Normal_bouwmachine

De manier waarop de gemeente Leidschendam-Voorburg de bezwaren tegen de bouw van vakantieplannen in recreatiegebied Vlietland behandelt, kan rekenen op kritiek van de provincie Zuid-Holland. Volgens de gemeente heeft de provincie de wens om er vakantiehuizen te bouwen, maar de provincie stelt dat dat niet waar is. Zodoende hebben raadsleden foutieve informatie over de bouwplannen ontvangen. Dit meldt Omroep West. 

Provincie Zuid-Holland stelt dat het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg onterecht beweert dat de provincie haar doorzettingsmacht gebruikt voor de bouw van een vakantiepark. Zuid-Holland heeft helemaal geen plannen om er een nieuw vakantiepark te bouwen en zet haar doorzettingsmacht al helemaal niet in. “We weten niet waar u dat op baseert”, schrijft het provinciebestuur in een brief aan de gemeente.

Provinciale Staten

Zelfs als de provincie een plan wil maken, dan moet de Provinciale Staten daar nog over stemmen. In de brief aan het gemeentebestuur stelt de provincie dat er een duidelijk verschil is tussen het niet uitsluiten van het doorgaan van het bouwplan en het actief stimuleren van het plan.

Ontwikkelaar DLR van het mogelijke vakantiepark zegt dat in 2005 al akkoord is gegeven op de plannen. Dit betekent dat het niet te voorkomen is dat het park gebouwd wordt, maar dat het vooral de vraag is wanneer. De nieuwste plannen omvatten 222 huisjes in de natuur. Volgens de oude plannen zouden er appartementencomplexen met meerdere verdiepingen komen. Gaat de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg niet akkoord met het nieuwe plan, dan pakt de ontwikkelaar het oude plan er weer bij.

Lees ook: Burgerinitiatief tegen bouw vakantiepark Vlietland geholpen door stikstofuitspraak

Door: Nationale Recreatiegids / Johanne Levinsky