Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Airbnb denkt niet dat inflatie vraag naar reizen zal doen afnemen

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 2 min
location_on [xx]km
Airbnb denkt niet dat inflatie vraag naar reizen zal doen afnemen
Woningverhuurplatform Airbnb denkt dat de vraag naar reizen komende tijd sterk blijft, ondanks de vrees bij veel deskundigen dat mensen voorzichtiger worden in hun bestedingen nu de inflatie erg hoog is en in tal van landen recessies op de loer liggen. Het Amerikaanse concern zegt bij het verschijnen van zijn resultaten tot nu toe eigenlijk nog weinig tekenen van afkoeling van de reismarkt te zien. In Europa merkt Airbnb juist dat mensen hun overnachtingen voor in de zomer eerder boeken.

In de laatste drie maanden van vorig jaar, met daarin de drukke feestdagenperiode, ging de omzet met bijna een kwart omhoog tot 1,9 miljard dollar. Dat kwam vooral door het wegvallen van de coronarestricties die in de vergelijkbare periode in 2021 nog van kracht waren. Onder de streep bleef 319 miljoen dollar over, wat beduidend meer is dan de 55 miljoen dollar winst van een jaar terug.

Omzet gelijk

Komende maanden zullen de huurprijzen van geboekte woningen op het platform waarschijnlijk wel wat lager uitkomen, aangezien mensen meer naar goedkopere slaapplekken zullen zoeken. Toch voorziet Airbnb dat de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar aardig op peil zal blijven. De omzetprognose van het bedrijf bedraagt ongeveer 1,8 miljard dollar, wat veel meer is dan analisten in doorsnee hadden verwacht. Airbnb gaat er daarnaast van uit dit jaar ongeveer dezelfde marges te kunnen rekenen als vorig jaar. Dat komt omdat het bedrijf denkt de kosten onder controle te houden.

Door: ANP

26 juli '24 (14:26)

Eerste gasten arriveren bij nieuw Roompot Hillview Resort in Belgische Ardennen

Het nieuwe vakantiepark van Roompot, het Hillview Resort Grandvoir in de Belgische Ardennen is onlangs geopend. Dit resort betekent de intrede van de organisatie in de Ardennen. Hier biedt Roompot een zestiental hotelkamers en 84 lodges aan voor wie de Ardennen wil verkennen. Ook beschikt het resort over een luxe restaurant, meldt Roompot.

26 juli '24 (11:38)

Voorlopig stopt chaletbouw op camping Vogelenzang

MarinaParken zal nog even moeten wachten voordat zij kunnen beginnen met de bouw van 350 chalets op het terrein van camping Vogelenzang in het gelijknamige dorp. Daar wilde de organisatie mee starten zonder dat zij in bezit zijn van een bouwvergunning. Dat heeft de gemeente een halt toe geroepen: die is wel degelijk nodig, meldt NH Nieuws.

25 juli '24 (10:17)

Woonbestemming op vakantiepark: Hoogeveen besluit over kosten eigenaren

Binnen het project Vitale Vakantieparken Drenthe gaat de gemeente Hoogeveen vakantieparken in Nuilerveld, Schoonhoven en Martensplek transformeren naar woonbestemming. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat eigenaren een bijdrage van 6.500 euro exclusief eventuele individuele kosten moeten betalen om mee te doen aan de transformatie. De woonbestemming voor de genoemde parken is nog geen feit. Dit meldt de gemeente Hoogeveen. 

23 juli '24 ( 9:35)

Kind gered uit water en gereanimeerd bij vakantiepark ‘t Loo

Maandag is een jongen (6) te water geraakt bij vakantiepark ’t Loo in Oldebroek. Dat gebeurde bij de zwemplas naast het vakantiepark op Landal landgoed ’t Loo. Het jongetje moest gereanimeerd worden en is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd, meldt de Stentor.

22 juli '24 (13:16)

Vooral campings op de grens zullen btw-verhoging voelen

De grensregio in Noord-Brabant is bezorgd om de aangekondigde btw-verhoging. Vooral de campings en vakantieparken op de grens vrezen hun gasten te verliezen aan het buitenland. Die kunnen daar voor een lager tarief verblijven. Branchevereniging Recron sprak zich al eerder negatief uit over het besluit door het ‘oliedom’ te noemen, meldt Brabants Dagblad.

22 juli '24 (10:11)

Waar mag je je caravan of camper parkeren?

Kamperen (in een caravan of camper) is in populariteit aan het winnen. En waar meer caravans zijn, moeten ook meer opslagplekken zijn. De run op stallingsplekken neemt zo snel toe, dat de stallingen met flinke wachtlijsten kampen, meldt NOS.

19 juli '24 (10:21)

Over paar weken beslist Moerdijk over vakantiepark Bovensluis in Willemstad

De aanvraag loopt al enige tijd, maar over een paar weken moet er meer duidelijkheid komen over de mogelijke transformatie van de voormalige camping Bovensluis in Willemstad. De SVE Group wil hier een bungalowpark van maken. De gemeente Moerdijk heeft aangegeven voor 8 augustus een beslissing over de aanvraag van de projectontwikkelaar te maken, meldt Eindhovens Dagblad.

18 juli '24 (12:08)

Raad van State ziet geen problemen met acht grote vakantievilla’s Exloo

Ondanks dat de vergunning voor de bouw van acht vakantievilla’s op Landal PUUR in Exloo afwijkt van de verordening, is deze terecht afgegeven door de gemeente Borger-Odoorn. Dit oordeelt de Raad van State. Een omwonende had hierover aanhoudend geklaagd, maar krijgt dus geen gelijk. Dit meldt RTV Drenthe. 

17 juli '24 (11:22)

Campings in Drenthe positief over bezetting tijdens zomervakantie

Vanaf dit weekend zal het drukker worden op Drentse campings, met de start van de vakantie in regio noord. Uit een rondgang van RTV Drenthe onder campings in de provincie blijkt dat ondernemers overwegend positief zijn over de bezettingsgraad van hun campings.

17 juli '24 (10:07)

Twee jaar later staat camping Hanestede voor twee keer het bedrag weer te koop

De ambitieuze plannen die de campingeigenaar voor ogen had blijken lastiger uit te voeren dan gedacht. Het klonk vooruitstrevend: een natuurpark met moestuinen en een voedselbos. Maar toch staat de camping weer te koop. Ditmaal wel voor een iets hoger bedrag, meldt Omroep Friesland.