Uit-jeTent Festival in de Noordoostpolder komt met speciale First Datescamping

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Het Uit-je-Tent Festival wordt al meerdere jaren georganiseerd in de Noordoostpolder. Het heeft verschillende activiteiten en is op meerdere kampeerlocaties in het gebied. Het festival wordt meestal door stellen bezocht. De organisatie wil met een nieuwe First Datescamping ook meer singles aanspreken. Dit meldt Omroep Flevoland. 

Het jaarlijkse festival organiseert van 9 tot en met 11 juni verschillende activiteiten en kampeerlocaties om te laten zien hoe mooi de Noordoostpolder is. De First Datescamping is een nieuw onderdeel van het evenement en is vernoemd naar het populaire tvprogramma First Dates. Deze zal komen op de ijsbaan in Emmeloord. Het idee erachter is om een nieuwe doelgroep aan te trekken voor het festival, dat nu vooral door stellen wordt bezocht. 

"We zien natuurlijk allerlei programma's over het zoeken van de liefde op tv. Wij dachten: moeten we daar niet eens iets mee doen?", aldus Linda Takken van het festival. De vrijgezellen kunnen een ontbijtservice en barbecue verwachten. De rest van de activiteiten op de camping is nog onbekend. Dat ligt aan het aantal aanmeldingen. Anders dan het populaire programma zullen singles ook niet van te voren aan elkaar worden gekoppeld. 

Uit-je Tent

Tijdens deze editie van het Uit-jeTent Festival kan er onder andere overnacht worden bij de golfclub in Emmeloord en bij akkerbouwbedrijf Luimes in Marknesse. De resterende locaties worden nog bekendgemaakt. Tijdens de vorige editie waren er zo'n 1100 kampeerders.