Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

4-sterrenhotel Charme Hotel Château De Raay in handen van Fletcher Hotels

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Hotelketen Fletcher Hotels neemt per 1 maart 2023 het 4-sterrenhotel Charme Hotel Château De Raay over. Het is een karakteristiek en historisch 13de eeuws kasteelhotel in Limburg, gelegen in een veelzijdige en natuurrijke omgeving. De hotelketen is met de overname van het hotel met 12 hotels, ruim vertegenwoordigd in de provincie Limburg. Dit meldt Fletcher Hotels.

Afgelopen week zijn de handtekeningen gezet voor de overname van het hotel per 1 maart 2023. Inmiddels is ook het personeel ingelicht. Voor hen heeft de overname geen nadelige gevolgen, zij gaan allemaal over naar de nieuwe werkgever. Fletcher Hotels zet met de overname de teller op 111 hotels in Nederland en is met 12 veelzijdige hotels, ruim vertegenwoordigd in de provincie Limburg.

Rijksmonument

Het hotel, van oudsher Kasteel de Raay, dat in maart verder zal gaan onder de Fletcher vlag, heeft een rijke historie. Het uit de middeleeuwen daterende kasteel met landgoed is sinds 1326 in het bezit geweest van verschillende adellijke families, waarna het in 1937 in gebruik werd genomen als klooster voor nonnen. In 1999 werd het kasteel verkocht aan een projectontwikkelaar die het gebouw volledig restaureerde tot hotelaccommodatie. De bijgebouwen en het kasteel werden onder een glazen overkapping gebracht, waarbij de muren van het kasteel goed zichtbaar zijn gebleven. Het hotel wordt gekenmerkt als één van de meest bijzondere hotels van Nederland en Europa. Het Chateau is een Rijksmonument van de Peel en Maas en heeft een prachtig landgoed waar tevens een bevrijdingsmonument te bezichtigen is.

Eigentijdse inrichting in historisch kasteel

Het hotel is eigentijds ingericht en beschikt over 50 comfortabele kamers waaronder enkele luxe suites. Daarnaast heeft het verschillende private dining ruimtes, karakteristieke zalen, een fitnessruimte en een hooggewaardeerd restaurant met terras. Per 1 maart zal Fletcher Hotel Château De Raay onder de Fletcher vlag gasten ontvangen.

Door: Nationale Recreatiegids
Afbeelding: Fletcher Hotels

04 december '23 (10:49)

Oudste vakantiepark van het land in handen van recreanten

Goed nieuws voor de huis- en caravanbezitters op Recreatieoord Hoek van Holland. Na een succesvolle strijd tegen de verkoop van het vakantiepark worden de recreanten nog meer beloond. De gemeente draagt het beheer van het park over aan de mensen, meldt het AD.

01 december '23 (15:31)

Remboe Village overgenomen door Poelman Vakantieparken

Vanaf 1 december is Remboe Village niet langer meer in eigendom van EuroParcs. Het park is namelijk overgenomen door Poelman Vakantieparken, zo meldt EuroParcs.

01 december '23 ( 9:34)

Provincie Limburg ontvangt petitie tegen 'verroompottisering'

De bouw van nieuwe vakantieparken in Limburg moet worden ingedamd, vinden de ondertekenaars van een petitie tegen de "verroompottisering" van de provincie. De petitie voor het behoud van een camping in het Heuvelland, volgens de initiatiefnemers door zo'n 11.000 mensen ondertekend, werd vrijdagochtend aangeboden aan de Limburgse gedeputeerde Michael Theuns (ruimte, CDA).

30 november '23 (12:18)

Geen plek meer beschikbaar voor statushouders in Gelderland

Gelderse gemeenten stellen "dat de grens is bereikt" in de opvang van statushouders, zo schrijft de provincie. Er zijn te weinig sociale huurwoningen beschikbaar en ook is er een "mismatch" tussen het type woningen en de mensen voor wie een plek wordt gezocht.

29 november '23 (10:32)

Overleden man in arbeidsmigrantenhotel stierf aan natuurlijke dood

Zondagavond werd een man dood aangetroffen in een arbeidsmigrantenhotel in Wolphaartsdijk. In eerste instantie werd een vrouw, die ook in het hotel verblijft, als verdachte aangehouden. Nu blijkt dat de man aan een natuurlijke dood is overleden. De vrouw is inmiddels vrijgelaten, meldt Omroep Zeeland.

28 november '23 (11:18)

‘Permanente bewoning vakantieparken levert weinig woonruimte op’

Als het aan de landelijke politiek ligt, wordt het straks makkelijker om een vakantiepark om te bouwen naar een woonwijk. Maar heeft dat daadwerkelijk een voordelig effect op de woningmarkt en -ruimte? Programmamanager Rob van den Hazel van programma Vitale Vakantieparken op de Veluwe vertelt hierover. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

27 november '23 (11:23)

Buurt stapt naar rechter om asielopvang Van der Valk in Uden tegen te houden

Het plan van het Van der Valk-hotel in Uden om vanaf begin december 300 asielzoekers op de te vangen valt niet bij iedereen even goed. Een groep buurtbewoners gaat via de rechter proberen om de opvang tegen te houden. Dat doen zij door middel van een kort geding. Volgens de bewoners is het besluit ‘gepruts van de gemeente’, meldt Brabants Dagblad.

27 november '23 ( 8:55)

Dode in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, vrouw opgepakt

In een arbeidsmigrantenhotel in het Zeeuwse Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode man gevonden. Een vrouw, die eveneens in het hotel aan de Lepelstraat verblijft, is aangehouden. Haar betrokkenheid bij de dood van de bewoner wordt onderzocht, meldt de politie.

23 november '23 (14:27)

Flinke brand uitgebroken in chalet op vakantiepark in Vierhouten

Na een flinke brand in een chalet op vakantiepark Samoza in Vierhouten, is deze onbewoonbaar verklaard. Gelukkig zijn andere chalets in de buurt bespaard gebleven. Dit meldt De Stentor. 

22 november '23 ( 9:58)

Aanvraag voor bungalowpark met 300 woningen bij Willemstad ingediend

De projectontwikkelaar SVE Group heeft een aanvraag voor een vergunning ingediend bij de gemeente Moerdijk. Het bedrijf wil op de plek van camping Bovensluis bij Willemstad een bungalowpark aanleggen. Deze krijgt ruim 300 recreatiewoningen, meldt BN de Stem.