant Meerwold Eten & Drinken en watersportmogelijkheden.

Flonk Hotel Groningen Centre

Aan het centrum van de stad is het Flonk Hotel Groningen Centre gelegen. Vanuit hier kunnen gasten gemakkelijk naar de binnenstad van Groningen en biedt het een fijne plek voor een zakelijk verblijf. Het hotel heeft 77 kamers, vijf vergaderzalen, negen appartementen, een ontbijtrestaurant en een fitnessruimte.

Door: Nationale Recreatiegids

25 september '23 (11:42)

Buren krijgt nieuw luxe vakantiepark naast de deur

Ondanks enkele zorgen verwelkomt het Gelderse Buren het nieuwe luxe vakantiepark Soof aan de Rijn. De gemeenteraad heeft bijna unaniem akkoord gegeven op de komst van het vakantiepark. Deze gaat de plek van twee verouderde campings innemen, meldt het AD.

25 september '23 ( 9:04)

Campinggasten geëvacueerd vanwege grote brand in Rijnsburg

Vanwege een brand in een loods in het Zuid-Hollandse Rijnsburg wordt een naastgelegen camping ontruimd. De evacués worden opgevangen in het hoofdgebouw. Bij de brand komt mogelijk asbest vrij, meldt de brandweer.

21 september '23 (14:23)

Vastgoedadviseur denkt niet dat permanente bewoning vakantieparken woningnood oplost

In het partijprogramma van de VVD staat dat permanente bewoning van vakantieparken toegestaan zou moeten worden om een deel van de woningnood te kunnen oplossen. Vastgoedadviseur Colliers denkt dat niet dat dit het gewenste effect gaat hebben, omdat de meeste vakantiewoningen in kust- en natuurgebieden staan en de woningnood het grootst is in stedelijke gebieden. Dit meldt PropertyNL. 

20 september '23 ( 9:55)

Bouw luxe vakantiepark op Zwarte Bergen vertraagd door gestegen kosten

Op de plek waar voorheen vakantiepark Zwarte Bergen in Luyksgestel stond, moet een geheel nieuw, luxe vakantiepark komen te staan, Forest Village Bergeijk. De start van de bouw stond gepland voor het voorjaar van 2024. Door gestegen bouwkosten hebben de ontwikkelaars echter vertraging opgelopen. Nu wordt verwacht dat de eerste schop in het najaar in de grond gaat. Dat meldt ED.

19 september '23 (15:04)

Zuid-Holland houdt voet bij stuk: geen permanente bewoning van vakantiehuizen

Moet het toegestaan worden om permanent in een vakantiehuis te wonen? Veel bewoners en de gemeente Nieuwkoop vinden van wel, maar de provincie Zuid-Holland houdt vol dat zij dit niet willen en dat erom blijven vragen geen zin heeft. Dat meldt het AD.

18 september '23 (12:43)

Asielzoekers kunnen één nacht in hotel in Reusel slapen voordat zij doorreizen naar azc

Als het niet meteen lukt om nieuwe asielzoekers te registreren, kunnen ze de nacht doorbrengen in een hotel in het Brabantse Reusel, aan de grens met België. De volgende ochtend worden ze dan naar het asielzoekerscentrum in Budel gebracht voor de aanmelding. Daarna gaan ze naar een plek ergens anders in Nederland.

18 september '23 (11:04)

Eigenaren vakantiepark Twente zien opvang vluchteling als adempauze

De aankomende twee jaar wordt vakantiepark Finspark Herikersberg bij Markelo verhuurd aan de gemeente Hof van Twente voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dat geeft de nieuwe eigenaren van het vakantiepark tijd en geld om de toekomst van het park vast te stellen en vervolgens het plan uit te voeren. Dat meldt het AD.

15 september '23 ( 8:46)

Actiegroepen: Limburg moet meer doen tegen wildgroei vakantieparken

De provincie Limburg moet en kan meer doen om de wildgroei van vakantieparken in de Limburgse natuur te stoppen. Zeven actie- en milieugroepen dringen daar vrijdagmiddag op aan tijdens een commissievergadering van de provincie. Gedeputeerde Staten (GS) stellen zich vooralsnog op het standpunt dat de provincie weinig kan doen tegen initiatieven voor nieuwe vakantieparken als ze binnen een gemeentelijk bestemmingsplan passen.

13 september '23 (12:06)

Bewoner Arnhems vakantiepark doet aangifte van schietpartij waar Gillis bij was

Een bewoner op het Arnhemse vakantiepark dat in handen is van Peter Gillis heeft aangifte gedaan van verschillende misstanden op het park. Het gaat om aangiftes over incidenten van de afgelopen paar jaar. Zo is er onder andere aangifte gedaan voor een schietpartij op het park, waar ook Gillis bij aanwezig zou zijn, meldt Omroep Gelderland.

13 september '23 ( 9:15)

Mark Gillis legt zich neer bij uitspraak van de rechter

Mark Gillis, de zoon van Peter, accepteert de uitspraak van de rechter dinsdag in zijn mishandelingszaak. "Ik heb vanaf het begin gezegd: ik sta wel achter de rechter", zei de Massa Is Kassa-ster voor de camera van RTL Boulevard.