Bouw Van der Valk-hotel langs de N11 wordt in de weg gezeten door waterspitsmuis

Op het terrein langs de N11 in Alpen waar de nieuwe Van der Valk wordt gebouwd, zijn tenminste twee waterspitsmuizen gespot. De beschermde diertjes zitten de bouw van het hotel in de weg. Om verder te kunnen gaan, moeten de muizen eerst naar een groenstrook worden verplaatst even verderop. Maar daarvoor moet eerst toestemming worden gegeven door de Omgevingsdienst, meldt het AD.

Een woordvoerder van de gemeente Alphen geeft aan dat Van der Valk een ontheffingsaanvraag heeft ingediend om te bouwen op deze plek, waar de beschermde diersoort leeft. Het is niet bekend hoe lang het gaat duren voordat de aanvraag in behandeling wordt genomen en wanneer er een antwoord op komt.

De bouw van het hotel duurt op zijn minst tot het einde van het jaar, stelt Ben van der Valk. Wel wordt er al langere tijd gesproken over het hotel vlak naast de McDonald’s. Zo is de organisatie druk bezig met het uittekenen van het plan. Ben denkt dat de bouw van het hotel ongeveer 2,5 jaar gaat duren.

Hotel langs de N11

Het hotel moet, wanneer het klaar is, ruimte bieden voor 14 kamers, met een restaurant, meerdere bars, zalen en wellness. De gemeente Alphen en Van der Valk sloten de deal in 2018, maar door de coronacrisis liep de bouw enige vertraging op.

Nu gaat de bouw ook wat langer duren. De waterspitsmuizen moeten naar een groenstrook verplaatst worden, waar niet wordt gebouwd. De 10 centimeter grote muizen zijn al meerdere keren gespot, stelt een woordvoerder. Die stelt dat het aannemelijk is dat er op zijn minst twee van de waterspitsmuizen rondlopen. 

Door: Nationale Recreatiegids