Amsterdams generatorverbod voor riviercruiseschepen op komst

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Port of Amsterdam heeft een aantal slimme walstroomkasten geplaatst voor riviercruiseschepen. De kasten worden de eerste maand getest. Als alles werkt gaat per 1 mei een generatorverbod in voor deze cruiseschepen. Dit meldt Schuttevaer.

Vanaf 11 ligplaatsen is het voor riviercruiseschepen mogelijk om aan te sluiten op een van de walstroomkasten. De kasten komen bij de Ruijterkade West en de Westerdoksdijk. De walstroomkasten zijn slim, omdat het onder andere mogelijk is om op afstand te resetten bij een storing.

Geluidsoverlast tegengaan

De maand april wordt er getest of alles goed werkt. Wanneer dat het geval is neemt Port of Amsterdam de volgende stap. Dan wordt er op 1 mei een generatorverbod ingesteld. Port of Amsterdam hoopt hiermee het geluidsoverlast voor omwonenden te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren.

Het havenbedrijf begon de verkenning voor het uitbreiden van de walstroomcapaciteit voor zowel de riviercruise- als de binnenvaartsector. Plan was om in 2022 de walstroom gereed te hebben, maar lange levertijden zorgden voor vertraging.

Door: Nationale Recreatiegids