Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Ondernemersechtpaar dient bezwaar in tegen bouw hotel cabaretière

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Ondernemersechtpaar dient bezwaar in tegen bouw hotel cabaretière
Ondernemersechtpaar Jan en Monique Meurs hebben een bezwaar ingediend tegen de bouwvergunning van het hotel en paviljoen van Karin Bruers. Zo komt volgens hen de keuken van het hotel te dicht tegen het terras van hun restaurant Ome Jan. Ook verwachten ze verkeersproblemen, gezien de omvang van de bouw. De vrees is dat er te straks te weinig parkeerplekken zijn, waar gasten van Ome Jan de dupe van zullen zijn. Dit meldt het Brabants Dagblad. 

Karin Bruers is naast cabaretière ook sociaal ondernemer en zegt mee te willen denken over de problemen. Zo heeft ze al toegezegd meer parkeerplaatsen te laten maken, als dat moet. Wel stelt ze dat de bezoekers van Ome Jan haar terrein al gebruikten om hun auto neer te zetten. “Daar komen tweehonderd mensen eten, bij mij gaat het om tien kamertjes en hooguit vijftig mensen in het restaurant.

Zaken ontbreken in vergunning

Zo staat het ook in de bouwvergunning die overigens al is afgegeven: er komen tien kamers, een veganistisch restaurant en een paviljoen. Wel ontbreken enkele zaken in de vergunningen en dat komt door de gemeente Oisterwijk. Die heeft bijvoorbeeld verzuimd te benoemen welke ruimte waarvoor te gebruiken is. Een parkeernorm voor horeca is niet hetzelfde als een parkeernorm voor een expositieruimte met social sofa’s (die ook in het hotel van Bruers komt).

Stikstofvergunning

Echtpaar Meurs vreest daarnaast voor aantasting van de natuur en dat komt mede doordat er vragen zijn over de stikstofvergunning. Hierin is namelijk opgenomen dat de stikstofuitstoot zou verbeteren ten opzichte van de oude situatie, maar er is geen oud referentiekader. “Dus hoe goed u het ook doet, er wordt stikstof geproduceerd. U wordt omgeven door beschermd Natura 2000-gebied. Dat is wel een probleem misschien”, aldus de advocaat van de ondernemers. Daar had de gemeente op moeten wijzen.

Rechter Broeders gaf de optie voor het schorsen van de vergunning voor het paviljoen, zodat Bruers het hotel wel kan afbouwen. Dat zou geen probleem moeten zijn, gezien de afstand tussen het hotel zelf en Ome Jan.

Een officiële uitspraak volgt op 6 maart.

Door: Nationale Recreatiegids

29 november '23 (10:32)

Overleden man in arbeidsmigrantenhotel stierf aan natuurlijke dood

Zondagavond werd een man dood aangetroffen in een arbeidsmigrantenhotel in Wolphaartsdijk. In eerste instantie werd een vrouw, die ook in het hotel verblijft, als verdachte aangehouden. Nu blijkt dat de man aan een natuurlijke dood is overleden. De vrouw is inmiddels vrijgelaten, meldt Omroep Zeeland.

28 november '23 (11:18)

‘Permanente bewoning vakantieparken levert weinig woonruimte op’

Als het aan de landelijke politiek ligt, wordt het straks makkelijker om een vakantiepark om te bouwen naar een woonwijk. Maar heeft dat daadwerkelijk een voordelig effect op de woningmarkt en -ruimte? Programmamanager Rob van den Hazel van programma Vitale Vakantieparken op de Veluwe vertelt hierover. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

27 november '23 (11:23)

Buurt stapt naar rechter om asielopvang Van der Valk in Uden tegen te houden

Het plan van het Van der Valk-hotel in Uden om vanaf begin december 300 asielzoekers op de te vangen valt niet bij iedereen even goed. Een groep buurtbewoners gaat via de rechter proberen om de opvang tegen te houden. Dat doen zij door middel van een kort geding. Volgens de bewoners is het besluit ‘gepruts van de gemeente’, meldt Brabants Dagblad.

27 november '23 ( 8:55)

Dode in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, vrouw opgepakt

In een arbeidsmigrantenhotel in het Zeeuwse Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode man gevonden. Een vrouw, die eveneens in het hotel aan de Lepelstraat verblijft, is aangehouden. Haar betrokkenheid bij de dood van de bewoner wordt onderzocht, meldt de politie.

23 november '23 (14:27)

Flinke brand uitgebroken in chalet op vakantiepark in Vierhouten

Na een flinke brand in een chalet op vakantiepark Samoza in Vierhouten, is deze onbewoonbaar verklaard. Gelukkig zijn andere chalets in de buurt bespaard gebleven. Dit meldt De Stentor. 

22 november '23 ( 9:58)

Aanvraag voor bungalowpark met 300 woningen bij Willemstad ingediend

De projectontwikkelaar SVE Group heeft een aanvraag voor een vergunning ingediend bij de gemeente Moerdijk. Het bedrijf wil op de plek van camping Bovensluis bij Willemstad een bungalowpark aanleggen. Deze krijgt ruim 300 recreatiewoningen, meldt BN de Stem.

21 november '23 (11:05)

Het Rijk bepaalt of er permanent gewoond mag worden op vakantieparken

Aanvragen bij de gemeente om een vakantiepark om te vormen naar een woonwijk worden vaak niet goedgekeurd. Maar daar kan verandering in komen. Als het aan de Tweede Kamer ligt wordt het straks gemakkelijker om permanent in een vakantiehuis te wonen. Zelfs als de gemeente het daar niet mee eens is, meldt de Stentor.

20 november '23 (10:40)

Brand legt chalet bij Emst volledig in de as

Zaterdagnacht moest de brandweer in Emst uitrukken voor een schoorsteenbrand in een chalet. Toen de hulpdiensten arriveerden sloegen de vlammen al uit het dak. Van het chalet is niets meer over, meldt de Stentor.

17 november '23 ( 8:50)

Excuses en geld voor hoteliers die lang wachtten op geld Booking

Booking.com is door het stof gegaan tegenover gedupeerde hoteliers en andere verhuurders van vakantieverblijven die maandenlang op hun geld moesten wachten. Door problemen na een systeemupgrade afgelopen zomer kregen veel partners van het oorspronkelijk Nederlandse internetbedrijf lange tijd niet het geld dat hun gasten via de boekingssite hadden betaald. Partners die meer dan 21 dagen hebben moeten wachten op hun geld krijgen deze maand een vergoeding, die begint bij een bedrag van 50 euro.

15 november '23 (10:12)

Vakantiepark in Akkrum heeft plannen voor grote uitbreiding

Er staan grote plannen op de agenda van recreatiepark Tusken de Marren in het Friese Akkrum. Het park moet straks vier keer zo groot worden als dat het nu is. Dan staan er ook drie keer zoveel huisjes als nu. Dat meldt de Leeuwarder Courant.