Eerste onderwater hotelkamer Nederland in Delta Hotel in Vlaardingen

Het Delta Hotel aan de Nieuwe Maas in de gemeente Vlaardingen staat inmiddels al bekend als een unieke en onderscheidende onderneming. Aan dat portfolio gaat zij nog een nieuw concept toevoegen. Het plan lag er al even, maar wordt nu waargemaakt: de eerste onderwater hotelkamer in Nederland. Directeur Dirk Overbeeke ging hierover in gesprek met Hans Slagboom om te kijken of het idee realistisch was. Dat meldt Vlaardingen24.

Dat het plan goed viel bij Slagboom blijkt. De ondernemers lieten er geen gras over groeien en gingen direct op zoek naar partijen waarmee zij de plannen kunnen realiseren. Die partijen hebben gelijkmatige hotelkamers gebouwd in de Caraïben. Geen verkeerde zakenreizen, stellen de mannen. Ondertussen hebben zij de juiste partner gevonden en hebben er vertrouwen in dat binnenkort de bouw van start kan gaan.

Slagboom: “We hebben de expertise in huis om dit soort projecten in goede banen te leiden en houden van innovatieve projecten.” De ingang van de hotelkamer komt naast de wijnkelder. Toen was al bekend dat deze onder de zeespiegel zou zijn. “Daarna vanuit je bed bijna 360 graden zicht door de glazen wand moet het een verblijf maken om nooit te vergeten”, vertelt Overbeeke. Over de prijs kan de directeur nog niets kwijt.

Bekendmaking

In eerste instantie zou de verbouwing later pas worden aangekondigd, maar omdat er een behoorlijk aantal partijen betrokken is vonden de ondernemers het lastig om het nieuws binnenshuis te houden. Zij spreken dan ook van opluchting dat het hoge woord eruit is.

Als publiciteitsstunt gaat het Delta Hotel een overnachting weggeven op sociale media. Daarnaast zal er deze week meer informatie online komen over de bouwplannen van het hotel.

Door: Nationale Recreatiegids