NH Hotels eist schadevergoeding voor komst erotisch centrum naast RAI

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Als er een erotisch centrum in de buurt van de Amsterdamse RAI komt, eist NH Hotels een schadevergoeding bij de gemeente. De topman van de hotelketen is bang dat het Nhow Hotel in de RAI imagoproblemen krijgt van het soort klanten dat het centrum met zich mee brengt. Dat meldt het Parool.

Vorige week heeft Walter Kok, de operationeel directeur van NH Hotels in Nederland, tijdens een bijeenkomst in de RAI laten weten dat zij een schadevergoeding gaan eisen wanneer het erotisch centrum in de buurt van het hotel komt te staan. Het businessplan van het hotel is volgens de directeur gericht op congresgangers en hoogwaardige klanten. Hij vreest dat het erotisch centrum een ander soort gasten gaat aantrekken. Kok stelt dat een internationale luchtvaartmaatschappij al heeft gezegd dat zij geen kamers meer gaan boeken op het moment dat het centrum er daadwerkelijk komt.

De directeur uitte ook zijn verbazing en teleurstelling over de opmerking van burgemeester Femke Halsema dat plannen kunnen veranderen, waardoor afspraken die met het hotel zijn gemaakt opzij kunnen worden geschoven. Er is niet bekend welk bedrag het hotel gaat eisen wanneer het centrum op het Europaboulevard komt.

Door: Nationale Recreatiegids