Nieuw restaurant in vakantiepark aan Leukermeer in Well: Mio Mucho

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Vakantie & Resort bestaat inmiddels 40 jaar. Maar pas sinds kort heeft het een nieuw deel: Marina Resort Leukermeer met luxe villa’s en beach-appartementen en het Spaans-Portugees georiënteerd Mio Mucho. De eigenaar van het park is de familie Van Wiefferen. Zij realiseerden samen met Bjorn Winnen het restaurant-concept van Mio Mucho. Hans Kuijten heeft het ontwerp van het nieuwe restaurant gemaakt, meldt Entree Magazine.

Mio Mucho is te vinden aan het Leukermeer in het Limburgse Well. Dit is onderdeel van het Marina Resort Leukermeer, dat ligt tussen de Maas en Nationaal Park De Maasduinen. Een groot deel van de bijna 150 luxe vakantievilla’s en 34 luxe beach-appartementen zijn nieuw. Daarnaast gaat de laatste fase met wellness vakantievilla’s nu in de verkoop.

Mio Mucho is gelegen aan het water en biedt een zitplaats voor meer dan 100 gasten. Het heeft een buitenkeuken en een overkapping die bij mooi weer open gaat.

Keuken

In het restaurant wordt met de Spaanse keuken gekookt. Verse vis, vlees en plantaardige gerechten worden bereid in de open keuken van het restaurant. De eigenaren hebben een aantal appartementen in Spanje en wouden de Spaanse keuken met het delen van gerechten van de barbecue en tapasplanken naar Well halen.

Ontwerp

Hans Kuijten was verantwoordelijk voor het ontwerp van het restaurant. Hij geeft aan dat zij hebben gekozen voor een grote open keuken en een foodbar met verse producten. “Daar kun je happen en tappen terwijl je de koks aan het werk ziet”, vertelt de ontwerper. Volgens Kuijten moet het interieur bijdragen aan een gevoel van warmte, luxe en kwaliteit.