Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Hotel New York krijgt gezelschap van Hotel Chicago op Rotterdamse Wilhelminapier

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Hotel New York krijgt gezelschap van Hotel Chicago op Rotterdamse Wilhelminapier
Hotel New York aan de Wilheminapier in Rotterdam gaat een zusje krijgen: Hotel Chicago. Aanvankelijk werd het plan voor de komst van het hotel afgewezen, maar nu lijkt het er toch op alsof de bouwplannen geconcretiseerd worden. De Rotterdamse Welstandscommissie vindt het nieuwe voorstel overtuigend, op één punt na: de draaideuren. Dat meldt Rijnmond Nieuws.

Team V Architectuur gaat de verantwoordelijkheid nemen voor het ontwerp van het hotel. Het bureau is geen onbekende in de stad. De directeur, Jeroen van Schooten, hielp ook mee met het ontwerpen van het Centraal Station en Clubhouse Boompjes. Nu gaan zij zich buigen over Hotel Chicago. Dit hotel gaat 120 kamers en 18 appartementen krijgen en komt te staan tussen het World Port Centre en woontoren Montevideo op de Wilheminapier.

Zwevend zwembad

Het was 2021 toen Team V Architectuur de plannen presenteerde voor het hotel met twee gebouwen en een vliegend zwembad daartussen. Dit ging niet door. Om de bouwplannen toch goed te kunnen laten keuren moesten er een paar aanpassingen worden getroffen. Zo wordt het hotel in het nieuwe plan één gebouw en komt er ook geen zwevend zwembad. De eerste drie verdiepingen worden de hotelkamers, op de vierde verdieping komen koopappartementen. Helemaal bovenin kunnen hotelgasten voor langere tijd verblijven. Op het dak komen ook koopappartementen.

De Rotterdamse Welstandscommissie is tevreden met de plannen. Het enige dat zij anders willen zien zijn de draaideuren. Die zouden te veel buiten de gevellijn staan, de commissie adviseert om die daarbinnen te houden.

Oplevering

De verwachte oplevering van Hotel Chicago is 2026. Rotterdam hoeft daarentegen niet tot die tijd te wachten op een nieuw hotel. Naar alle waarschijnlijkheid opent in de zomer het eerste koffiehotel ter wereld in Rotterdam, Het Man Met Bril Koffiehotel. Dit horecaconcept gaat negen aansluitende panden in gebruik nemen. Zo komt daar een branderij, een restaurant, koffiebar, vergaderruimtes en twintig hotelkamers.

Daarnaast opent naast Rotterdam-Ahoy een nieuw ibis-hotel haar deuren met 250 kamers. De bouw van dit hotel is onderdeel van het gebiedsontwikkelingsproject Hart van Zuid. Het hotel is daarnaast altijd een droom geweest van Ahoy.

Door: Nationale Recreatiegids

29 november '23 (10:32)

Overleden man in arbeidsmigrantenhotel stierf aan natuurlijke dood

Zondagavond werd een man dood aangetroffen in een arbeidsmigrantenhotel in Wolphaartsdijk. In eerste instantie werd een vrouw, die ook in het hotel verblijft, als verdachte aangehouden. Nu blijkt dat de man aan een natuurlijke dood is overleden. De vrouw is inmiddels vrijgelaten, meldt Omroep Zeeland.

28 november '23 (11:18)

‘Permanente bewoning vakantieparken levert weinig woonruimte op’

Als het aan de landelijke politiek ligt, wordt het straks makkelijker om een vakantiepark om te bouwen naar een woonwijk. Maar heeft dat daadwerkelijk een voordelig effect op de woningmarkt en -ruimte? Programmamanager Rob van den Hazel van programma Vitale Vakantieparken op de Veluwe vertelt hierover. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

27 november '23 (11:23)

Buurt stapt naar rechter om asielopvang Van der Valk in Uden tegen te houden

Het plan van het Van der Valk-hotel in Uden om vanaf begin december 300 asielzoekers op de te vangen valt niet bij iedereen even goed. Een groep buurtbewoners gaat via de rechter proberen om de opvang tegen te houden. Dat doen zij door middel van een kort geding. Volgens de bewoners is het besluit ‘gepruts van de gemeente’, meldt Brabants Dagblad.

27 november '23 ( 8:55)

Dode in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, vrouw opgepakt

In een arbeidsmigrantenhotel in het Zeeuwse Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode man gevonden. Een vrouw, die eveneens in het hotel aan de Lepelstraat verblijft, is aangehouden. Haar betrokkenheid bij de dood van de bewoner wordt onderzocht, meldt de politie.

23 november '23 (14:27)

Flinke brand uitgebroken in chalet op vakantiepark in Vierhouten

Na een flinke brand in een chalet op vakantiepark Samoza in Vierhouten, is deze onbewoonbaar verklaard. Gelukkig zijn andere chalets in de buurt bespaard gebleven. Dit meldt De Stentor. 

22 november '23 ( 9:58)

Aanvraag voor bungalowpark met 300 woningen bij Willemstad ingediend

De projectontwikkelaar SVE Group heeft een aanvraag voor een vergunning ingediend bij de gemeente Moerdijk. Het bedrijf wil op de plek van camping Bovensluis bij Willemstad een bungalowpark aanleggen. Deze krijgt ruim 300 recreatiewoningen, meldt BN de Stem.

21 november '23 (11:05)

Het Rijk bepaalt of er permanent gewoond mag worden op vakantieparken

Aanvragen bij de gemeente om een vakantiepark om te vormen naar een woonwijk worden vaak niet goedgekeurd. Maar daar kan verandering in komen. Als het aan de Tweede Kamer ligt wordt het straks gemakkelijker om permanent in een vakantiehuis te wonen. Zelfs als de gemeente het daar niet mee eens is, meldt de Stentor.

20 november '23 (10:40)

Brand legt chalet bij Emst volledig in de as

Zaterdagnacht moest de brandweer in Emst uitrukken voor een schoorsteenbrand in een chalet. Toen de hulpdiensten arriveerden sloegen de vlammen al uit het dak. Van het chalet is niets meer over, meldt de Stentor.

17 november '23 ( 8:50)

Excuses en geld voor hoteliers die lang wachtten op geld Booking

Booking.com is door het stof gegaan tegenover gedupeerde hoteliers en andere verhuurders van vakantieverblijven die maandenlang op hun geld moesten wachten. Door problemen na een systeemupgrade afgelopen zomer kregen veel partners van het oorspronkelijk Nederlandse internetbedrijf lange tijd niet het geld dat hun gasten via de boekingssite hadden betaald. Partners die meer dan 21 dagen hebben moeten wachten op hun geld krijgen deze maand een vergoeding, die begint bij een bedrag van 50 euro.

15 november '23 (10:12)

Vakantiepark in Akkrum heeft plannen voor grote uitbreiding

Er staan grote plannen op de agenda van recreatiepark Tusken de Marren in het Friese Akkrum. Het park moet straks vier keer zo groot worden als dat het nu is. Dan staan er ook drie keer zoveel huisjes als nu. Dat meldt de Leeuwarder Courant.