Den Haag ontvangt meer hotelbezoekers na coronapandemie

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Toeristen weten Den Haag goed te vinden. Het afgelopen jaar hebben 2,2 miljoen mensen een overnachting geboekt in de stad. Dat zijn meer overnachtingen dan voor corona. Sander Hanenberg van The Hague & Partners in Bob Staat Op geeft aan dat hij erg blij is met deze resultaten die de sector heeft geboekt, meldt Den Haag FM.

Deze 2,2 miljoen overnachtingen in 2022 is een stijging van bijna 15 procent ten opzichte van de jaren voor corona. De stijging is voor een groot deel te verklaren met een toename overnachtingen van Nederlanders die in Den Haag op bezoek zijn.

Er zaten daarentegen ook veel buitenlandse toeristen bij. Hanenberg geeft aan dat het gaat om ruim een half miljoen Duitse toeristen en 100.000 Belgische. Een verrassende derde plek gaat naar de Verenigde Staten. Volgens Hanenberg komt dit door de Invictus Games die vorig jaar plaatsvonden. Dit is een internationaal sportevenement voor militairen die tijdens of door de dienst gewond raakten.

Zee en mooie hotelvoorzieningen

Hanenberg geeft aan dat het een mooie zomer is geweest. Hij stelt ook dat het een groot voordeel is dat de stad aan zee ligt en dat er mooie hotelvoorzieningen zijn in Den Haag. Daarnaast is het aantal hotelbedden uitgebreid. Daarom zegt Hanenberg dat de stad het toerisme kan opschalen om zo deze extra bedden te vullen.

Er zijn ook dit jaar evenementen waarvan Hanenberg verwacht dat deze ook publiek zullen trekken, zoals de Ocean Race en het WK zeilen. “En daarnaast de opdracht om programmering rond het Binnenhof te realiseren. Dat is een uitdaging omdat het een belangrijk argument voor bezoekers is om hierheen te komen, maar je er niet meer overheen kunt lopen.”

Door: Nationale Recreatiegids