Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Den Haag ontvangt meer hotelbezoekers na coronapandemie

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Den Haag ontvangt meer hotelbezoekers na coronapandemie
Toeristen weten Den Haag goed te vinden. Het afgelopen jaar hebben 2,2 miljoen mensen een overnachting geboekt in de stad. Dat zijn meer overnachtingen dan voor corona. Sander Hanenberg van The Hague & Partners in Bob Staat Op geeft aan dat hij erg blij is met deze resultaten die de sector heeft geboekt, meldt Den Haag FM.

Deze 2,2 miljoen overnachtingen in 2022 is een stijging van bijna 15 procent ten opzichte van de jaren voor corona. De stijging is voor een groot deel te verklaren met een toename overnachtingen van Nederlanders die in Den Haag op bezoek zijn.

Er zaten daarentegen ook veel buitenlandse toeristen bij. Hanenberg geeft aan dat het gaat om ruim een half miljoen Duitse toeristen en 100.000 Belgische. Een verrassende derde plek gaat naar de Verenigde Staten. Volgens Hanenberg komt dit door de Invictus Games die vorig jaar plaatsvonden. Dit is een internationaal sportevenement voor militairen die tijdens of door de dienst gewond raakten.

Zee en mooie hotelvoorzieningen

Hanenberg geeft aan dat het een mooie zomer is geweest. Hij stelt ook dat het een groot voordeel is dat de stad aan zee ligt en dat er mooie hotelvoorzieningen zijn in Den Haag. Daarnaast is het aantal hotelbedden uitgebreid. Daarom zegt Hanenberg dat de stad het toerisme kan opschalen om zo deze extra bedden te vullen.

Er zijn ook dit jaar evenementen waarvan Hanenberg verwacht dat deze ook publiek zullen trekken, zoals de Ocean Race en het WK zeilen. “En daarnaast de opdracht om programmering rond het Binnenhof te realiseren. Dat is een uitdaging omdat het een belangrijk argument voor bezoekers is om hierheen te komen, maar je er niet meer overheen kunt lopen.”

Door: Nationale Recreatiegids

01 december '23 (15:31)

Remboe Village overgenomen door Poelman Vakantieparken

Vanaf 1 december is Remboe Village niet langer meer in eigendom van EuroParcs. Het park is namelijk overgenomen door Poelman Vakantieparken, zo meldt EuroParcs.

01 december '23 ( 9:34)

Provincie Limburg ontvangt petitie tegen 'verroompottisering'

De bouw van nieuwe vakantieparken in Limburg moet worden ingedamd, vinden de ondertekenaars van een petitie tegen de "verroompottisering" van de provincie. De petitie voor het behoud van een camping in het Heuvelland, volgens de initiatiefnemers door zo'n 11.000 mensen ondertekend, werd vrijdagochtend aangeboden aan de Limburgse gedeputeerde Michael Theuns (ruimte, CDA).

30 november '23 (12:18)

Geen plek meer beschikbaar voor statushouders in Gelderland

Gelderse gemeenten stellen "dat de grens is bereikt" in de opvang van statushouders, zo schrijft de provincie. Er zijn te weinig sociale huurwoningen beschikbaar en ook is er een "mismatch" tussen het type woningen en de mensen voor wie een plek wordt gezocht.

29 november '23 (10:32)

Overleden man in arbeidsmigrantenhotel stierf aan natuurlijke dood

Zondagavond werd een man dood aangetroffen in een arbeidsmigrantenhotel in Wolphaartsdijk. In eerste instantie werd een vrouw, die ook in het hotel verblijft, als verdachte aangehouden. Nu blijkt dat de man aan een natuurlijke dood is overleden. De vrouw is inmiddels vrijgelaten, meldt Omroep Zeeland.

28 november '23 (11:18)

‘Permanente bewoning vakantieparken levert weinig woonruimte op’

Als het aan de landelijke politiek ligt, wordt het straks makkelijker om een vakantiepark om te bouwen naar een woonwijk. Maar heeft dat daadwerkelijk een voordelig effect op de woningmarkt en -ruimte? Programmamanager Rob van den Hazel van programma Vitale Vakantieparken op de Veluwe vertelt hierover. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

27 november '23 (11:23)

Buurt stapt naar rechter om asielopvang Van der Valk in Uden tegen te houden

Het plan van het Van der Valk-hotel in Uden om vanaf begin december 300 asielzoekers op de te vangen valt niet bij iedereen even goed. Een groep buurtbewoners gaat via de rechter proberen om de opvang tegen te houden. Dat doen zij door middel van een kort geding. Volgens de bewoners is het besluit ‘gepruts van de gemeente’, meldt Brabants Dagblad.

27 november '23 ( 8:55)

Dode in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, vrouw opgepakt

In een arbeidsmigrantenhotel in het Zeeuwse Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode man gevonden. Een vrouw, die eveneens in het hotel aan de Lepelstraat verblijft, is aangehouden. Haar betrokkenheid bij de dood van de bewoner wordt onderzocht, meldt de politie.

23 november '23 (14:27)

Flinke brand uitgebroken in chalet op vakantiepark in Vierhouten

Na een flinke brand in een chalet op vakantiepark Samoza in Vierhouten, is deze onbewoonbaar verklaard. Gelukkig zijn andere chalets in de buurt bespaard gebleven. Dit meldt De Stentor. 

22 november '23 ( 9:58)

Aanvraag voor bungalowpark met 300 woningen bij Willemstad ingediend

De projectontwikkelaar SVE Group heeft een aanvraag voor een vergunning ingediend bij de gemeente Moerdijk. Het bedrijf wil op de plek van camping Bovensluis bij Willemstad een bungalowpark aanleggen. Deze krijgt ruim 300 recreatiewoningen, meldt BN de Stem.

21 november '23 (11:05)

Het Rijk bepaalt of er permanent gewoond mag worden op vakantieparken

Aanvragen bij de gemeente om een vakantiepark om te vormen naar een woonwijk worden vaak niet goedgekeurd. Maar daar kan verandering in komen. Als het aan de Tweede Kamer ligt wordt het straks gemakkelijker om permanent in een vakantiehuis te wonen. Zelfs als de gemeente het daar niet mee eens is, meldt de Stentor.