I Love Kamperen organiseert Nationale Open Camping Dag op 1 april

Op zaterdag 1 april 2023 organiseert kampeerplatform I Love Kamperen de tweede Nationale Open Camping Dag. Er doen al ruim 300 campings mee, van heel groot tot minicamping. Dit meldt Pretwerk. 

De bedoeling van de dag is om campingeigenaren en kampeerders op een leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken. Met een landelijk evenement in het voorjaar hoopt de organisatie dat zoveel mogelijk mensen enthousiast worden over kamperen. Ook kunnen mensen die nog nooit hebben gekampeerd toch eens kijken of een vakantie op een camping iets voor hen is. 

Brancheorganisatie KCI ondersteunt de Open Camping Dag met haar digitale platform Camp to Go. Stichting Vrije Recreatie (SVR), de organisatie voor kamperen bij de boer, nodigt al zijn kleinschalige campings uit om deel te nemen en spoort de 140.000 donateurs aan om er lekker op uit te gaan op zaterdag 1 april.

Voor iedereen een camping

“We zijn blij met zoveel diverse aanmeldingen van campings. Van Vakantiepark Beerze Bulten tot minicamping De Frije Fries en alles wat er tussen zit. Zelfs campings uit het buitenland doen mee. De lente lonkt en we weten dat de campings van plan zijn een feestje te maken van de Open Camping Dag”, aldus woordvoerder Karin Horstman.

Bezoekers maken kans op prijzen

Zowel voor de campings als de bezoekers zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Bezoekers dienen zich wel aan te melden als ze kans willen maken op prijzen tijdens de Kampeerprijzenloterij op 1 april. De campings zijn geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Door: Nationale Recreatiegids