Verplaatsen van poppodium in Nijmegen stuit op verzet buurtbewoners

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Het poppodium Merelyn in Nijmegen is al langere tijd op zoek naar een nieuwe locatie. Nu is het podium gevestigd in het centrum van de stad in een verouderd pand. Onlangs is er een nieuwe plek gevonden, en het plan voor het nieuwe pand is goedgekeurt door de gemeente. Echter zijn omwonenden minder enthousiast. Zij vrezen geluidsoverlast en willen in beroep gaan tegen het besluit. Dit meldt Entertainment Business. 

Het nieuwe Merleyn moet komen op de Nieuwe Marktstraat, om de hoek bij poppodium Doornroosje en het station. Merelyn is sinds 2008 ook onderdeel van Doornroosje. Omwonenden zijn hier niet blij mee. Ervaring met concertbezoekers van Doornroosje is dat die voor lawaai kunnen zorgen. Volgens de bewoners van een nabijgelegen flat blijven bezoekers ook vaak erg lang hangen bij het podium. Men voelt zich weinig betrokken in de plannen voor de Merleyn en overwegen daarom nu ook in beroep te gaan tegen het besluit. 

Weinig vertrouwen

De gemeente en Doornroosje hebben wel aandacht voor de omwonenden. Zo hopen ze de problemen op te vangen met vaste aanrijroutes en een calamiteitennummer waar overlast gemeld kan worden. Volgens de De Vereniging van Eigenaren (VvE) van het appartenmentencomplex is hier weinig vertrouwen in. "Dan is het te laat, ik ben dan al wakker gemaakt," aldus een bewoner. Daarom overweegt de VvE in beroep te gaan bij de Raad van State. Het plan voldoet volgens hen niet aan de geluidsnormen.

Volgens Doornroosje zal het nog even duren voor het nieuwe podium er is. Er is daardoor genoeg tijd om bezwaar te maken bij de Raad van State tegen de plannen, stellen ze in het persbericht. 

Door: Nationale Recreatiegids