Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Werknemers Ruby Hotels gaan minder werken en hetzelfde verdienen

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Werknemers Ruby Hotels gaan minder werken en hetzelfde verdienen
Na een succesvolle wervingscampagne bij het Ruby Hotel in München, introduceert de Ruby Group nu een nieuwe campagne. Vanaf dit jaar wordt in alle hotels van de hotelketen een 35-urige werkweek gehanteerd. De medewerkers blijven hetzelfde verdienen. Daarnaast gaat de hotelgroep vanaf dit jaar de medewerkers meenemen in de winstdeling. Dit meldt Hospitality Management. 

In juni probeerde Ruby Group een wervingscampagne in München uit waarbij alle nieuwe medewerkers op kosten van het hotel een nieuwe tattoo, piercing of hairdo vergoed konden krijgen wanneer zij een half jaar in dienst zijn. Dit bleek een succes te zijn, Ruby Group zag de aanmeldingen voor nieuwe medewerkers stijgen met 25 procent. Met de nieuwe arbeidsvoorwaarden wil Ruby een nieuwe stap maken in het wervingsproces.

Deze nieuwe voorwaarden zijn niet alleen goed voor nieuwe medewerkers, maar ook voor de huidige. De hotelketen wil flexibel zijn voor haar werknemers en vindt dat werknemers genoeg vrije tijd moeten hebben. Mensen die toch graag 40 uur willen blijven werken kunnen dit doen. Hun extra opgebouwde uren kunnen worden uitgekeerd of opgenomen worden als vakantieuren.

Medewerkers mee in winstdeling

Naast het verkorten van de werkweek gaat Ruby Group de medewerkers meenemen in de winstdeling van de hotels. Op deze manier maakt de hotelgroep de werknemers mede-eigenaren. De CEO van Ruby Group, Micheal Struck, zegt dat zij met deze invoering de identificatie en inzet van de medewerkers wil vergroten.

Vertrouwen in werknemers

Ruby geeft naast deze nieuwe voorwaarden haar medewerkers meer flexibiliteit in het invullen van de werkweek. Daarnaast mogen zij zelf hun werkplek bepalen. Ook gaat het budget voor persoonlijke ontwikkeling omhoog. De hotelketen stelt dat zij het belangrijk vindt dat het personeel kan werken aan zijn eigen kwaliteiten en ontwikkeling. Daarom willen zij de werknemers meer vrijheid en ontwikkelingsmogelijkheden bieden.

Door: Nationale Recreatiegids

30 november '23 (12:18)

Geen plek meer beschikbaar voor statushouders in Gelderland

Gelderse gemeenten stellen "dat de grens is bereikt" in de opvang van statushouders, zo schrijft de provincie. Er zijn te weinig sociale huurwoningen beschikbaar en ook is er een "mismatch" tussen het type woningen en de mensen voor wie een plek wordt gezocht.

29 november '23 (10:32)

Overleden man in arbeidsmigrantenhotel stierf aan natuurlijke dood

Zondagavond werd een man dood aangetroffen in een arbeidsmigrantenhotel in Wolphaartsdijk. In eerste instantie werd een vrouw, die ook in het hotel verblijft, als verdachte aangehouden. Nu blijkt dat de man aan een natuurlijke dood is overleden. De vrouw is inmiddels vrijgelaten, meldt Omroep Zeeland.

28 november '23 (11:18)

‘Permanente bewoning vakantieparken levert weinig woonruimte op’

Als het aan de landelijke politiek ligt, wordt het straks makkelijker om een vakantiepark om te bouwen naar een woonwijk. Maar heeft dat daadwerkelijk een voordelig effect op de woningmarkt en -ruimte? Programmamanager Rob van den Hazel van programma Vitale Vakantieparken op de Veluwe vertelt hierover. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

27 november '23 (11:23)

Buurt stapt naar rechter om asielopvang Van der Valk in Uden tegen te houden

Het plan van het Van der Valk-hotel in Uden om vanaf begin december 300 asielzoekers op de te vangen valt niet bij iedereen even goed. Een groep buurtbewoners gaat via de rechter proberen om de opvang tegen te houden. Dat doen zij door middel van een kort geding. Volgens de bewoners is het besluit ‘gepruts van de gemeente’, meldt Brabants Dagblad.

27 november '23 ( 8:55)

Dode in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, vrouw opgepakt

In een arbeidsmigrantenhotel in het Zeeuwse Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode man gevonden. Een vrouw, die eveneens in het hotel aan de Lepelstraat verblijft, is aangehouden. Haar betrokkenheid bij de dood van de bewoner wordt onderzocht, meldt de politie.

23 november '23 (14:27)

Flinke brand uitgebroken in chalet op vakantiepark in Vierhouten

Na een flinke brand in een chalet op vakantiepark Samoza in Vierhouten, is deze onbewoonbaar verklaard. Gelukkig zijn andere chalets in de buurt bespaard gebleven. Dit meldt De Stentor. 

22 november '23 ( 9:58)

Aanvraag voor bungalowpark met 300 woningen bij Willemstad ingediend

De projectontwikkelaar SVE Group heeft een aanvraag voor een vergunning ingediend bij de gemeente Moerdijk. Het bedrijf wil op de plek van camping Bovensluis bij Willemstad een bungalowpark aanleggen. Deze krijgt ruim 300 recreatiewoningen, meldt BN de Stem.

21 november '23 (11:05)

Het Rijk bepaalt of er permanent gewoond mag worden op vakantieparken

Aanvragen bij de gemeente om een vakantiepark om te vormen naar een woonwijk worden vaak niet goedgekeurd. Maar daar kan verandering in komen. Als het aan de Tweede Kamer ligt wordt het straks gemakkelijker om permanent in een vakantiehuis te wonen. Zelfs als de gemeente het daar niet mee eens is, meldt de Stentor.

20 november '23 (10:40)

Brand legt chalet bij Emst volledig in de as

Zaterdagnacht moest de brandweer in Emst uitrukken voor een schoorsteenbrand in een chalet. Toen de hulpdiensten arriveerden sloegen de vlammen al uit het dak. Van het chalet is niets meer over, meldt de Stentor.

17 november '23 ( 8:50)

Excuses en geld voor hoteliers die lang wachtten op geld Booking

Booking.com is door het stof gegaan tegenover gedupeerde hoteliers en andere verhuurders van vakantieverblijven die maandenlang op hun geld moesten wachten. Door problemen na een systeemupgrade afgelopen zomer kregen veel partners van het oorspronkelijk Nederlandse internetbedrijf lange tijd niet het geld dat hun gasten via de boekingssite hadden betaald. Partners die meer dan 21 dagen hebben moeten wachten op hun geld krijgen deze maand een vergoeding, die begint bij een bedrag van 50 euro.