Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Emmy Stoel is European Hotel Manager of the Year 2023

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Emmy Stoel is European Hotel Manager of the Year 2023
Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de ‘European Hotel Manager of the Year’ is Emmy Stoel verkozen tot de beste manager van het jaar 2023. Zij is de General Manager van het Sofitel Legend The Grand in Amsterdam. De prijs wordt jaarlijks door de European Hotel Managers Association (EHMA) aan een actief lid uitgereikt tijdens de jaarlijkse vergadering van EHMA in Lissabon. Dit meldt Hospitality Management.

Emmy heeft tijdens de coronaperiode meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen door haar sociale betrokkenheid bij het hotel. De president van EHMA, Panos Almyrantis, geeft aan dat vooral de toewijding aan de gastvrijheid van Emmy opmerkelijk is. Hij geeft daarvoor als reden dat zij geeft hard maakt voor het versterken van gendergelijkheid in het hotel. Daarnaast prijst hij Stoel om haar inzet voor duurzaamheid, met een ‘indrukwekkende reeks van haar projecten gericht op veiligheid, zorg en welzijn van mensen en het helpen van lokale gemeenschap’.

Focus op waarden

Door haar gerichte focus op sociale, culturele en personele waarden valt Stoel op. Zij heeft haar studie aan de Hotel Management school in Maastricht afgerond en is met een GMP van Cornell University begonnen bij Hotel de Arendshoeve in 1989.

In de jaren die volgden heeft zij bij meerdere hotels managersfuncties vervuld, onder andere bij Hilton en bij het Okura Hotel Amsterdam. Daarna is zij door de Accor Group benoemd tot general manager van Sofitel Legend The Grand Amsterdam in 2019.

EHMA

De European Hotel Managers Association is in 1974 in het leven geroepen door grote hotelmanagers in Rome. Het doel van de vereniging is het handhaven en verbeteren van het imago van de hotelsector. Op dit moment telt de vereniging bijna 400 leden uit 23 Europese landen. In totaal beheren die 350 hotels, met 85.000 kamers en meer dan 65.000 werknemers.

Door: Nationale Recreatiegids

01 december '23 (15:31)

Remboe Village overgenomen door Poelman Vakantieparken

Vanaf 1 december is Remboe Village niet langer meer in eigendom van EuroParcs. Het park is namelijk overgenomen door Poelman Vakantieparken, zo meldt EuroParcs.

01 december '23 ( 9:34)

Provincie Limburg ontvangt petitie tegen 'verroompottisering'

De bouw van nieuwe vakantieparken in Limburg moet worden ingedamd, vinden de ondertekenaars van een petitie tegen de "verroompottisering" van de provincie. De petitie voor het behoud van een camping in het Heuvelland, volgens de initiatiefnemers door zo'n 11.000 mensen ondertekend, werd vrijdagochtend aangeboden aan de Limburgse gedeputeerde Michael Theuns (ruimte, CDA).

30 november '23 (12:18)

Geen plek meer beschikbaar voor statushouders in Gelderland

Gelderse gemeenten stellen "dat de grens is bereikt" in de opvang van statushouders, zo schrijft de provincie. Er zijn te weinig sociale huurwoningen beschikbaar en ook is er een "mismatch" tussen het type woningen en de mensen voor wie een plek wordt gezocht.

29 november '23 (10:32)

Overleden man in arbeidsmigrantenhotel stierf aan natuurlijke dood

Zondagavond werd een man dood aangetroffen in een arbeidsmigrantenhotel in Wolphaartsdijk. In eerste instantie werd een vrouw, die ook in het hotel verblijft, als verdachte aangehouden. Nu blijkt dat de man aan een natuurlijke dood is overleden. De vrouw is inmiddels vrijgelaten, meldt Omroep Zeeland.

28 november '23 (11:18)

‘Permanente bewoning vakantieparken levert weinig woonruimte op’

Als het aan de landelijke politiek ligt, wordt het straks makkelijker om een vakantiepark om te bouwen naar een woonwijk. Maar heeft dat daadwerkelijk een voordelig effect op de woningmarkt en -ruimte? Programmamanager Rob van den Hazel van programma Vitale Vakantieparken op de Veluwe vertelt hierover. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

27 november '23 (11:23)

Buurt stapt naar rechter om asielopvang Van der Valk in Uden tegen te houden

Het plan van het Van der Valk-hotel in Uden om vanaf begin december 300 asielzoekers op de te vangen valt niet bij iedereen even goed. Een groep buurtbewoners gaat via de rechter proberen om de opvang tegen te houden. Dat doen zij door middel van een kort geding. Volgens de bewoners is het besluit ‘gepruts van de gemeente’, meldt Brabants Dagblad.

27 november '23 ( 8:55)

Dode in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, vrouw opgepakt

In een arbeidsmigrantenhotel in het Zeeuwse Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode man gevonden. Een vrouw, die eveneens in het hotel aan de Lepelstraat verblijft, is aangehouden. Haar betrokkenheid bij de dood van de bewoner wordt onderzocht, meldt de politie.

23 november '23 (14:27)

Flinke brand uitgebroken in chalet op vakantiepark in Vierhouten

Na een flinke brand in een chalet op vakantiepark Samoza in Vierhouten, is deze onbewoonbaar verklaard. Gelukkig zijn andere chalets in de buurt bespaard gebleven. Dit meldt De Stentor. 

22 november '23 ( 9:58)

Aanvraag voor bungalowpark met 300 woningen bij Willemstad ingediend

De projectontwikkelaar SVE Group heeft een aanvraag voor een vergunning ingediend bij de gemeente Moerdijk. Het bedrijf wil op de plek van camping Bovensluis bij Willemstad een bungalowpark aanleggen. Deze krijgt ruim 300 recreatiewoningen, meldt BN de Stem.

21 november '23 (11:05)

Het Rijk bepaalt of er permanent gewoond mag worden op vakantieparken

Aanvragen bij de gemeente om een vakantiepark om te vormen naar een woonwijk worden vaak niet goedgekeurd. Maar daar kan verandering in komen. Als het aan de Tweede Kamer ligt wordt het straks gemakkelijker om permanent in een vakantiehuis te wonen. Zelfs als de gemeente het daar niet mee eens is, meldt de Stentor.