Inwoners Retranchement hopen bouw hotel via rechter te kunnen stoppen

Volgens twintig mensen die bezwaar maken tegen de komst van een nieuw hotel in Retranchement, is de accommodatie te kolossaal voor het dorp. Dinsdag stonden zij tegenover de gemeente Sluis en de projectontwikkelaar. Retranchement staat bekend om zijn huizen met één bouwlaag en een dak. Dit meldt Omroep Zeeland. 

De Knokke Out Groep mag van de gemeente Sluis een hotel van tien meter hoog bouwen. Ook komt er in principe een restaurant, dat zich richt op gasten in én buiten het hotel. Ook heeft de eigenaar plannen om een woonhuis met zes slaapkamers te bouwen, enkel met een woonbestemming. Eind 2020 is de omgevingsvergunning verleend, maar de bouw laat nog even op zich wachten gezien de juridische problemen eromheen.

Buitensportig aan de drank

Omdat de gemeente de bezwaren van de omwonenden ongegrond of niet-ontvankelijk verklaarde, stapten ze naar de rechter. De angst is vooral dat er zakenmensen komen die na hun vergaderingen buitensporig aan de drank gaan. Dit is volgens hen bij andere vestigingen van de Knokke Out Groep ook gebeurd. Ook vrezen ze voor de leefbaarheid van Retranchement. Daarnaast is volgens omwonenden de oppervlakte van het hotel groter dan het bestemmingsplan toestaat. Hoewel de gemeente hier binnen een bepaalde marge vanaf mag wijken, denken advocaten van de bewoners van Retranchement dat Sluis hier te flexibel in is geweest.

Over zes weken volgt de uitspraak van de rechter. Oordeelt die in het voordeel van de gemeente, dan stappen de tegenstanders van het hotel mogelijk naar de Raad van State.

Door: Nationale Recreatiegids