Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Nieuw restaurant in vakantiepark aan Leukermeer in Well: Mio Mucho

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Nieuw restaurant in vakantiepark aan Leukermeer in Well: Mio Mucho
Vakantie & Resort bestaat inmiddels 40 jaar. Maar pas sinds kort heeft het een nieuw deel: Marina Resort Leukermeer met luxe villa’s en beach-appartementen en het Spaans-Portugees georiënteerd Mio Mucho. De eigenaar van het park is de familie Van Wiefferen. Zij realiseerden samen met Bjorn Winnen het restaurant-concept van Mio Mucho. Hans Kuijten heeft het ontwerp van het nieuwe restaurant gemaakt, meldt Entree Magazine.

Mio Mucho is te vinden aan het Leukermeer in het Limburgse Well. Dit is onderdeel van het Marina Resort Leukermeer, dat ligt tussen de Maas en Nationaal Park De Maasduinen. Een groot deel van de bijna 150 luxe vakantievilla’s en 34 luxe beach-appartementen zijn nieuw. Daarnaast gaat de laatste fase met wellness vakantievilla’s nu in de verkoop.

Mio Mucho is gelegen aan het water en biedt een zitplaats voor meer dan 100 gasten. Het heeft een buitenkeuken en een overkapping die bij mooi weer open gaat.

Keuken

In het restaurant wordt met de Spaanse keuken gekookt. Verse vis, vlees en plantaardige gerechten worden bereid in de open keuken van het restaurant. De eigenaren hebben een aantal appartementen in Spanje en wouden de Spaanse keuken met het delen van gerechten van de barbecue en tapasplanken naar Well halen.

Ontwerp

Hans Kuijten was verantwoordelijk voor het ontwerp van het restaurant. Hij geeft aan dat zij hebben gekozen voor een grote open keuken en een foodbar met verse producten. “Daar kun je happen en tappen terwijl je de koks aan het werk ziet”, vertelt de ontwerper. Volgens Kuijten moet het interieur bijdragen aan een gevoel van warmte, luxe en kwaliteit.

01 december '23 (15:31)

Remboe Village overgenomen door Poelman Vakantieparken

Vanaf 1 december is Remboe Village niet langer meer in eigendom van EuroParcs. Het park is namelijk overgenomen door Poelman Vakantieparken, zo meldt EuroParcs.

01 december '23 ( 9:34)

Provincie Limburg ontvangt petitie tegen 'verroompottisering'

De bouw van nieuwe vakantieparken in Limburg moet worden ingedamd, vinden de ondertekenaars van een petitie tegen de "verroompottisering" van de provincie. De petitie voor het behoud van een camping in het Heuvelland, volgens de initiatiefnemers door zo'n 11.000 mensen ondertekend, werd vrijdagochtend aangeboden aan de Limburgse gedeputeerde Michael Theuns (ruimte, CDA).

30 november '23 (12:18)

Geen plek meer beschikbaar voor statushouders in Gelderland

Gelderse gemeenten stellen "dat de grens is bereikt" in de opvang van statushouders, zo schrijft de provincie. Er zijn te weinig sociale huurwoningen beschikbaar en ook is er een "mismatch" tussen het type woningen en de mensen voor wie een plek wordt gezocht.

29 november '23 (10:32)

Overleden man in arbeidsmigrantenhotel stierf aan natuurlijke dood

Zondagavond werd een man dood aangetroffen in een arbeidsmigrantenhotel in Wolphaartsdijk. In eerste instantie werd een vrouw, die ook in het hotel verblijft, als verdachte aangehouden. Nu blijkt dat de man aan een natuurlijke dood is overleden. De vrouw is inmiddels vrijgelaten, meldt Omroep Zeeland.

28 november '23 (11:18)

‘Permanente bewoning vakantieparken levert weinig woonruimte op’

Als het aan de landelijke politiek ligt, wordt het straks makkelijker om een vakantiepark om te bouwen naar een woonwijk. Maar heeft dat daadwerkelijk een voordelig effect op de woningmarkt en -ruimte? Programmamanager Rob van den Hazel van programma Vitale Vakantieparken op de Veluwe vertelt hierover. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

27 november '23 (11:23)

Buurt stapt naar rechter om asielopvang Van der Valk in Uden tegen te houden

Het plan van het Van der Valk-hotel in Uden om vanaf begin december 300 asielzoekers op de te vangen valt niet bij iedereen even goed. Een groep buurtbewoners gaat via de rechter proberen om de opvang tegen te houden. Dat doen zij door middel van een kort geding. Volgens de bewoners is het besluit ‘gepruts van de gemeente’, meldt Brabants Dagblad.

27 november '23 ( 8:55)

Dode in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, vrouw opgepakt

In een arbeidsmigrantenhotel in het Zeeuwse Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode man gevonden. Een vrouw, die eveneens in het hotel aan de Lepelstraat verblijft, is aangehouden. Haar betrokkenheid bij de dood van de bewoner wordt onderzocht, meldt de politie.

23 november '23 (14:27)

Flinke brand uitgebroken in chalet op vakantiepark in Vierhouten

Na een flinke brand in een chalet op vakantiepark Samoza in Vierhouten, is deze onbewoonbaar verklaard. Gelukkig zijn andere chalets in de buurt bespaard gebleven. Dit meldt De Stentor. 

22 november '23 ( 9:58)

Aanvraag voor bungalowpark met 300 woningen bij Willemstad ingediend

De projectontwikkelaar SVE Group heeft een aanvraag voor een vergunning ingediend bij de gemeente Moerdijk. Het bedrijf wil op de plek van camping Bovensluis bij Willemstad een bungalowpark aanleggen. Deze krijgt ruim 300 recreatiewoningen, meldt BN de Stem.

21 november '23 (11:05)

Het Rijk bepaalt of er permanent gewoond mag worden op vakantieparken

Aanvragen bij de gemeente om een vakantiepark om te vormen naar een woonwijk worden vaak niet goedgekeurd. Maar daar kan verandering in komen. Als het aan de Tweede Kamer ligt wordt het straks gemakkelijker om permanent in een vakantiehuis te wonen. Zelfs als de gemeente het daar niet mee eens is, meldt de Stentor.