Hotel New York krijgt gezelschap van Hotel Chicago op Rotterdamse Wilhelminapier

Hotel New York aan de Wilheminapier in Rotterdam gaat een zusje krijgen: Hotel Chicago. Aanvankelijk werd het plan voor de komst van het hotel afgewezen, maar nu lijkt het er toch op alsof de bouwplannen geconcretiseerd worden. De Rotterdamse Welstandscommissie vindt het nieuwe voorstel overtuigend, op één punt na: de draaideuren. Dat meldt Rijnmond Nieuws.

Team V Architectuur gaat de verantwoordelijkheid nemen voor het ontwerp van het hotel. Het bureau is geen onbekende in de stad. De directeur, Jeroen van Schooten, hielp ook mee met het ontwerpen van het Centraal Station en Clubhouse Boompjes. Nu gaan zij zich buigen over Hotel Chicago. Dit hotel gaat 120 kamers en 18 appartementen krijgen en komt te staan tussen het World Port Centre en woontoren Montevideo op de Wilheminapier.

Zwevend zwembad

Het was 2021 toen Team V Architectuur de plannen presenteerde voor het hotel met twee gebouwen en een vliegend zwembad daartussen. Dit ging niet door. Om de bouwplannen toch goed te kunnen laten keuren moesten er een paar aanpassingen worden getroffen. Zo wordt het hotel in het nieuwe plan één gebouw en komt er ook geen zwevend zwembad. De eerste drie verdiepingen worden de hotelkamers, op de vierde verdieping komen koopappartementen. Helemaal bovenin kunnen hotelgasten voor langere tijd verblijven. Op het dak komen ook koopappartementen.

De Rotterdamse Welstandscommissie is tevreden met de plannen. Het enige dat zij anders willen zien zijn de draaideuren. Die zouden te veel buiten de gevellijn staan, de commissie adviseert om die daarbinnen te houden.

Oplevering

De verwachte oplevering van Hotel Chicago is 2026. Rotterdam hoeft daarentegen niet tot die tijd te wachten op een nieuw hotel. Naar alle waarschijnlijkheid opent in de zomer het eerste koffiehotel ter wereld in Rotterdam, Het Man Met Bril Koffiehotel. Dit horecaconcept gaat negen aansluitende panden in gebruik nemen. Zo komt daar een branderij, een restaurant, koffiebar, vergaderruimtes en twintig hotelkamers.

Daarnaast opent naast Rotterdam-Ahoy een nieuw ibis-hotel haar deuren met 250 kamers. De bouw van dit hotel is onderdeel van het gebiedsontwikkelingsproject Hart van Zuid. Het hotel is daarnaast altijd een droom geweest van Ahoy.

Door: Nationale Recreatiegids