Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Verplaatsen van poppodium in Nijmegen stuit op verzet buurtbewoners

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Verplaatsen van poppodium in Nijmegen stuit op verzet buurtbewoners
Het poppodium Merelyn in Nijmegen is al langere tijd op zoek naar een nieuwe locatie. Nu is het podium gevestigd in het centrum van de stad in een verouderd pand. Onlangs is er een nieuwe plek gevonden, en het plan voor het nieuwe pand is goedgekeurt door de gemeente. Echter zijn omwonenden minder enthousiast. Zij vrezen geluidsoverlast en willen in beroep gaan tegen het besluit. Dit meldt Entertainment Business. 

Het nieuwe Merleyn moet komen op de Nieuwe Marktstraat, om de hoek bij poppodium Doornroosje en het station. Merelyn is sinds 2008 ook onderdeel van Doornroosje. Omwonenden zijn hier niet blij mee. Ervaring met concertbezoekers van Doornroosje is dat die voor lawaai kunnen zorgen. Volgens de bewoners van een nabijgelegen flat blijven bezoekers ook vaak erg lang hangen bij het podium. Men voelt zich weinig betrokken in de plannen voor de Merleyn en overwegen daarom nu ook in beroep te gaan tegen het besluit. 

Weinig vertrouwen

De gemeente en Doornroosje hebben wel aandacht voor de omwonenden. Zo hopen ze de problemen op te vangen met vaste aanrijroutes en een calamiteitennummer waar overlast gemeld kan worden. Volgens de De Vereniging van Eigenaren (VvE) van het appartenmentencomplex is hier weinig vertrouwen in. "Dan is het te laat, ik ben dan al wakker gemaakt," aldus een bewoner. Daarom overweegt de VvE in beroep te gaan bij de Raad van State. Het plan voldoet volgens hen niet aan de geluidsnormen.

Volgens Doornroosje zal het nog even duren voor het nieuwe podium er is. Er is daardoor genoeg tijd om bezwaar te maken bij de Raad van State tegen de plannen, stellen ze in het persbericht. 

Door: Nationale Recreatiegids

 

01 december '23 (15:31)

Remboe Village overgenomen door Poelman Vakantieparken

Vanaf 1 december is Remboe Village niet langer meer in eigendom van EuroParcs. Het park is namelijk overgenomen door Poelman Vakantieparken, zo meldt EuroParcs.

01 december '23 ( 9:34)

Provincie Limburg ontvangt petitie tegen 'verroompottisering'

De bouw van nieuwe vakantieparken in Limburg moet worden ingedamd, vinden de ondertekenaars van een petitie tegen de "verroompottisering" van de provincie. De petitie voor het behoud van een camping in het Heuvelland, volgens de initiatiefnemers door zo'n 11.000 mensen ondertekend, werd vrijdagochtend aangeboden aan de Limburgse gedeputeerde Michael Theuns (ruimte, CDA).

30 november '23 (12:18)

Geen plek meer beschikbaar voor statushouders in Gelderland

Gelderse gemeenten stellen "dat de grens is bereikt" in de opvang van statushouders, zo schrijft de provincie. Er zijn te weinig sociale huurwoningen beschikbaar en ook is er een "mismatch" tussen het type woningen en de mensen voor wie een plek wordt gezocht.

29 november '23 (10:32)

Overleden man in arbeidsmigrantenhotel stierf aan natuurlijke dood

Zondagavond werd een man dood aangetroffen in een arbeidsmigrantenhotel in Wolphaartsdijk. In eerste instantie werd een vrouw, die ook in het hotel verblijft, als verdachte aangehouden. Nu blijkt dat de man aan een natuurlijke dood is overleden. De vrouw is inmiddels vrijgelaten, meldt Omroep Zeeland.

28 november '23 (11:18)

‘Permanente bewoning vakantieparken levert weinig woonruimte op’

Als het aan de landelijke politiek ligt, wordt het straks makkelijker om een vakantiepark om te bouwen naar een woonwijk. Maar heeft dat daadwerkelijk een voordelig effect op de woningmarkt en -ruimte? Programmamanager Rob van den Hazel van programma Vitale Vakantieparken op de Veluwe vertelt hierover. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

27 november '23 (11:23)

Buurt stapt naar rechter om asielopvang Van der Valk in Uden tegen te houden

Het plan van het Van der Valk-hotel in Uden om vanaf begin december 300 asielzoekers op de te vangen valt niet bij iedereen even goed. Een groep buurtbewoners gaat via de rechter proberen om de opvang tegen te houden. Dat doen zij door middel van een kort geding. Volgens de bewoners is het besluit ‘gepruts van de gemeente’, meldt Brabants Dagblad.

27 november '23 ( 8:55)

Dode in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, vrouw opgepakt

In een arbeidsmigrantenhotel in het Zeeuwse Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode man gevonden. Een vrouw, die eveneens in het hotel aan de Lepelstraat verblijft, is aangehouden. Haar betrokkenheid bij de dood van de bewoner wordt onderzocht, meldt de politie.

23 november '23 (14:27)

Flinke brand uitgebroken in chalet op vakantiepark in Vierhouten

Na een flinke brand in een chalet op vakantiepark Samoza in Vierhouten, is deze onbewoonbaar verklaard. Gelukkig zijn andere chalets in de buurt bespaard gebleven. Dit meldt De Stentor. 

22 november '23 ( 9:58)

Aanvraag voor bungalowpark met 300 woningen bij Willemstad ingediend

De projectontwikkelaar SVE Group heeft een aanvraag voor een vergunning ingediend bij de gemeente Moerdijk. Het bedrijf wil op de plek van camping Bovensluis bij Willemstad een bungalowpark aanleggen. Deze krijgt ruim 300 recreatiewoningen, meldt BN de Stem.

21 november '23 (11:05)

Het Rijk bepaalt of er permanent gewoond mag worden op vakantieparken

Aanvragen bij de gemeente om een vakantiepark om te vormen naar een woonwijk worden vaak niet goedgekeurd. Maar daar kan verandering in komen. Als het aan de Tweede Kamer ligt wordt het straks gemakkelijker om permanent in een vakantiehuis te wonen. Zelfs als de gemeente het daar niet mee eens is, meldt de Stentor.