Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

EuroParcs gaat Oekraïense vluchtelingen langer opvangen

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
EuroParcs gaat Oekraïense vluchtelingen langer opvangen
EuroParcs heeft met verschillende gemeenten afspraken gemaakt over de verlenging van de tijdelijke huisvesting van Oekraïense vluchtelingen. De bijna duizend Oekraïners die de vakantieparkenspecialist momenteel opvangt mogen in ieder geval tot eind 2023 in hun vakantiewoning blijven. Dit meldt EuroParcs in een persbericht. 

Sinds begin vorig jaar worden er bijna duizend vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen op zeven verschillende parken van EuroParcs. Met de nieuwe afspraken geeft het bedrijf nu zekerheid aan deze groep over de duur van hun verblijf. Door deze verlenging maken de Oekraïners ook meer kans op de huidige arbeidsmarkt, doordat werkgevers nu ook weten dat zij daar in ieder geval heel 2023 verzekerd zijn van een woning. De Oekraïense vluchtelingen die in Nederland verblijven hebben vanwege een uitzonderingspositie geen werkvergunning nodig om te werken. Zij mogen dus betaald werk verrichten en een groot deel van hen heeft inmiddels ook een baan. 

De bijna duizend vluchtelingen zijn momenteel gehuisvest in zeven verschillende vakantieparken van EuroParcs: Aan de Maas in Kerkdriel, Bad Hoophuizen en Veluwemeer in Nunspeet, Zuiderzee in Biddinghuizen, Bad Hulckesteijn in Nijkerk, Buitenhuizen in Velsen-Zuid en Poort van Zeeland in Hellevoetsluis.

Afspraken met woningeigenaren

De woningen waarin de vluchtelingen tijdelijk verblijven zijn overigens niet van EuroParcs zelf, maar van particuliere en zakelijke eigenaren die de recreatiewoning via EuroParcs voor verhuur aanbieden. Vanwege het langdurige karakter van de verhuur en het niet-recreatieve gebruik, is niet alleen toestemming van de gemeente nodig, maar ook van de eigenaren van de vakantiewoningen. "Gelukkig zijn deze eigenaren bereid ze nog langer te verhuren aan de vluchtelingen. Daarvoor zijn we ze dankbaar. De ervaring met deze groep gasten is ook heel goed. Ze zien de vakantiewoning echt als hun huis en gaan er zorgvuldig mee om", aldus EuroParcs-directeur Andries Bruil.

Door: Naitonale Recreatiegids

25 september '23 (11:42)

Buren krijgt nieuw luxe vakantiepark naast de deur

Ondanks enkele zorgen verwelkomt het Gelderse Buren het nieuwe luxe vakantiepark Soof aan de Rijn. De gemeenteraad heeft bijna unaniem akkoord gegeven op de komst van het vakantiepark. Deze gaat de plek van twee verouderde campings innemen, meldt het AD.

25 september '23 ( 9:04)

Campinggasten geëvacueerd vanwege grote brand in Rijnsburg

Vanwege een brand in een loods in het Zuid-Hollandse Rijnsburg wordt een naastgelegen camping ontruimd. De evacués worden opgevangen in het hoofdgebouw. Bij de brand komt mogelijk asbest vrij, meldt de brandweer.

21 september '23 (14:23)

Vastgoedadviseur denkt niet dat permanente bewoning vakantieparken woningnood oplost

In het partijprogramma van de VVD staat dat permanente bewoning van vakantieparken toegestaan zou moeten worden om een deel van de woningnood te kunnen oplossen. Vastgoedadviseur Colliers denkt dat niet dat dit het gewenste effect gaat hebben, omdat de meeste vakantiewoningen in kust- en natuurgebieden staan en de woningnood het grootst is in stedelijke gebieden. Dit meldt PropertyNL. 

20 september '23 ( 9:55)

Bouw luxe vakantiepark op Zwarte Bergen vertraagd door gestegen kosten

Op de plek waar voorheen vakantiepark Zwarte Bergen in Luyksgestel stond, moet een geheel nieuw, luxe vakantiepark komen te staan, Forest Village Bergeijk. De start van de bouw stond gepland voor het voorjaar van 2024. Door gestegen bouwkosten hebben de ontwikkelaars echter vertraging opgelopen. Nu wordt verwacht dat de eerste schop in het najaar in de grond gaat. Dat meldt ED.

19 september '23 (15:04)

Zuid-Holland houdt voet bij stuk: geen permanente bewoning van vakantiehuizen

Moet het toegestaan worden om permanent in een vakantiehuis te wonen? Veel bewoners en de gemeente Nieuwkoop vinden van wel, maar de provincie Zuid-Holland houdt vol dat zij dit niet willen en dat erom blijven vragen geen zin heeft. Dat meldt het AD.

18 september '23 (12:43)

Asielzoekers kunnen één nacht in hotel in Reusel slapen voordat zij doorreizen naar azc

Als het niet meteen lukt om nieuwe asielzoekers te registreren, kunnen ze de nacht doorbrengen in een hotel in het Brabantse Reusel, aan de grens met België. De volgende ochtend worden ze dan naar het asielzoekerscentrum in Budel gebracht voor de aanmelding. Daarna gaan ze naar een plek ergens anders in Nederland.

18 september '23 (11:04)

Eigenaren vakantiepark Twente zien opvang vluchteling als adempauze

De aankomende twee jaar wordt vakantiepark Finspark Herikersberg bij Markelo verhuurd aan de gemeente Hof van Twente voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dat geeft de nieuwe eigenaren van het vakantiepark tijd en geld om de toekomst van het park vast te stellen en vervolgens het plan uit te voeren. Dat meldt het AD.

15 september '23 ( 8:46)

Actiegroepen: Limburg moet meer doen tegen wildgroei vakantieparken

De provincie Limburg moet en kan meer doen om de wildgroei van vakantieparken in de Limburgse natuur te stoppen. Zeven actie- en milieugroepen dringen daar vrijdagmiddag op aan tijdens een commissievergadering van de provincie. Gedeputeerde Staten (GS) stellen zich vooralsnog op het standpunt dat de provincie weinig kan doen tegen initiatieven voor nieuwe vakantieparken als ze binnen een gemeentelijk bestemmingsplan passen.

13 september '23 (12:06)

Bewoner Arnhems vakantiepark doet aangifte van schietpartij waar Gillis bij was

Een bewoner op het Arnhemse vakantiepark dat in handen is van Peter Gillis heeft aangifte gedaan van verschillende misstanden op het park. Het gaat om aangiftes over incidenten van de afgelopen paar jaar. Zo is er onder andere aangifte gedaan voor een schietpartij op het park, waar ook Gillis bij aanwezig zou zijn, meldt Omroep Gelderland.

13 september '23 ( 9:15)

Mark Gillis legt zich neer bij uitspraak van de rechter

Mark Gillis, de zoon van Peter, accepteert de uitspraak van de rechter dinsdag in zijn mishandelingszaak. "Ik heb vanaf het begin gezegd: ik sta wel achter de rechter", zei de Massa Is Kassa-ster voor de camera van RTL Boulevard.