Ondernemersechtpaar dient bezwaar in tegen bouw hotel cabaretière

Ondernemersechtpaar Jan en Monique Meurs hebben een bezwaar ingediend tegen de bouwvergunning van het hotel en paviljoen van Karin Bruers. Zo komt volgens hen de keuken van het hotel te dicht tegen het terras van hun restaurant Ome Jan. Ook verwachten ze verkeersproblemen, gezien de omvang van de bouw. De vrees is dat er te straks te weinig parkeerplekken zijn, waar gasten van Ome Jan de dupe van zullen zijn. Dit meldt het Brabants Dagblad. 

Karin Bruers is naast cabaretière ook sociaal ondernemer en zegt mee te willen denken over de problemen. Zo heeft ze al toegezegd meer parkeerplaatsen te laten maken, als dat moet. Wel stelt ze dat de bezoekers van Ome Jan haar terrein al gebruikten om hun auto neer te zetten. “Daar komen tweehonderd mensen eten, bij mij gaat het om tien kamertjes en hooguit vijftig mensen in het restaurant.

Zaken ontbreken in vergunning

Zo staat het ook in de bouwvergunning die overigens al is afgegeven: er komen tien kamers, een veganistisch restaurant en een paviljoen. Wel ontbreken enkele zaken in de vergunningen en dat komt door de gemeente Oisterwijk. Die heeft bijvoorbeeld verzuimd te benoemen welke ruimte waarvoor te gebruiken is. Een parkeernorm voor horeca is niet hetzelfde als een parkeernorm voor een expositieruimte met social sofa’s (die ook in het hotel van Bruers komt).

Stikstofvergunning

Echtpaar Meurs vreest daarnaast voor aantasting van de natuur en dat komt mede doordat er vragen zijn over de stikstofvergunning. Hierin is namelijk opgenomen dat de stikstofuitstoot zou verbeteren ten opzichte van de oude situatie, maar er is geen oud referentiekader. “Dus hoe goed u het ook doet, er wordt stikstof geproduceerd. U wordt omgeven door beschermd Natura 2000-gebied. Dat is wel een probleem misschien”, aldus de advocaat van de ondernemers. Daar had de gemeente op moeten wijzen.

Rechter Broeders gaf de optie voor het schorsen van de vergunning voor het paviljoen, zodat Bruers het hotel wel kan afbouwen. Dat zou geen probleem moeten zijn, gezien de afstand tussen het hotel zelf en Ome Jan.

Een officiële uitspraak volgt op 6 maart.

Door: Nationale Recreatiegids