Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Den Haag ontvangt meer hotelbezoekers na coronapandemie

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
Den Haag ontvangt meer hotelbezoekers na coronapandemie
Toeristen weten Den Haag goed te vinden. Het afgelopen jaar hebben 2,2 miljoen mensen een overnachting geboekt in de stad. Dat zijn meer overnachtingen dan voor corona. Sander Hanenberg van The Hague & Partners in Bob Staat Op geeft aan dat hij erg blij is met deze resultaten die de sector heeft geboekt, meldt Den Haag FM.

Deze 2,2 miljoen overnachtingen in 2022 is een stijging van bijna 15 procent ten opzichte van de jaren voor corona. De stijging is voor een groot deel te verklaren met een toename overnachtingen van Nederlanders die in Den Haag op bezoek zijn.

Er zaten daarentegen ook veel buitenlandse toeristen bij. Hanenberg geeft aan dat het gaat om ruim een half miljoen Duitse toeristen en 100.000 Belgische. Een verrassende derde plek gaat naar de Verenigde Staten. Volgens Hanenberg komt dit door de Invictus Games die vorig jaar plaatsvonden. Dit is een internationaal sportevenement voor militairen die tijdens of door de dienst gewond raakten.

Zee en mooie hotelvoorzieningen

Hanenberg geeft aan dat het een mooie zomer is geweest. Hij stelt ook dat het een groot voordeel is dat de stad aan zee ligt en dat er mooie hotelvoorzieningen zijn in Den Haag. Daarnaast is het aantal hotelbedden uitgebreid. Daarom zegt Hanenberg dat de stad het toerisme kan opschalen om zo deze extra bedden te vullen.

Er zijn ook dit jaar evenementen waarvan Hanenberg verwacht dat deze ook publiek zullen trekken, zoals de Ocean Race en het WK zeilen. “En daarnaast de opdracht om programmering rond het Binnenhof te realiseren. Dat is een uitdaging omdat het een belangrijk argument voor bezoekers is om hierheen te komen, maar je er niet meer overheen kunt lopen.”

Door: Nationale Recreatiegids

25 september '23 (11:42)

Buren krijgt nieuw luxe vakantiepark naast de deur

Ondanks enkele zorgen verwelkomt het Gelderse Buren het nieuwe luxe vakantiepark Soof aan de Rijn. De gemeenteraad heeft bijna unaniem akkoord gegeven op de komst van het vakantiepark. Deze gaat de plek van twee verouderde campings innemen, meldt het AD.

25 september '23 ( 9:04)

Campinggasten geëvacueerd vanwege grote brand in Rijnsburg

Vanwege een brand in een loods in het Zuid-Hollandse Rijnsburg wordt een naastgelegen camping ontruimd. De evacués worden opgevangen in het hoofdgebouw. Bij de brand komt mogelijk asbest vrij, meldt de brandweer.

21 september '23 (14:23)

Vastgoedadviseur denkt niet dat permanente bewoning vakantieparken woningnood oplost

In het partijprogramma van de VVD staat dat permanente bewoning van vakantieparken toegestaan zou moeten worden om een deel van de woningnood te kunnen oplossen. Vastgoedadviseur Colliers denkt dat niet dat dit het gewenste effect gaat hebben, omdat de meeste vakantiewoningen in kust- en natuurgebieden staan en de woningnood het grootst is in stedelijke gebieden. Dit meldt PropertyNL. 

20 september '23 ( 9:55)

Bouw luxe vakantiepark op Zwarte Bergen vertraagd door gestegen kosten

Op de plek waar voorheen vakantiepark Zwarte Bergen in Luyksgestel stond, moet een geheel nieuw, luxe vakantiepark komen te staan, Forest Village Bergeijk. De start van de bouw stond gepland voor het voorjaar van 2024. Door gestegen bouwkosten hebben de ontwikkelaars echter vertraging opgelopen. Nu wordt verwacht dat de eerste schop in het najaar in de grond gaat. Dat meldt ED.

19 september '23 (15:04)

Zuid-Holland houdt voet bij stuk: geen permanente bewoning van vakantiehuizen

Moet het toegestaan worden om permanent in een vakantiehuis te wonen? Veel bewoners en de gemeente Nieuwkoop vinden van wel, maar de provincie Zuid-Holland houdt vol dat zij dit niet willen en dat erom blijven vragen geen zin heeft. Dat meldt het AD.

18 september '23 (12:43)

Asielzoekers kunnen één nacht in hotel in Reusel slapen voordat zij doorreizen naar azc

Als het niet meteen lukt om nieuwe asielzoekers te registreren, kunnen ze de nacht doorbrengen in een hotel in het Brabantse Reusel, aan de grens met België. De volgende ochtend worden ze dan naar het asielzoekerscentrum in Budel gebracht voor de aanmelding. Daarna gaan ze naar een plek ergens anders in Nederland.

18 september '23 (11:04)

Eigenaren vakantiepark Twente zien opvang vluchteling als adempauze

De aankomende twee jaar wordt vakantiepark Finspark Herikersberg bij Markelo verhuurd aan de gemeente Hof van Twente voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dat geeft de nieuwe eigenaren van het vakantiepark tijd en geld om de toekomst van het park vast te stellen en vervolgens het plan uit te voeren. Dat meldt het AD.

15 september '23 ( 8:46)

Actiegroepen: Limburg moet meer doen tegen wildgroei vakantieparken

De provincie Limburg moet en kan meer doen om de wildgroei van vakantieparken in de Limburgse natuur te stoppen. Zeven actie- en milieugroepen dringen daar vrijdagmiddag op aan tijdens een commissievergadering van de provincie. Gedeputeerde Staten (GS) stellen zich vooralsnog op het standpunt dat de provincie weinig kan doen tegen initiatieven voor nieuwe vakantieparken als ze binnen een gemeentelijk bestemmingsplan passen.

13 september '23 (12:06)

Bewoner Arnhems vakantiepark doet aangifte van schietpartij waar Gillis bij was

Een bewoner op het Arnhemse vakantiepark dat in handen is van Peter Gillis heeft aangifte gedaan van verschillende misstanden op het park. Het gaat om aangiftes over incidenten van de afgelopen paar jaar. Zo is er onder andere aangifte gedaan voor een schietpartij op het park, waar ook Gillis bij aanwezig zou zijn, meldt Omroep Gelderland.

13 september '23 ( 9:15)

Mark Gillis legt zich neer bij uitspraak van de rechter

Mark Gillis, de zoon van Peter, accepteert de uitspraak van de rechter dinsdag in zijn mishandelingszaak. "Ik heb vanaf het begin gezegd: ik sta wel achter de rechter", zei de Massa Is Kassa-ster voor de camera van RTL Boulevard.