Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Peter Gillis moet dwangsom van een miljoen betalen

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Peter Gillis moet dwangsom van een miljoen betalen
Realityster Peter Gillis moet als eigenaar van de Oostappengroep een dwangsom betalen van één miljoen euro. Die werd hem woensdag door de gemeente Peel en Maas (Limburg) definitief opgelegd voor de illegale huisvesting van arbeidsmigranten op vakantiepark De Berckt in het Limburgse dorp Baarlo. De gemeente wees een bezwaar van Gillis tegen de dwangsom af. Hij kan tegen de beslissing van de gemeente wel nog bij de rechtbank in beroep gaan.

Bovenop deze dwangsom heeft de gemeente opnieuw een last onder dwangsom opgelegd van 300.000 euro, omdat Gillis nog steeds arbeidsmigranten zou huisvesten in De Berckt. Dat bedrag kan verhoogd worden tot 1,2 miljoen, als Gillis in gebreke blijft, aldus een woordvoerder van de gemeente. Ook hier kan Gillis bezwaar tegen maken. "De eerdere dwangsom had niet het gewenste effect", zei de woordvoerder van de gemeente. "Daarom is het nieuwe bedrag verhoogd van 250.000 naar 300.000 euro. Dat kan maximaal vier keer gebeuren, na elke controle wanneer blijkt dat hij nog steeds in overtreding is. De hele procedure begint weer van voren af aan."

Risico op strafbare feiten

Gillis, bekend van het SBS-programma Massa is Kassa, liet eerder weten de arbeidsmigranten te willen huisvesten op een plek naast de camping, maar de gemeente wees een verzoek daartoe af. Dat gebeurde na toetsing op integriteit volgens de Bibob, de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur. Volgens de gemeente bestaat het risico dat de vergunning gebruikt zal worden om vermoedelijk illegaal verdiend vermogen te benutten en mogelijk strafbare feiten te plegen.

Om een soortgelijke reden weigerde de gemeente Valkenburg vorig jaar een vergunning voor Gillis voor een camping daar. Ook de vergunningaanvraag voor een camping van Gillis in Soerendonk (Brabant) sneuvelde op een Bibob-onderzoek. Verder legde de gemeente Asten Gillis een dwangsom op voor het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten in vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. Uit eerder onderzoek door het AD eind vorig jaar bleek dat voor vijf van zijn negen vakantieparken sluiting dreigt.

Door: ANP

26 juli '24 (14:26)

Eerste gasten arriveren bij nieuw Roompot Hillview Resort in Belgische Ardennen

Het nieuwe vakantiepark van Roompot, het Hillview Resort Grandvoir in de Belgische Ardennen is onlangs geopend. Dit resort betekent de intrede van de organisatie in de Ardennen. Hier biedt Roompot een zestiental hotelkamers en 84 lodges aan voor wie de Ardennen wil verkennen. Ook beschikt het resort over een luxe restaurant, meldt Roompot.

26 juli '24 (11:38)

Voorlopig stopt chaletbouw op camping Vogelenzang

MarinaParken zal nog even moeten wachten voordat zij kunnen beginnen met de bouw van 350 chalets op het terrein van camping Vogelenzang in het gelijknamige dorp. Daar wilde de organisatie mee starten zonder dat zij in bezit zijn van een bouwvergunning. Dat heeft de gemeente een halt toe geroepen: die is wel degelijk nodig, meldt NH Nieuws.

25 juli '24 (10:17)

Woonbestemming op vakantiepark: Hoogeveen besluit over kosten eigenaren

Binnen het project Vitale Vakantieparken Drenthe gaat de gemeente Hoogeveen vakantieparken in Nuilerveld, Schoonhoven en Martensplek transformeren naar woonbestemming. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat eigenaren een bijdrage van 6.500 euro exclusief eventuele individuele kosten moeten betalen om mee te doen aan de transformatie. De woonbestemming voor de genoemde parken is nog geen feit. Dit meldt de gemeente Hoogeveen. 

23 juli '24 ( 9:35)

Kind gered uit water en gereanimeerd bij vakantiepark ‘t Loo

Maandag is een jongen (6) te water geraakt bij vakantiepark ’t Loo in Oldebroek. Dat gebeurde bij de zwemplas naast het vakantiepark op Landal landgoed ’t Loo. Het jongetje moest gereanimeerd worden en is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd, meldt de Stentor.

22 juli '24 (13:16)

Vooral campings op de grens zullen btw-verhoging voelen

De grensregio in Noord-Brabant is bezorgd om de aangekondigde btw-verhoging. Vooral de campings en vakantieparken op de grens vrezen hun gasten te verliezen aan het buitenland. Die kunnen daar voor een lager tarief verblijven. Branchevereniging Recron sprak zich al eerder negatief uit over het besluit door het ‘oliedom’ te noemen, meldt Brabants Dagblad.

22 juli '24 (10:11)

Waar mag je je caravan of camper parkeren?

Kamperen (in een caravan of camper) is in populariteit aan het winnen. En waar meer caravans zijn, moeten ook meer opslagplekken zijn. De run op stallingsplekken neemt zo snel toe, dat de stallingen met flinke wachtlijsten kampen, meldt NOS.

19 juli '24 (10:21)

Over paar weken beslist Moerdijk over vakantiepark Bovensluis in Willemstad

De aanvraag loopt al enige tijd, maar over een paar weken moet er meer duidelijkheid komen over de mogelijke transformatie van de voormalige camping Bovensluis in Willemstad. De SVE Group wil hier een bungalowpark van maken. De gemeente Moerdijk heeft aangegeven voor 8 augustus een beslissing over de aanvraag van de projectontwikkelaar te maken, meldt Eindhovens Dagblad.

18 juli '24 (12:08)

Raad van State ziet geen problemen met acht grote vakantievilla’s Exloo

Ondanks dat de vergunning voor de bouw van acht vakantievilla’s op Landal PUUR in Exloo afwijkt van de verordening, is deze terecht afgegeven door de gemeente Borger-Odoorn. Dit oordeelt de Raad van State. Een omwonende had hierover aanhoudend geklaagd, maar krijgt dus geen gelijk. Dit meldt RTV Drenthe. 

17 juli '24 (11:22)

Campings in Drenthe positief over bezetting tijdens zomervakantie

Vanaf dit weekend zal het drukker worden op Drentse campings, met de start van de vakantie in regio noord. Uit een rondgang van RTV Drenthe onder campings in de provincie blijkt dat ondernemers overwegend positief zijn over de bezettingsgraad van hun campings.

17 juli '24 (10:07)

Twee jaar later staat camping Hanestede voor twee keer het bedrag weer te koop

De ambitieuze plannen die de campingeigenaar voor ogen had blijken lastiger uit te voeren dan gedacht. Het klonk vooruitstrevend: een natuurpark met moestuinen en een voedselbos. Maar toch staat de camping weer te koop. Ditmaal wel voor een iets hoger bedrag, meldt Omroep Friesland.