Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Raad van State: bouw hotel Bergen aan Zee mag niet

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Raad van State: bouw hotel Bergen aan Zee mag niet
Voorlopig komt er geen nieuwe hotel op de plek van Hotel Nassau in Bergen aan Zee. Dat laat de Raad van State weten. Zij hebben een dikke streep gezet door de vergunning die de gemeente heeft verleend. Het is een opluchting voor Ineke Aronds, die zich al jaren inzet tegen het ‘megalomane bouwplan’, zo meldt NH Nieuws.

Sinds 2017 strijdt Ineke Aronds al tegen de komst van het hotel: die staat pal achter het huidige hotel. Met ‘Verontruste Bewoners Bergen aan Zee’ vertegenwoordigt ze 380 inwoners die niet mee willen gaan in de bouwplannen ‘die veel te grootschalig voor ons kleine stranddorp zijn’.

Nieuw hotel

De eigenaar van het hotel Nassau, dat nu in het dorpje staat, wil deze slopen en er een nieuw hotel neerzetten: Nieuw Nassau. Het gaat om een hotelgebouw met een appartementencomplex. Daarvoor is in 2021 een omgevingsvergunning verleend door de gemeente, waarin staat dat er buiten het geldende bestemmingsplan mag worden gebouwd.

Daar maakten bewoners en ondernemers in november bezwaar tegen bij de Raad van State. Die liet dinsdag weten dat zij in hun gelijk staan. De gemeente heeft volgens de hoogste rechter procedurefouten gemaakt, omdat zij het plan probeerden versneld en met ‘huisnummerbesluit’ toe te staan. Aronds noemt het een ‘opluchting’.

Hotel niet helemaal uitgesloten

De Verontruste Bewoners Bergen aan Zee zijn naar eigen zeggen niet tegen een nieuw hotel. Wel tegen een enorm groot hotel. Zij vinden dat het bouwplan moet passen bij het formaat van het dorp en dat er concreet moet worden opgenomen dat er rekening wordt gehouden met de natuur en het landschap in de omgeving.

Het gemeentebestuur gaat onderzoek doen naar de gevolgen van de uitspraak. Een woordvoerder laat weten dat zij de gemeenteraad hierover gaan informeren.

Door: Nationale Recreatiegids

17 mei '24 (11:11)

HISWA-RECRON reageert op coalitieakkoord

Het coalitieakkoord van de vier formerende partijen is afgelopen woensdagnacht gepresenteerd. Dit akkoord heeft ook betrekking op de recreatiesector. HISWA-RECRON uit in de reactie blijdschap, maar ook verwarring over het akkoord. 

16 mei '24 (14:00)

Een gratis camping voor gezinnen in Zoetermeer: kamperen, eten en zwemmen

In Zoetermeer bevindt zich een bijzondere camping waar gezinnen kosteloos kunnen genieten van een kampeervakantie. Deze unieke camping biedt niet alleen gratis verblijf, maar ook gratis maaltijden en toegang tot het zwembad. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

16 mei '24 (11:48)

De campingtrends van 2024: 'Luxe uitstraling en comfortabel kamperen graag'

Het kampeerseizoen van 2024 staat voor de deur en met nieuwe trends die zich ontwikkelen, belooft het een opwindend jaar te worden voor kampeerliefhebbers. Van luxe uitstraling tot comfortabele voorzieningen, hier zijn de campingtrends die je kunt verwachten, volgens de Gelderlander, voor het komende seizoen.

15 mei '24 (13:28)

Uitbreiding staanplaatsen op mini-campings in Oost Gelre

De gemeente Oost Gelre verhoogt het aantal staanplaatsen op mini-campings van 25 naar 30 per camping. Dit besluit komt voort uit de ambitie van Oost Gelre om jaarlijks 1 miljoen overnachtingen te realiseren. Wethouder Arjen Schutten benadrukt het belang van de recreatie- en toerismesector als een belangrijke economische groeisector voor de gemeente, zo meldt Omroep Gelderland.

15 mei '24 (13:14)

Ambitie voor recreatie en toerisme in Drenthe

De provincie Drenthe streeft naar een verdere ontwikkeling van recreatieve mogelijkheden, zowel voor de inwoners van Drenthe als voor toeristen van buitenaf. Gedeputeerde Willemien Meeuwissen (VVD) heeft de nieuwe toerismeplannen voor de komende vier jaar gepresenteerd op het provinciehuis in Assen. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

13 mei '24 (14:21)

Vve wil van vakantiepark Zuytland woonwijk maken

De vereniging van eigenaren en ontwikkelaar van nieuwe vakantiehuizen op park Zuytland Buiten in het Zeeuwse Zuidland zouden liever zien dat het vakantiepark een woonwijk wordt. Er is echter een kleine barrière: de provincie heeft grote bezwaren. Maar ondanks dat is de provincie wel bereid om in gesprek te gaan, meldt AD.

10 mei '24 (11:21)

Door kletsnatte weken staan campingeigenaren letterlijk met voeten in modder

Ondanks het aangename weer van de afgelopen dagen, blijven de gevolgen van de regenval nog voelbaar. Zeker bij een aantal campingeigenaren. Die kampen met veel ondergelopen standplaatsen. Jos de Korte uit Oostkapelle heeft het nog nooit zo erg meegemaakt, meldt Omroep Zeeland.

10 mei '24 (10:09)

‘Maanden geleden geboekt, maar nét voor vertrek wordt verblijf geannuleerd’

Je kijkt al maanden uit naar een weekendje weg met partner en kinderen, maar net voordat het weekend begint krijg je een mailtje in je inbox. Daarin staat dat het huisje dat je hebt geboekt niet beschikbaar is en dat de reservering is geannuleerd. Dit is wat bij meerdere mensen is overkomen die een accommodatie boekten bij Belvilla. Radar onderzocht dit en kwam tot de conclusie dat het inderdaad voorkomt, meldt Radar. 

10 mei '24 ( 8:48)

Airbnb positief over zomerseizoen, maar dit kwartaal is iets minder

Verhuurplatform Airbnb denkt dat grote internationale sportevenementen zoals het EK voetbal in Duitsland en de Olympische Spelen in Frankrijk de vraag naar accommodaties in de zomer zullen aanjagen. Maar de omzetprognose voor het tweede kwartaal is niet zo gunstig als veel kenners hadden gehoopt. Dat komt door ongunstige wisselkoerseffecten en doordat Pasen dit jaar relatief vroeg viel.

08 mei '24 ( 9:55)

Plan voor natuurbegraafplaats naast camping in De Lutte voorlopig goed

Een natuurbegraafplaats naast de camping. In De Lutte in Overijssel ligt er een plan voor klaar. Na goedkeuring van de Raad van State kan die voorlopig doorgaan. De campingeigenaren waren het er niet mee eens en probeerden met een spoedprocedure het project te stoppen, maar zoals het er nu naar uitziet is dat tevergeefs, meldt RTV Oost.