Tivoli opent hotel in historisch monument in Amsterdam

Op 18 maart gaan de deuren van het eerste Tivoli Hotels & Resorts in Nederland open. Daarvoor hebben zij Tivoli Doelen Amsterdam Hotel gekozen. Het is een historisch monument in Frans-classicistische stijl met uitzicht op de Amstel. Het wordt gezien als het oudste hotel van Amsterdam. Zo hing hier de Nachtwacht, voordat deze naar het Rijksmuseum is verhuisd. Nu hangt er nog een replica op de plek waar het origineel ooit tentoongesteld werd, in de Rembrandt Suite van het hotel. Dit meldt Hospitality Management.

Het Tivoli Doelen Amsterdam Hotel telt in totaal 81 kamers, waarvan zeven suites, met een uitzicht op de Amsterdamse grachten. Het monumentale gebouw ligt dan ook in het stadcentrum en is op loopafstand van veel toeristische trekpleisters in het centrum van de hoofdstad. In het restaurant van het hotel, Omber, wordt een menu geserveerd dat is geïnspireerd op de kunstwerken van Rembrandt. De schilder woonde vlakbij de locatie van het hotel.

Rembrandt Suite

Voor een ‘uniek ervaring’ kunnen gasten de Rembrandt Suite in het hotel boeken. In het appartement van 47 vierkante meter hangt een replica van de Nachtwacht, op precies dezelfde plek als waar de originele voorheen hing. Daarnaast is er de Empress Suite, dit was ooit het boudoir van keizerin Elisabeth van Oostenrijk, ook wel Sisi genoemd.

Restaurant Omber

Gasten kunnen naast overnachten ook dineren in het hotel, bij restaurant Omber. Het biedt een Mediterraans menu met Nederlandse invloeden. Daarbij is inspiratie opgedaan uit het kleurgebruik van Rembrandt. Elk gerecht op de kaart is gelinkt met de kleuren van een specifiek kunstwerk van de schilder. Het hint ook naar de favoriete gerechten van de kunstenaar, zoals haring en augurken. Naast restaurant kunnen gasten ook aanschuiven aan de bar, om de signatuurcocktail van de bar te proberen: De Nachtwacht. Deze is gebaseerd op recepten uit de hotelarchieven en wordt gemaakt met oude jenever, koffielikeur, siroop en kersenbitter.

Door: Nationale Recreatiegids