Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Nieuw hotel in 's-Hertogenbosch krijgt unieke hologramreceptie

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Nieuw hotel in 's-Hertogenbosch krijgt unieke hologramreceptie
In het centrum van ‘s-Hertogenbosch opent begin volgend jaar een luxueus boutique-hotel de deuren. The Saints, een knipoog naar de nabijgelegen Sint-Janskathedraal, gaat gebruikmaken van de nieuwste technologieën, zoals een hologramreceptie. Dit meldt het hotel in een persbericht. 

Het boutique-hotel in hartje ‘s-Hertogenbosch komt op de plek waar voorheen een voormalig koetshuis en enkele herenhuizen waren gevestigd. Het hotel zal bestaan uit twintig kamers en suites, elk met een eigen karakter en stijl, die uitkijken op de Parade. Er wordt nauw samengewerkt met de exploitant van het naastgelegen Theater aan de Parade.

Gastheer of -vrouw in 3D

“Het is een prachtige plek voor een hotel met deze allure”, zegt Martijn Wagemakers, die samen met Joost Tuinman het hotel gaat exploiteren. “De historische details van de monumentale panden komen straks terug in het hotel en dat combineren we met hedendaagse technologie. Dit nieuwe concept gaat bijdragen aan de ontwikkeling van de toeristische sector in ’s-Hertogenbosch.”

The Saints gaat gebruikmaken van de nieuwste technologieën. Er komt onder meer een hologram bij de receptie, die ’s avonds en ’s nachts ter beschikking staat van de gasten. Wagemakers: “Overdag zijn er hostesses aanwezig in het hotel. In de avonduren komt de gastheer of gastvrouw digitaal tot leven in 3D om vragen van de hotelgast te beantwoorden. Verder gaat het boeken, inchecken en betalen allemaal digitaal en op afstand. En met een digitale sleutel in de Apple of Google Wallet krijg je toegang tot de kamers.”

Samenwerking met gemeente

Wagemakers en Tuinman zijn al jarenlang actief in de vastgoedwereld met kleinschalige projectontwikkeling. Het duo is mede-eigenaar van het luxe Amsterdamse boutique-hotel Seven one Seven dat is gevestigd in een monumentaal pand aan de Prinsengracht.

Voor de realisatie van het nieuwe luxueuze The Saints is nauw samengewerkt met de gemeente ’s-Hertogenbosch. “Bij de gemeente bestond al langere tijd de behoefte aan uitbreiding van het bestaande hotelaanbod, met name in het kwalitatief hogere segment”, aldus Wagemakers. “Met de komst van The Saints voldoen we aan deze wens. Eind van dit jaar voltooien we de verbouwing van de panden. We hebben er vertrouwen in dat we in het eerste kwartaal van 2024 de deuren kunnen openen. Het hotel gaat zorgen voor een nieuwe standaard in gastvrijheid in ’s-Hertogenbosch.”

Horecagelegenheid

Wagemakers en Tuinman zijn nog op zoek naar ondernemers die in de historische panden een restaurant willen openen dat aansluit bij de opzet van het hotel. Er is binnen ruimte voor tachtig gasten en op het terras is plek voor veertig gasten.

De panden waar The Saints in is gevestigd zijn eigendom van DVG Projecten, dat de afgelopen jaren een portefeuille heeft opgebouwd van meer dan 250 objecten. De exploitatie is in handen van Wagemakers en Tuinman.

Door: Nationale Recreatiegids

01 december '23 (15:31)

Remboe Village overgenomen door Poelman Vakantieparken

Vanaf 1 december is Remboe Village niet langer meer in eigendom van EuroParcs. Het park is namelijk overgenomen door Poelman Vakantieparken, zo meldt EuroParcs.

01 december '23 ( 9:34)

Provincie Limburg ontvangt petitie tegen 'verroompottisering'

De bouw van nieuwe vakantieparken in Limburg moet worden ingedamd, vinden de ondertekenaars van een petitie tegen de "verroompottisering" van de provincie. De petitie voor het behoud van een camping in het Heuvelland, volgens de initiatiefnemers door zo'n 11.000 mensen ondertekend, werd vrijdagochtend aangeboden aan de Limburgse gedeputeerde Michael Theuns (ruimte, CDA).

30 november '23 (12:18)

Geen plek meer beschikbaar voor statushouders in Gelderland

Gelderse gemeenten stellen "dat de grens is bereikt" in de opvang van statushouders, zo schrijft de provincie. Er zijn te weinig sociale huurwoningen beschikbaar en ook is er een "mismatch" tussen het type woningen en de mensen voor wie een plek wordt gezocht.

29 november '23 (10:32)

Overleden man in arbeidsmigrantenhotel stierf aan natuurlijke dood

Zondagavond werd een man dood aangetroffen in een arbeidsmigrantenhotel in Wolphaartsdijk. In eerste instantie werd een vrouw, die ook in het hotel verblijft, als verdachte aangehouden. Nu blijkt dat de man aan een natuurlijke dood is overleden. De vrouw is inmiddels vrijgelaten, meldt Omroep Zeeland.

28 november '23 (11:18)

‘Permanente bewoning vakantieparken levert weinig woonruimte op’

Als het aan de landelijke politiek ligt, wordt het straks makkelijker om een vakantiepark om te bouwen naar een woonwijk. Maar heeft dat daadwerkelijk een voordelig effect op de woningmarkt en -ruimte? Programmamanager Rob van den Hazel van programma Vitale Vakantieparken op de Veluwe vertelt hierover. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

27 november '23 (11:23)

Buurt stapt naar rechter om asielopvang Van der Valk in Uden tegen te houden

Het plan van het Van der Valk-hotel in Uden om vanaf begin december 300 asielzoekers op de te vangen valt niet bij iedereen even goed. Een groep buurtbewoners gaat via de rechter proberen om de opvang tegen te houden. Dat doen zij door middel van een kort geding. Volgens de bewoners is het besluit ‘gepruts van de gemeente’, meldt Brabants Dagblad.

27 november '23 ( 8:55)

Dode in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, vrouw opgepakt

In een arbeidsmigrantenhotel in het Zeeuwse Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode man gevonden. Een vrouw, die eveneens in het hotel aan de Lepelstraat verblijft, is aangehouden. Haar betrokkenheid bij de dood van de bewoner wordt onderzocht, meldt de politie.

23 november '23 (14:27)

Flinke brand uitgebroken in chalet op vakantiepark in Vierhouten

Na een flinke brand in een chalet op vakantiepark Samoza in Vierhouten, is deze onbewoonbaar verklaard. Gelukkig zijn andere chalets in de buurt bespaard gebleven. Dit meldt De Stentor. 

22 november '23 ( 9:58)

Aanvraag voor bungalowpark met 300 woningen bij Willemstad ingediend

De projectontwikkelaar SVE Group heeft een aanvraag voor een vergunning ingediend bij de gemeente Moerdijk. Het bedrijf wil op de plek van camping Bovensluis bij Willemstad een bungalowpark aanleggen. Deze krijgt ruim 300 recreatiewoningen, meldt BN de Stem.

21 november '23 (11:05)

Het Rijk bepaalt of er permanent gewoond mag worden op vakantieparken

Aanvragen bij de gemeente om een vakantiepark om te vormen naar een woonwijk worden vaak niet goedgekeurd. Maar daar kan verandering in komen. Als het aan de Tweede Kamer ligt wordt het straks gemakkelijker om permanent in een vakantiehuis te wonen. Zelfs als de gemeente het daar niet mee eens is, meldt de Stentor.