Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Nieuwe hotelketen Flonk Hotels in Noord-Nederland

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Nieuwe hotelketen Flonk Hotels in Noord-Nederland
In het noorden van het land gaan twee Best Western-hotels voor zichzelf beginnen. Dat doen zij onder de naam Flonk Hotels. Het betreft het Best Western Groningen Centre en het hotel in Groningen-Zuid. Het is een stap in de richting van zelfstandigheid en om hun eigen identiteit neer te zetten. Om dit te vieren maken gasten in beide hotels kans op een jaar lang gratis overnachten, meldt Hospitality Management.

Herman van der Poel, de directeur van de hotels, stelt dat het tijd is om het roer om te gooien in de hotels. Hij zegt dat zij al een aantal jaren werken in de Groningse bedrijven en dat zij precies weten wat hun gasten willen. “Daarom willen we de vrijheid om zelf te bepalen hoe wij te werk gaan.”, aldus Van der Poel. De directeur geeft aan dat zij voorheen al bezig zijn geweest met het bouwen aan een eigen gezicht, onder meer door het aanleggen van een groot terras met een steiger bij het hotel in Groningen-Zuid.

Flonk

De naam Flonk moet die verbondenheid met de Groninger weerspiegelen. In het Gronings betekent flonk ‘levenslustig’. Van der Poel wil precies deze waarde in het hotel naar voren laten komen. Hij zegt: “Het is de sfeer die wij onderling met elkaar hebben en die we inzetten om het onze gasten naar de zin te maken.”

Gouden hotelpas

Gasten die in de maand mei een kamer boeken in één van de hotels, maken kans om de gouden pas te winnen. Daarmee kan je in beide hotels een jaar lang gratis overnachten. De prijs wordt verloot onder alle deelnemers en de winnaar wordt in juni bekendgemaakt.

Flonk Hotel Groningen-Zuid

Het hotel aan het Hoornsemeer in Groningen is een uitvalsbasis voor zowel uitstapjes naar de binnenstad van Groningen als naar de Ommelanden van de stad. Het hotel telt een ruime 130 hotelkamers en 12 vergaderzalen, met een auditorium waar ruimte is voor 220 gasten. Daarnaast biedt het leisure activiteiten, zoals een zwembad, terras aan het water, Restaurant Meerwold Eten & Drinken en watersportmogelijkheden.

Flonk Hotel Groningen Centre

Aan het centrum van de stad is het Flonk Hotel Groningen Centre gelegen. Vanuit hier kunnen gasten gemakkelijk naar de binnenstad van Groningen en biedt het een fijne plek voor een zakelijk verblijf. Het hotel heeft 77 kamers, vijf vergaderzalen, negen appartementen, een ontbijtrestaurant en een fitnessruimte.

Door: Nationale Recreatiegids

01 december '23 (15:31)

Remboe Village overgenomen door Poelman Vakantieparken

Vanaf 1 december is Remboe Village niet langer meer in eigendom van EuroParcs. Het park is namelijk overgenomen door Poelman Vakantieparken, zo meldt EuroParcs.

01 december '23 ( 9:34)

Provincie Limburg ontvangt petitie tegen 'verroompottisering'

De bouw van nieuwe vakantieparken in Limburg moet worden ingedamd, vinden de ondertekenaars van een petitie tegen de "verroompottisering" van de provincie. De petitie voor het behoud van een camping in het Heuvelland, volgens de initiatiefnemers door zo'n 11.000 mensen ondertekend, werd vrijdagochtend aangeboden aan de Limburgse gedeputeerde Michael Theuns (ruimte, CDA).

30 november '23 (12:18)

Geen plek meer beschikbaar voor statushouders in Gelderland

Gelderse gemeenten stellen "dat de grens is bereikt" in de opvang van statushouders, zo schrijft de provincie. Er zijn te weinig sociale huurwoningen beschikbaar en ook is er een "mismatch" tussen het type woningen en de mensen voor wie een plek wordt gezocht.

29 november '23 (10:32)

Overleden man in arbeidsmigrantenhotel stierf aan natuurlijke dood

Zondagavond werd een man dood aangetroffen in een arbeidsmigrantenhotel in Wolphaartsdijk. In eerste instantie werd een vrouw, die ook in het hotel verblijft, als verdachte aangehouden. Nu blijkt dat de man aan een natuurlijke dood is overleden. De vrouw is inmiddels vrijgelaten, meldt Omroep Zeeland.

28 november '23 (11:18)

‘Permanente bewoning vakantieparken levert weinig woonruimte op’

Als het aan de landelijke politiek ligt, wordt het straks makkelijker om een vakantiepark om te bouwen naar een woonwijk. Maar heeft dat daadwerkelijk een voordelig effect op de woningmarkt en -ruimte? Programmamanager Rob van den Hazel van programma Vitale Vakantieparken op de Veluwe vertelt hierover. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

27 november '23 (11:23)

Buurt stapt naar rechter om asielopvang Van der Valk in Uden tegen te houden

Het plan van het Van der Valk-hotel in Uden om vanaf begin december 300 asielzoekers op de te vangen valt niet bij iedereen even goed. Een groep buurtbewoners gaat via de rechter proberen om de opvang tegen te houden. Dat doen zij door middel van een kort geding. Volgens de bewoners is het besluit ‘gepruts van de gemeente’, meldt Brabants Dagblad.

27 november '23 ( 8:55)

Dode in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, vrouw opgepakt

In een arbeidsmigrantenhotel in het Zeeuwse Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode man gevonden. Een vrouw, die eveneens in het hotel aan de Lepelstraat verblijft, is aangehouden. Haar betrokkenheid bij de dood van de bewoner wordt onderzocht, meldt de politie.

23 november '23 (14:27)

Flinke brand uitgebroken in chalet op vakantiepark in Vierhouten

Na een flinke brand in een chalet op vakantiepark Samoza in Vierhouten, is deze onbewoonbaar verklaard. Gelukkig zijn andere chalets in de buurt bespaard gebleven. Dit meldt De Stentor. 

22 november '23 ( 9:58)

Aanvraag voor bungalowpark met 300 woningen bij Willemstad ingediend

De projectontwikkelaar SVE Group heeft een aanvraag voor een vergunning ingediend bij de gemeente Moerdijk. Het bedrijf wil op de plek van camping Bovensluis bij Willemstad een bungalowpark aanleggen. Deze krijgt ruim 300 recreatiewoningen, meldt BN de Stem.

21 november '23 (11:05)

Het Rijk bepaalt of er permanent gewoond mag worden op vakantieparken

Aanvragen bij de gemeente om een vakantiepark om te vormen naar een woonwijk worden vaak niet goedgekeurd. Maar daar kan verandering in komen. Als het aan de Tweede Kamer ligt wordt het straks gemakkelijker om permanent in een vakantiehuis te wonen. Zelfs als de gemeente het daar niet mee eens is, meldt de Stentor.