Pathé opent nieuwe 'hypermoderne' vestiging in Den Haag

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Pathé opent op donderdag 13 april de deuren van de nieuwe locatie Pathé Ypenburg, aan de Guldenlaan in Den Haag. Het is de dertigste bioscoop van Pathé in Nederland en de vierde bioscoop in de regio Den Haag.

Volgens het bedrijf is het een "hypermoderne bioscoop", met acht zalen die volledig zijn uitgerust met zogenaamde Relax Seats "en het beste beeld en geluid", zoals 4K RGB-laserprojectie. "Ondanks de bewogen afgelopen jaren zijn wij doorgegaan met de bouw", zegt directeur Jacques Hoendervangers. "Want we vinden het belangrijk om te blijven investeren in onze bioscopen."

Stadsdeelwethouder Kavita Parbhudayal van Leidschenveen-Ypenburg roemt in het bericht de toegankelijkheid van de nieuwe bioscoop. "Als voorvechters van toegankelijkheid zijn wij als stadsbestuur erg blij dat de bioscoop en alle zalen toegankelijk zijn voor mensen in een rolstoel."

Groene stroom

Ook is Pathé Ypenburg voorzien van warmtepompen voor de opwekking van koude en warmte en is het pand daarmee gasloos. Daarnaast heeft de bioscoop 720 zonnepanelen en is daarmee volgens het bedrijf voor een groot deel zelfvoorzienend.

Door: ANP