Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Bouw Van der Valk-hotel langs de N11 wordt in de weg gezeten door waterspitsmuis

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Bouw Van der Valk-hotel langs de N11 wordt in de weg gezeten door waterspitsmuis
Op het terrein langs de N11 in Alpen waar de nieuwe Van der Valk wordt gebouwd, zijn tenminste twee waterspitsmuizen gespot. De beschermde diertjes zitten de bouw van het hotel in de weg. Om verder te kunnen gaan, moeten de muizen eerst naar een groenstrook worden verplaatst even verderop. Maar daarvoor moet eerst toestemming worden gegeven door de Omgevingsdienst, meldt het AD.

Een woordvoerder van de gemeente Alphen geeft aan dat Van der Valk een ontheffingsaanvraag heeft ingediend om te bouwen op deze plek, waar de beschermde diersoort leeft. Het is niet bekend hoe lang het gaat duren voordat de aanvraag in behandeling wordt genomen en wanneer er een antwoord op komt.

De bouw van het hotel duurt op zijn minst tot het einde van het jaar, stelt Ben van der Valk. Wel wordt er al langere tijd gesproken over het hotel vlak naast de McDonald’s. Zo is de organisatie druk bezig met het uittekenen van het plan. Ben denkt dat de bouw van het hotel ongeveer 2,5 jaar gaat duren.

Hotel langs de N11

Het hotel moet, wanneer het klaar is, ruimte bieden voor 14 kamers, met een restaurant, meerdere bars, zalen en wellness. De gemeente Alphen en Van der Valk sloten de deal in 2018, maar door de coronacrisis liep de bouw enige vertraging op.

Nu gaat de bouw ook wat langer duren. De waterspitsmuizen moeten naar een groenstrook verplaatst worden, waar niet wordt gebouwd. De 10 centimeter grote muizen zijn al meerdere keren gespot, stelt een woordvoerder. Die stelt dat het aannemelijk is dat er op zijn minst twee van de waterspitsmuizen rondlopen. 

Door: Nationale Recreatiegids

29 november '23 (10:32)

Overleden man in arbeidsmigrantenhotel stierf aan natuurlijke dood

Zondagavond werd een man dood aangetroffen in een arbeidsmigrantenhotel in Wolphaartsdijk. In eerste instantie werd een vrouw, die ook in het hotel verblijft, als verdachte aangehouden. Nu blijkt dat de man aan een natuurlijke dood is overleden. De vrouw is inmiddels vrijgelaten, meldt Omroep Zeeland.

28 november '23 (11:18)

‘Permanente bewoning vakantieparken levert weinig woonruimte op’

Als het aan de landelijke politiek ligt, wordt het straks makkelijker om een vakantiepark om te bouwen naar een woonwijk. Maar heeft dat daadwerkelijk een voordelig effect op de woningmarkt en -ruimte? Programmamanager Rob van den Hazel van programma Vitale Vakantieparken op de Veluwe vertelt hierover. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

27 november '23 (11:23)

Buurt stapt naar rechter om asielopvang Van der Valk in Uden tegen te houden

Het plan van het Van der Valk-hotel in Uden om vanaf begin december 300 asielzoekers op de te vangen valt niet bij iedereen even goed. Een groep buurtbewoners gaat via de rechter proberen om de opvang tegen te houden. Dat doen zij door middel van een kort geding. Volgens de bewoners is het besluit ‘gepruts van de gemeente’, meldt Brabants Dagblad.

27 november '23 ( 8:55)

Dode in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, vrouw opgepakt

In een arbeidsmigrantenhotel in het Zeeuwse Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode man gevonden. Een vrouw, die eveneens in het hotel aan de Lepelstraat verblijft, is aangehouden. Haar betrokkenheid bij de dood van de bewoner wordt onderzocht, meldt de politie.

23 november '23 (14:27)

Flinke brand uitgebroken in chalet op vakantiepark in Vierhouten

Na een flinke brand in een chalet op vakantiepark Samoza in Vierhouten, is deze onbewoonbaar verklaard. Gelukkig zijn andere chalets in de buurt bespaard gebleven. Dit meldt De Stentor. 

22 november '23 ( 9:58)

Aanvraag voor bungalowpark met 300 woningen bij Willemstad ingediend

De projectontwikkelaar SVE Group heeft een aanvraag voor een vergunning ingediend bij de gemeente Moerdijk. Het bedrijf wil op de plek van camping Bovensluis bij Willemstad een bungalowpark aanleggen. Deze krijgt ruim 300 recreatiewoningen, meldt BN de Stem.

21 november '23 (11:05)

Het Rijk bepaalt of er permanent gewoond mag worden op vakantieparken

Aanvragen bij de gemeente om een vakantiepark om te vormen naar een woonwijk worden vaak niet goedgekeurd. Maar daar kan verandering in komen. Als het aan de Tweede Kamer ligt wordt het straks gemakkelijker om permanent in een vakantiehuis te wonen. Zelfs als de gemeente het daar niet mee eens is, meldt de Stentor.

20 november '23 (10:40)

Brand legt chalet bij Emst volledig in de as

Zaterdagnacht moest de brandweer in Emst uitrukken voor een schoorsteenbrand in een chalet. Toen de hulpdiensten arriveerden sloegen de vlammen al uit het dak. Van het chalet is niets meer over, meldt de Stentor.

17 november '23 ( 8:50)

Excuses en geld voor hoteliers die lang wachtten op geld Booking

Booking.com is door het stof gegaan tegenover gedupeerde hoteliers en andere verhuurders van vakantieverblijven die maandenlang op hun geld moesten wachten. Door problemen na een systeemupgrade afgelopen zomer kregen veel partners van het oorspronkelijk Nederlandse internetbedrijf lange tijd niet het geld dat hun gasten via de boekingssite hadden betaald. Partners die meer dan 21 dagen hebben moeten wachten op hun geld krijgen deze maand een vergoeding, die begint bij een bedrag van 50 euro.

15 november '23 (10:12)

Vakantiepark in Akkrum heeft plannen voor grote uitbreiding

Er staan grote plannen op de agenda van recreatiepark Tusken de Marren in het Friese Akkrum. Het park moet straks vier keer zo groot worden als dat het nu is. Dan staan er ook drie keer zoveel huisjes als nu. Dat meldt de Leeuwarder Courant.