Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Airbnb denkt niet dat inflatie vraag naar reizen zal doen afnemen

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 2 min
location_on [xx]km
Airbnb denkt niet dat inflatie vraag naar reizen zal doen afnemen
Woningverhuurplatform Airbnb denkt dat de vraag naar reizen komende tijd sterk blijft, ondanks de vrees bij veel deskundigen dat mensen voorzichtiger worden in hun bestedingen nu de inflatie erg hoog is en in tal van landen recessies op de loer liggen. Het Amerikaanse concern zegt bij het verschijnen van zijn resultaten tot nu toe eigenlijk nog weinig tekenen van afkoeling van de reismarkt te zien. In Europa merkt Airbnb juist dat mensen hun overnachtingen voor in de zomer eerder boeken.

In de laatste drie maanden van vorig jaar, met daarin de drukke feestdagenperiode, ging de omzet met bijna een kwart omhoog tot 1,9 miljard dollar. Dat kwam vooral door het wegvallen van de coronarestricties die in de vergelijkbare periode in 2021 nog van kracht waren. Onder de streep bleef 319 miljoen dollar over, wat beduidend meer is dan de 55 miljoen dollar winst van een jaar terug.

Omzet gelijk

Komende maanden zullen de huurprijzen van geboekte woningen op het platform waarschijnlijk wel wat lager uitkomen, aangezien mensen meer naar goedkopere slaapplekken zullen zoeken. Toch voorziet Airbnb dat de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar aardig op peil zal blijven. De omzetprognose van het bedrijf bedraagt ongeveer 1,8 miljard dollar, wat veel meer is dan analisten in doorsnee hadden verwacht. Airbnb gaat er daarnaast van uit dit jaar ongeveer dezelfde marges te kunnen rekenen als vorig jaar. Dat komt omdat het bedrijf denkt de kosten onder controle te houden.

Door: ANP

01 december '23 ( 9:34)

Provincie Limburg ontvangt petitie tegen 'verroompottisering'

De bouw van nieuwe vakantieparken in Limburg moet worden ingedamd, vinden de ondertekenaars van een petitie tegen de "verroompottisering" van de provincie. De petitie voor het behoud van een camping in het Heuvelland, volgens de initiatiefnemers door zo'n 11.000 mensen ondertekend, werd vrijdagochtend aangeboden aan de Limburgse gedeputeerde Michael Theuns (ruimte, CDA).

30 november '23 (12:18)

Geen plek meer beschikbaar voor statushouders in Gelderland

Gelderse gemeenten stellen "dat de grens is bereikt" in de opvang van statushouders, zo schrijft de provincie. Er zijn te weinig sociale huurwoningen beschikbaar en ook is er een "mismatch" tussen het type woningen en de mensen voor wie een plek wordt gezocht.

29 november '23 (10:32)

Overleden man in arbeidsmigrantenhotel stierf aan natuurlijke dood

Zondagavond werd een man dood aangetroffen in een arbeidsmigrantenhotel in Wolphaartsdijk. In eerste instantie werd een vrouw, die ook in het hotel verblijft, als verdachte aangehouden. Nu blijkt dat de man aan een natuurlijke dood is overleden. De vrouw is inmiddels vrijgelaten, meldt Omroep Zeeland.

28 november '23 (11:18)

‘Permanente bewoning vakantieparken levert weinig woonruimte op’

Als het aan de landelijke politiek ligt, wordt het straks makkelijker om een vakantiepark om te bouwen naar een woonwijk. Maar heeft dat daadwerkelijk een voordelig effect op de woningmarkt en -ruimte? Programmamanager Rob van den Hazel van programma Vitale Vakantieparken op de Veluwe vertelt hierover. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

27 november '23 (11:23)

Buurt stapt naar rechter om asielopvang Van der Valk in Uden tegen te houden

Het plan van het Van der Valk-hotel in Uden om vanaf begin december 300 asielzoekers op de te vangen valt niet bij iedereen even goed. Een groep buurtbewoners gaat via de rechter proberen om de opvang tegen te houden. Dat doen zij door middel van een kort geding. Volgens de bewoners is het besluit ‘gepruts van de gemeente’, meldt Brabants Dagblad.

27 november '23 ( 8:55)

Dode in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, vrouw opgepakt

In een arbeidsmigrantenhotel in het Zeeuwse Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode man gevonden. Een vrouw, die eveneens in het hotel aan de Lepelstraat verblijft, is aangehouden. Haar betrokkenheid bij de dood van de bewoner wordt onderzocht, meldt de politie.

23 november '23 (14:27)

Flinke brand uitgebroken in chalet op vakantiepark in Vierhouten

Na een flinke brand in een chalet op vakantiepark Samoza in Vierhouten, is deze onbewoonbaar verklaard. Gelukkig zijn andere chalets in de buurt bespaard gebleven. Dit meldt De Stentor. 

22 november '23 ( 9:58)

Aanvraag voor bungalowpark met 300 woningen bij Willemstad ingediend

De projectontwikkelaar SVE Group heeft een aanvraag voor een vergunning ingediend bij de gemeente Moerdijk. Het bedrijf wil op de plek van camping Bovensluis bij Willemstad een bungalowpark aanleggen. Deze krijgt ruim 300 recreatiewoningen, meldt BN de Stem.

21 november '23 (11:05)

Het Rijk bepaalt of er permanent gewoond mag worden op vakantieparken

Aanvragen bij de gemeente om een vakantiepark om te vormen naar een woonwijk worden vaak niet goedgekeurd. Maar daar kan verandering in komen. Als het aan de Tweede Kamer ligt wordt het straks gemakkelijker om permanent in een vakantiehuis te wonen. Zelfs als de gemeente het daar niet mee eens is, meldt de Stentor.

20 november '23 (10:40)

Brand legt chalet bij Emst volledig in de as

Zaterdagnacht moest de brandweer in Emst uitrukken voor een schoorsteenbrand in een chalet. Toen de hulpdiensten arriveerden sloegen de vlammen al uit het dak. Van het chalet is niets meer over, meldt de Stentor.