The Social Hub in Eindhoven gaat duurzame energie opwekken

Deze week heeft The Social Hub (voorheen The Student Hotel) officieel toezegging gekregen van de gemeente Eindhoven om duurzame wind- en zonne-energie op te wekken. Op het dak van The Social Hub is in oktober vorig jaar het zogeheten PowerNest gebouwd. Dit is een combinatie van windturbines en zonnepanelen om energie op te wekken voor het hotel. De verwachting is dat 15 tot 30 procent van het energieverbruik hiermee kan worden opgevangen. Dat meldt Hospitality Management.

Naast het hotel wordt ook het studentencomplex en de co-working space in The Social Hub deels voorzien van de duurzaam opgewekte energie. De afgelopen maanden heeft de organisatie nauw samengewerkt met de gemeente om het plan te realiseren.

Duurzame energietransitie

Omdat The Social Hub zich in wil zetten voor het opwekken van duurzame energie, ging het bedrijf op zoek naar mogelijkheden hiervoor. Zodoende kwamen zij bij de mogelijkheid om gebruik te maken van de ruimte op het dak en de gevels.

De CEO en oprichter van Social Hub, Charlie MacGregor, geeft aan dat zij ‘heel blij zijn met het akkoord’. Zo stelt MacGregor dat dit een belangrijke stap is om in de bestaande gebouwen zoveel mogelijk gebruik te maken van duurzame energie.

Rik Thijs, wethouder verantwoordelijk voor klimaat, energie, bodem en vergroening zegt: “We hopen dat deze samenwerking en innovatietoepassing een voorbeeld kan zijn voor andere steden.” De wethouder geeft aan dat ‘beschikbare kennis moet worden gebruikt om klimaatverandering tegen te gaan’.

Door: Nationale Recreatiegids