Rechter gaat niet mee in bezwaren tegen komst Hotel Britannia in Vlissingen

In de rechtbank Zeeland West-Brabant heeft de rechter dinsdag een tussenuitspraak gedaan over de bouw van Hotel Britannia in Vlissingen. Die gaat niet mee in het grote aantal bezwaren tegen de komst ervan. Hiermee is de bouw van het hotel een stap verder. De rechter had echter nog één punt in de vergunning die aangepast moet worden. Dit meldt Omroep Zeeland.

Omwonenden maakten in november vorig jaar bezwaar tegen de bouw van Hotel Britannia. Door de omvang van het pand zijn de bewoners bang voor onder andere windoverlast en zonlichthinder. De buurtbewoners die het bezwaar maken hebben zich verenigd in een stichting Britannia naar Mensenlijk Maat. Zij zijn naar de rechter gestapt omdat zij over een eerdere bezwaarprocedure bij de gemeente ‘nee’ te horen kregen.

Restaurant onafhankelijk van hotel

In de tussenuitspraak is niet alleen maar groen licht gegeven voor de bouw. Op de 18e etage van het hotel komt een restauran, waar de rechter nog een punt van kritiek over had. De gemeente heeft het restaurant ten onrechte beschouwd als onderdeel van het hotel. De rechter vindt dat het restaurant zelfstandig moet opereren in het hotel en geen onderdeel daarvan mag uitmaken.

Daarnaast beoordeelde de rechtbank dat de gemeente ‘zorgvuldig’ te werk is gegaan. Die heeft volgens de rechter de zon- en windoverlast goed meegenomen in de overweging.

Hotel Britannia

Het vijfsterrenhotel Grand Hotel Britannia wordt een 62 meter hoog gebouw waar in totaal meer dan 200 kamers worden aangeboden aan gasten. Daarnaast is het hotel voorzien van suites en hotelappartementen. Ook komen er boetieks in het pand, net zoals een loungebar, brasserie en een restaurant. De achttiende verdieping gaat plaatsmaken voor een restaurant waar op ‘Michelinniveau’ wordt gekookt. De oplevering staat gepland voor 2024.

Door: Nationale Recreatiegids