Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

EuroParcs gaat Oekraïense vluchtelingen langer opvangen

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
EuroParcs gaat Oekraïense vluchtelingen langer opvangen
EuroParcs heeft met verschillende gemeenten afspraken gemaakt over de verlenging van de tijdelijke huisvesting van Oekraïense vluchtelingen. De bijna duizend Oekraïners die de vakantieparkenspecialist momenteel opvangt mogen in ieder geval tot eind 2023 in hun vakantiewoning blijven. Dit meldt EuroParcs in een persbericht. 

Sinds begin vorig jaar worden er bijna duizend vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen op zeven verschillende parken van EuroParcs. Met de nieuwe afspraken geeft het bedrijf nu zekerheid aan deze groep over de duur van hun verblijf. Door deze verlenging maken de Oekraïners ook meer kans op de huidige arbeidsmarkt, doordat werkgevers nu ook weten dat zij daar in ieder geval heel 2023 verzekerd zijn van een woning. De Oekraïense vluchtelingen die in Nederland verblijven hebben vanwege een uitzonderingspositie geen werkvergunning nodig om te werken. Zij mogen dus betaald werk verrichten en een groot deel van hen heeft inmiddels ook een baan. 

De bijna duizend vluchtelingen zijn momenteel gehuisvest in zeven verschillende vakantieparken van EuroParcs: Aan de Maas in Kerkdriel, Bad Hoophuizen en Veluwemeer in Nunspeet, Zuiderzee in Biddinghuizen, Bad Hulckesteijn in Nijkerk, Buitenhuizen in Velsen-Zuid en Poort van Zeeland in Hellevoetsluis.

Afspraken met woningeigenaren

De woningen waarin de vluchtelingen tijdelijk verblijven zijn overigens niet van EuroParcs zelf, maar van particuliere en zakelijke eigenaren die de recreatiewoning via EuroParcs voor verhuur aanbieden. Vanwege het langdurige karakter van de verhuur en het niet-recreatieve gebruik, is niet alleen toestemming van de gemeente nodig, maar ook van de eigenaren van de vakantiewoningen. "Gelukkig zijn deze eigenaren bereid ze nog langer te verhuren aan de vluchtelingen. Daarvoor zijn we ze dankbaar. De ervaring met deze groep gasten is ook heel goed. Ze zien de vakantiewoning echt als hun huis en gaan er zorgvuldig mee om", aldus EuroParcs-directeur Andries Bruil.

Door: Naitonale Recreatiegids

01 december '23 (15:31)

Remboe Village overgenomen door Poelman Vakantieparken

Vanaf 1 december is Remboe Village niet langer meer in eigendom van EuroParcs. Het park is namelijk overgenomen door Poelman Vakantieparken, zo meldt EuroParcs.

01 december '23 ( 9:34)

Provincie Limburg ontvangt petitie tegen 'verroompottisering'

De bouw van nieuwe vakantieparken in Limburg moet worden ingedamd, vinden de ondertekenaars van een petitie tegen de "verroompottisering" van de provincie. De petitie voor het behoud van een camping in het Heuvelland, volgens de initiatiefnemers door zo'n 11.000 mensen ondertekend, werd vrijdagochtend aangeboden aan de Limburgse gedeputeerde Michael Theuns (ruimte, CDA).

30 november '23 (12:18)

Geen plek meer beschikbaar voor statushouders in Gelderland

Gelderse gemeenten stellen "dat de grens is bereikt" in de opvang van statushouders, zo schrijft de provincie. Er zijn te weinig sociale huurwoningen beschikbaar en ook is er een "mismatch" tussen het type woningen en de mensen voor wie een plek wordt gezocht.

29 november '23 (10:32)

Overleden man in arbeidsmigrantenhotel stierf aan natuurlijke dood

Zondagavond werd een man dood aangetroffen in een arbeidsmigrantenhotel in Wolphaartsdijk. In eerste instantie werd een vrouw, die ook in het hotel verblijft, als verdachte aangehouden. Nu blijkt dat de man aan een natuurlijke dood is overleden. De vrouw is inmiddels vrijgelaten, meldt Omroep Zeeland.

28 november '23 (11:18)

‘Permanente bewoning vakantieparken levert weinig woonruimte op’

Als het aan de landelijke politiek ligt, wordt het straks makkelijker om een vakantiepark om te bouwen naar een woonwijk. Maar heeft dat daadwerkelijk een voordelig effect op de woningmarkt en -ruimte? Programmamanager Rob van den Hazel van programma Vitale Vakantieparken op de Veluwe vertelt hierover. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

27 november '23 (11:23)

Buurt stapt naar rechter om asielopvang Van der Valk in Uden tegen te houden

Het plan van het Van der Valk-hotel in Uden om vanaf begin december 300 asielzoekers op de te vangen valt niet bij iedereen even goed. Een groep buurtbewoners gaat via de rechter proberen om de opvang tegen te houden. Dat doen zij door middel van een kort geding. Volgens de bewoners is het besluit ‘gepruts van de gemeente’, meldt Brabants Dagblad.

27 november '23 ( 8:55)

Dode in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, vrouw opgepakt

In een arbeidsmigrantenhotel in het Zeeuwse Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode man gevonden. Een vrouw, die eveneens in het hotel aan de Lepelstraat verblijft, is aangehouden. Haar betrokkenheid bij de dood van de bewoner wordt onderzocht, meldt de politie.

23 november '23 (14:27)

Flinke brand uitgebroken in chalet op vakantiepark in Vierhouten

Na een flinke brand in een chalet op vakantiepark Samoza in Vierhouten, is deze onbewoonbaar verklaard. Gelukkig zijn andere chalets in de buurt bespaard gebleven. Dit meldt De Stentor. 

22 november '23 ( 9:58)

Aanvraag voor bungalowpark met 300 woningen bij Willemstad ingediend

De projectontwikkelaar SVE Group heeft een aanvraag voor een vergunning ingediend bij de gemeente Moerdijk. Het bedrijf wil op de plek van camping Bovensluis bij Willemstad een bungalowpark aanleggen. Deze krijgt ruim 300 recreatiewoningen, meldt BN de Stem.

21 november '23 (11:05)

Het Rijk bepaalt of er permanent gewoond mag worden op vakantieparken

Aanvragen bij de gemeente om een vakantiepark om te vormen naar een woonwijk worden vaak niet goedgekeurd. Maar daar kan verandering in komen. Als het aan de Tweede Kamer ligt wordt het straks gemakkelijker om permanent in een vakantiehuis te wonen. Zelfs als de gemeente het daar niet mee eens is, meldt de Stentor.