Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nieuwe hotelketen Flonk Hotels in Noord-Nederland

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Nieuwe hotelketen Flonk Hotels in Noord-Nederland
In het noorden van het land gaan twee Best Western-hotels voor zichzelf beginnen. Dat doen zij onder de naam Flonk Hotels. Het betreft het Best Western Groningen Centre en het hotel in Groningen-Zuid. Het is een stap in de richting van zelfstandigheid en om hun eigen identiteit neer te zetten. Om dit te vieren maken gasten in beide hotels kans op een jaar lang gratis overnachten, meldt Hospitality Management.

Herman van der Poel, de directeur van de hotels, stelt dat het tijd is om het roer om te gooien in de hotels. Hij zegt dat zij al een aantal jaren werken in de Groningse bedrijven en dat zij precies weten wat hun gasten willen. “Daarom willen we de vrijheid om zelf te bepalen hoe wij te werk gaan.”, aldus Van der Poel. De directeur geeft aan dat zij voorheen al bezig zijn geweest met het bouwen aan een eigen gezicht, onder meer door het aanleggen van een groot terras met een steiger bij het hotel in Groningen-Zuid.

Flonk

De naam Flonk moet die verbondenheid met de Groninger weerspiegelen. In het Gronings betekent flonk ‘levenslustig’. Van der Poel wil precies deze waarde in het hotel naar voren laten komen. Hij zegt: “Het is de sfeer die wij onderling met elkaar hebben en die we inzetten om het onze gasten naar de zin te maken.”

Gouden hotelpas

Gasten die in de maand mei een kamer boeken in één van de hotels, maken kans om de gouden pas te winnen. Daarmee kan je in beide hotels een jaar lang gratis overnachten. De prijs wordt verloot onder alle deelnemers en de winnaar wordt in juni bekendgemaakt.

Flonk Hotel Groningen-Zuid

Het hotel aan het Hoornsemeer in Groningen is een uitvalsbasis voor zowel uitstapjes naar de binnenstad van Groningen als naar de Ommelanden van de stad. Het hotel telt een ruime 130 hotelkamers en 12 vergaderzalen, met een auditorium waar ruimte is voor 220 gasten. Daarnaast biedt het leisure activiteiten, zoals een zwembad, terras aan het water, Restaurant Meerwold Eten & Drinken en watersportmogelijkheden.

Flonk Hotel Groningen Centre

Aan het centrum van de stad is het Flonk Hotel Groningen Centre gelegen. Vanuit hier kunnen gasten gemakkelijk naar de binnenstad van Groningen en biedt het een fijne plek voor een zakelijk verblijf. Het hotel heeft 77 kamers, vijf vergaderzalen, negen appartementen, een ontbijtrestaurant en een fitnessruimte.

Door: Nationale Recreatiegids

28 mei '24 (15:34)

Vakantiepark ’t Vechtdal breidt uit en verduurzaamt flink

Ambities om te groeien zijn er altijd. Ook eigenaren Jeroen en Denise Ruiterkamp voelen die ambitie. Zij hebben hun vakantiepark driemaal in omvang laten groeien. Ze namen echter nog een extra stap. Zo zijn alle nieuwe vakantiehuizen op hun Lodgepark ’t Vechtdal in Dalfsen helemaal energieneutraal. Deze trend is al enige tijd zichtbaar in vakantieparkland, maar breidt zich steeds verder uit, meldt nu.nl.

27 mei '24 ( 8:58)

Consumentenbond: Booking.com blijft consumenten misleiden

Booking.com en Agoda.com, allebei onderdeel van Booking, blijven consumenten misleiden als die op hun sites een accommodatie willen boeken. De boekingssites schermen met nepkortingen, laten onvolledige prijzen zien en zetten consumenten onder druk door schaarste te suggereren die er niet is, meldt de Consumentenbond die erop wijst dat Booking in 2020 nog beterschap beloofde op deze punten.

24 mei '24 (10:33)

Naam Roompot verdwijnt met fusie Landal GreenParks, wordt Landal

Vakantieparkexploitant Roompot verandert van naam. De organisatie gaat fuseren met Landal GreenParks en met deze samenwerking verdwijnt de naam van het merk. Zij zullen verder gaan onder de naam ‘Landal’. Ook komt er een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam, meldt Omroep Zeeland.

23 mei '24 (15:29)

Chemische lucht in vakantiewoning: brandweer rukt uit

De brandweer van Ermelo is vanmiddag opgeroepen vanwege een chemische lucht in een vakantiewoning op een camping, gelegen aan de Zwaluwstraat. Bewoners merkten de geur op en belden direct de hulpdiensten, die snel ter plaatse waren om de situatie te onderzoeken. Dit meldt het Ermelo's Weekblad.

21 mei '24 (12:29)

‘Woningtekort terugdringen met transformeren vakantiewoningen werkt’

Het woningtekort in het land is hoog: we komen in totaal zo’n 390.000 woningen tekort, aldus ING. De komende jaren zal dit naar verwachting verder toenemen. Desondanks neemt het aantal vakantiewoningen in het land alsmaar toe. Recent heeft demissionair minister Hugo de Jonge een inventarisatie ingesteld om vakantieparken te transformeren naar woonwijken. De nieuwe coalitie heeft in haar akkoord het gedogen van permanente bewoning van vakantieparken opgenomen. Dit is volgens de ING een stap in de goede richting om het woningtekort terug te dringen. 

21 mei '24 (11:59)

Camping ’t Walfort in Aalten wordt Landalpark met maximaal 116 woningen

Landal Greenparcs gaat het stuk grond van de voormalige camping ’t Walfort in Aalten overnemen. Daar wil de vakantieparkgigant een recreatiepark aanleggen met maximaal 116 woningen. De gemeente Aalten staat open voor medewerking, meldt het AD.

17 mei '24 (11:11)

HISWA-RECRON reageert op coalitieakkoord

Het coalitieakkoord van de vier formerende partijen is afgelopen woensdagnacht gepresenteerd. Dit akkoord heeft ook betrekking op de recreatiesector. HISWA-RECRON uit in de reactie blijdschap, maar ook verwarring over het akkoord. 

16 mei '24 (14:00)

Een gratis camping voor gezinnen in Zoetermeer: kamperen, eten en zwemmen

In Zoetermeer bevindt zich een bijzondere camping waar gezinnen kosteloos kunnen genieten van een kampeervakantie. Deze unieke camping biedt niet alleen gratis verblijf, maar ook gratis maaltijden en toegang tot het zwembad. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

16 mei '24 (11:48)

De campingtrends van 2024: 'Luxe uitstraling en comfortabel kamperen graag'

Het kampeerseizoen van 2024 staat voor de deur en met nieuwe trends die zich ontwikkelen, belooft het een opwindend jaar te worden voor kampeerliefhebbers. Van luxe uitstraling tot comfortabele voorzieningen, hier zijn de campingtrends die je kunt verwachten, volgens de Gelderlander, voor het komende seizoen.

15 mei '24 (13:28)

Uitbreiding staanplaatsen op mini-campings in Oost Gelre

De gemeente Oost Gelre verhoogt het aantal staanplaatsen op mini-campings van 25 naar 30 per camping. Dit besluit komt voort uit de ambitie van Oost Gelre om jaarlijks 1 miljoen overnachtingen te realiseren. Wethouder Arjen Schutten benadrukt het belang van de recreatie- en toerismesector als een belangrijke economische groeisector voor de gemeente, zo meldt Omroep Gelderland.