Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nieuw hotel in 's-Hertogenbosch krijgt unieke hologramreceptie

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 7 min
Nieuw hotel in 's-Hertogenbosch krijgt unieke hologramreceptie
In het centrum van ‘s-Hertogenbosch opent begin volgend jaar een luxueus boutique-hotel de deuren. The Saints, een knipoog naar de nabijgelegen Sint-Janskathedraal, gaat gebruikmaken van de nieuwste technologieën, zoals een hologramreceptie. Dit meldt het hotel in een persbericht. 

Het boutique-hotel in hartje ‘s-Hertogenbosch komt op de plek waar voorheen een voormalig koetshuis en enkele herenhuizen waren gevestigd. Het hotel zal bestaan uit twintig kamers en suites, elk met een eigen karakter en stijl, die uitkijken op de Parade. Er wordt nauw samengewerkt met de exploitant van het naastgelegen Theater aan de Parade.

Gastheer of -vrouw in 3D

“Het is een prachtige plek voor een hotel met deze allure”, zegt Martijn Wagemakers, die samen met Joost Tuinman het hotel gaat exploiteren. “De historische details van de monumentale panden komen straks terug in het hotel en dat combineren we met hedendaagse technologie. Dit nieuwe concept gaat bijdragen aan de ontwikkeling van de toeristische sector in ’s-Hertogenbosch.”

The Saints gaat gebruikmaken van de nieuwste technologieën. Er komt onder meer een hologram bij de receptie, die ’s avonds en ’s nachts ter beschikking staat van de gasten. Wagemakers: “Overdag zijn er hostesses aanwezig in het hotel. In de avonduren komt de gastheer of gastvrouw digitaal tot leven in 3D om vragen van de hotelgast te beantwoorden. Verder gaat het boeken, inchecken en betalen allemaal digitaal en op afstand. En met een digitale sleutel in de Apple of Google Wallet krijg je toegang tot de kamers.”

Samenwerking met gemeente

Wagemakers en Tuinman zijn al jarenlang actief in de vastgoedwereld met kleinschalige projectontwikkeling. Het duo is mede-eigenaar van het luxe Amsterdamse boutique-hotel Seven one Seven dat is gevestigd in een monumentaal pand aan de Prinsengracht.

Voor de realisatie van het nieuwe luxueuze The Saints is nauw samengewerkt met de gemeente ’s-Hertogenbosch. “Bij de gemeente bestond al langere tijd de behoefte aan uitbreiding van het bestaande hotelaanbod, met name in het kwalitatief hogere segment”, aldus Wagemakers. “Met de komst van The Saints voldoen we aan deze wens. Eind van dit jaar voltooien we de verbouwing van de panden. We hebben er vertrouwen in dat we in het eerste kwartaal van 2024 de deuren kunnen openen. Het hotel gaat zorgen voor een nieuwe standaard in gastvrijheid in ’s-Hertogenbosch.”

Horecagelegenheid

Wagemakers en Tuinman zijn nog op zoek naar ondernemers die in de historische panden een restaurant willen openen dat aansluit bij de opzet van het hotel. Er is binnen ruimte voor tachtig gasten en op het terras is plek voor veertig gasten.

De panden waar The Saints in is gevestigd zijn eigendom van DVG Projecten, dat de afgelopen jaren een portefeuille heeft opgebouwd van meer dan 250 objecten. De exploitatie is in handen van Wagemakers en Tuinman.

Door: Nationale Recreatiegids

29 september '23 (11:48)

Gemeente Amsterdam wil belasting voor cruiseschepen en hotelgasten verhogen

Buurtteams en afvalverzameling staan momenteel op de prioriteitenlijst van de Gemeente Amsterdam. Daarom moet de gemeente via andere wegen voor extra inkomen zorgen. Er bestaat een grote kans dat dit komt vanuit de toeristenbelasting. Zo wil de gemeente de opslag voor hotelgasten en cruisepassagiers vanaf volgend jaar verhogen. Dit blijkt uit de nieuwe begroting van de gemeente, meldt NU.nl.

29 september '23 (11:28)

Is beleggen in een vakantiehuis nog voordelig?

Een tweede woning. Tijdens de coronajaren floreerde de markt voor een vakantiehuisje, maar mogelijk is er een omslag gaande. Het is minder aantrekkelijk geworden om te beleggen in een huisje. Wat blijkt: mensen gebruiken het huisje liever zelf. En als je die leaset, betaal je ook nog eens minder belasting. Dat meldt het AD.

28 september '23 (11:16)

Kinderen én ouders kunnen genieten van de nieuwe Landal indoorspeelboerderij

Locatie Orveltermarke van Landal Greenparks heeft de deuren geopend van een vierhonderd vierkante meter indoorspeelboerderij, waar mensen van alle leeftijden terecht kunnen. In De Boerderij kunnen kinderen (en actieve ouders) op klauteren op een klimwand, van een grote glijbaan glijden of bowlingpins omver gooien op de bowlingbaan. Ook is er een horecagedeelte waar ouders en grootouders tot rust kunnen komen met een kop koffie of snack. Dit meldt Landal. 

28 september '23 ( 9:15)

Vacansoleil-vakantie van honderden reizigers is onzeker

Honderden mensen die nog op vakantie zouden gaan met Vacansoleil weten niet of hun reis nog doorgaat. Dit meldt een woordvoerder van de aanbieder van campingvakanties, die uitstel van betaling heeft gekregen van de rechter. Vaak is uitstel van betaling de voorbode van een faillissement.

27 september '23 (10:36)

Duurzaamheidscongres voor kampeerbranche in Jaarbeurs Utrecht

Op woensdag 4 oktober organiseren de organisaties ANWB, BOVAG, HISWA-RECRON, Kampeer & Caravan Industrie, Kampeer & Caravan Jaarbeurs en NKC de eerste editie van het Duurzaamheidscongres Kampeerbranche. De organisaties nodigen geïnteresseerden uit om ook naar het congres te komen, melden de organisaties.

27 september '23 (10:09)

Booking.com gehackt, inloggegevens hotels buitgemaakt

Het is hackers gelukt om aan gegevens van hotels op de boekingssite Booking.com te komen. Zij hebben daarbij de inloggegevens van een onbekend aantal hotels buitgemaakt. De oplichters doen zich vervolgens voor als de hotels om bezoekers met een list geld afhandig te maken. Een woordvoerder van Booking.com heeft het bevestigd. De boekingssite adviseert mensen om voorzichtig te doen met betalingen en geen creditcardgegevens buiten het platform om te delen. Dat meldt BNR.

26 september '23 (11:00)

Consumentenbond naar rechter om ‘oneerlijke’ vouchers Fletcher Hotels

De Consumentenbond is allerminst te spreken over de hotelvoucher van Fletcher Hotels. De organisatie stapt naar de rechter vanwege de beperkte geldigheid van deze vouchers. Daarnaast stelt de bond dat Fletcher oneerlijk is over het aanbod en de extra kosten die in rekening worden gebracht bij een overnachting. Dat meldt NU.nl.

25 september '23 (11:42)

Buren krijgt nieuw luxe vakantiepark naast de deur

Ondanks enkele zorgen verwelkomt het Gelderse Buren het nieuwe luxe vakantiepark Soof aan de Rijn. De gemeenteraad heeft bijna unaniem akkoord gegeven op de komst van het vakantiepark. Deze gaat de plek van twee verouderde campings innemen, meldt het AD.

25 september '23 ( 9:04)

Campinggasten geëvacueerd vanwege grote brand in Rijnsburg

Vanwege een brand in een loods in het Zuid-Hollandse Rijnsburg wordt een naastgelegen camping ontruimd. De evacués worden opgevangen in het hoofdgebouw. Bij de brand komt mogelijk asbest vrij, meldt de brandweer.

21 september '23 (14:23)

Vastgoedadviseur denkt niet dat permanente bewoning vakantieparken woningnood oplost

In het partijprogramma van de VVD staat dat permanente bewoning van vakantieparken toegestaan zou moeten worden om een deel van de woningnood te kunnen oplossen. Vastgoedadviseur Colliers denkt dat niet dat dit het gewenste effect gaat hebben, omdat de meeste vakantiewoningen in kust- en natuurgebieden staan en de woningnood het grootst is in stedelijke gebieden. Dit meldt PropertyNL.