Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Franse campingketen Capfun groeit naar 18 campings in Nederland

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Franse campingketen Capfun groeit naar 18 campings in Nederland
De Franse campingketen Capfun nam in 2022 zes Nederlandse campings over. Voor komend jaar staan daar diverse investeringen in voorzieningen op het programma. En er komen in 2023 nog minstens 4 Nederlandse campings bij. Dit meldt Pretwerk. 

Ook in België zijn er inmiddels 4 Capfun campings. In totaal beheert het Franse familiebedrijf meer dan 180 camping in diverse landen in Europa, met een zwaartepunt in Frankrijk.

De Nederlandse campings die in 2022 aan de keten van Capfun werden toegevoegd:

Eikenhof in de gemeente Paasloo- 20 hectare- 520 plaatsen inclusief een mooi uitbreidingsproject.
Twente Es gelegen in de gemeente Enschede – 10 hectare – 250 plaatsen – Vlinderloo.
Wieskamp gelegen in de gemeente Winterswijk Henxe- 12.5 hectare – 353 plaatsen.
De Rotonde in de gemeente Enspijk -23 hectare – 489 plaatsen.
Heino in de gemeente Heino- 13 hectare – 342 plaatsen.
Erkemederstrand in de gemeente Zeewolde – 55 hectare – 552 plaatsen.

Nog niet klaar

Capfun laat weten dat zij in 2023 nog minstens 4 nieuwe campings in Nederland willen toevoegen aan de keten – afhankelijk van het aanbod. Danielle Zondervan, commercieel manager van Capfun Nederland legt uit waar Capfun naar op zoek is: “De campings die wij zoeken hebben zeer eenvoudige criteria. Zij hoeven enkel meer dan 250 of 300 standplaatsen te hebben en kunnen overal gevestigd zijn. We moeten gewoon een goede feeling hebben met de locatie en het product. Een camping moet de potentie hebben om er een leuke vakantie met het gezin door te brengen. Wij zijn niet bang om te investeren, te verbeteren en soms zelfs helemaal opnieuw te beginnen. Vervolgens ontwikkelen we speelvoorzieningen voor kinderen (glijbanen, zwembaden, speeltuinen) en hoge kwaliteit stacaravans of chalets.”

Hoge kwaliteit

Waarom heeft Capfun juist het oog laten vallen op Nederland? Zondervan: “Historisch gezien hadden we enkel parken in Frankrijk waarbij meer dan 30 procent van onze klanten Nederlands was. Het was dus vanzelfsprekend dat we vanaf 2018 onze CAPFUN-parkervaring wilden aanbieden, dicht bij de plaats waar onze Nederlandse gasten wonen. We begonnen met het park Zeumersehof en daarna de parken Stoetenslagh en De Bongerd. We waren onder de indruk van de hoge kwaliteit van de Nederlandse parken en de sterke band van de gasten met hun campings. We vonden het ook heel fijn om al onze parken te kopen van families of ondernemers, die ze meestal van de grond af hadden opgebouwd en gevormd, net zoals wij dat in Frankrijk hebben gedaan.”

Capfun houdt ook rekening met de marktomstandigheden en de omgeving in Nederland Zondervan: “Op onze Nederlandse parken is ons personeel uitsluitend Nederlands en wij zetten ons in voor de lokale economie. Wij geloven, en dat geldt voor al onze Europese parken, dat campings een grote bron van rijkdom zijn voor dorpen en bedrijven die soms in zeer landelijke gebieden liggen. We helpen mensen dan ook graag om de streek te ontdekken.”

Door: Nationale Recreatiegids

29 november '23 (10:32)

Overleden man in arbeidsmigrantenhotel stierf aan natuurlijke dood

Zondagavond werd een man dood aangetroffen in een arbeidsmigrantenhotel in Wolphaartsdijk. In eerste instantie werd een vrouw, die ook in het hotel verblijft, als verdachte aangehouden. Nu blijkt dat de man aan een natuurlijke dood is overleden. De vrouw is inmiddels vrijgelaten, meldt Omroep Zeeland.

28 november '23 (11:18)

‘Permanente bewoning vakantieparken levert weinig woonruimte op’

Als het aan de landelijke politiek ligt, wordt het straks makkelijker om een vakantiepark om te bouwen naar een woonwijk. Maar heeft dat daadwerkelijk een voordelig effect op de woningmarkt en -ruimte? Programmamanager Rob van den Hazel van programma Vitale Vakantieparken op de Veluwe vertelt hierover. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

27 november '23 (11:23)

Buurt stapt naar rechter om asielopvang Van der Valk in Uden tegen te houden

Het plan van het Van der Valk-hotel in Uden om vanaf begin december 300 asielzoekers op de te vangen valt niet bij iedereen even goed. Een groep buurtbewoners gaat via de rechter proberen om de opvang tegen te houden. Dat doen zij door middel van een kort geding. Volgens de bewoners is het besluit ‘gepruts van de gemeente’, meldt Brabants Dagblad.

27 november '23 ( 8:55)

Dode in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, vrouw opgepakt

In een arbeidsmigrantenhotel in het Zeeuwse Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode man gevonden. Een vrouw, die eveneens in het hotel aan de Lepelstraat verblijft, is aangehouden. Haar betrokkenheid bij de dood van de bewoner wordt onderzocht, meldt de politie.

23 november '23 (14:27)

Flinke brand uitgebroken in chalet op vakantiepark in Vierhouten

Na een flinke brand in een chalet op vakantiepark Samoza in Vierhouten, is deze onbewoonbaar verklaard. Gelukkig zijn andere chalets in de buurt bespaard gebleven. Dit meldt De Stentor. 

22 november '23 ( 9:58)

Aanvraag voor bungalowpark met 300 woningen bij Willemstad ingediend

De projectontwikkelaar SVE Group heeft een aanvraag voor een vergunning ingediend bij de gemeente Moerdijk. Het bedrijf wil op de plek van camping Bovensluis bij Willemstad een bungalowpark aanleggen. Deze krijgt ruim 300 recreatiewoningen, meldt BN de Stem.

21 november '23 (11:05)

Het Rijk bepaalt of er permanent gewoond mag worden op vakantieparken

Aanvragen bij de gemeente om een vakantiepark om te vormen naar een woonwijk worden vaak niet goedgekeurd. Maar daar kan verandering in komen. Als het aan de Tweede Kamer ligt wordt het straks gemakkelijker om permanent in een vakantiehuis te wonen. Zelfs als de gemeente het daar niet mee eens is, meldt de Stentor.

20 november '23 (10:40)

Brand legt chalet bij Emst volledig in de as

Zaterdagnacht moest de brandweer in Emst uitrukken voor een schoorsteenbrand in een chalet. Toen de hulpdiensten arriveerden sloegen de vlammen al uit het dak. Van het chalet is niets meer over, meldt de Stentor.

17 november '23 ( 8:50)

Excuses en geld voor hoteliers die lang wachtten op geld Booking

Booking.com is door het stof gegaan tegenover gedupeerde hoteliers en andere verhuurders van vakantieverblijven die maandenlang op hun geld moesten wachten. Door problemen na een systeemupgrade afgelopen zomer kregen veel partners van het oorspronkelijk Nederlandse internetbedrijf lange tijd niet het geld dat hun gasten via de boekingssite hadden betaald. Partners die meer dan 21 dagen hebben moeten wachten op hun geld krijgen deze maand een vergoeding, die begint bij een bedrag van 50 euro.

15 november '23 (10:12)

Vakantiepark in Akkrum heeft plannen voor grote uitbreiding

Er staan grote plannen op de agenda van recreatiepark Tusken de Marren in het Friese Akkrum. Het park moet straks vier keer zo groot worden als dat het nu is. Dan staan er ook drie keer zoveel huisjes als nu. Dat meldt de Leeuwarder Courant.