Record aantal bezoekers voor recreatiegebieden van Leisurelands

Door Redactie Nationale recreatiegids
4 min
In 2022 bezochten ruim 4,6 miljoen bezoekers de recreatiegebieden van Leisurelands. Dit record zorgde voor een ander record in de vorm van het aantal verkochten kaarten en passen. Dit waren er bijna 400.000 stuks. Dat meldt Pretwerk. 

Tijdens de coronajaren hebben Nederlanders de groene buitenruimte herontdekt, en daar plukt Leisurelands nog altijd de vruchten van. De Veluwse recreatiegebieden zoals Bussloo, Heerderstrand, Kievitsveld, Zandenplas, Zeumeren, Strand Nulde en Strand Horst kregen ruim 2,7 miljoen mensen op bezoek. Net als andere jaren trok Bussloo in 2022 de meeste bezoekers, namelijk ruim 1 miljoen. De grootste stijging in bezoekers op de Veluwe vond plaats op Heerderstrand, waar het bezoekersaantal met steeg naar 280.000.

Berendonck, Groene Heuvels, Mookerplas en Wylerbergmeer blijven erg populair met een bezoekersaantal van ruim 830.000. Met de opening van de grootste gratis sportschool van Gelderland en andere nieuwe ontwikkelingen op Berendonck steeg hier het aantal bezoekers met ruim 100.000. Zo blijft Berendonck in het Rijk van Nijmegen het populairste recreatiegebied. In de Achterhoek en Liemers trokken Rhederlaag, Hilgelo, Stroombroek, Hambroekplas en Nevelhorst weer veel bezoekers. Bijna 1 miljoen mensen trokken erop uit om te ontspannen of actief bezig te zijn op de recreatiegebieden.

Ontwikkelen

 In 2023 zullen de sport en speelfaciliteiten op de gebieden verder worden uitgebreid. Op diverse gebieden vinden grotere ontwikkelingen plaats van ondernemers en ook Veluwe aan Zee wordt flink onder handen genomen. Het aantal laadpalen op de gebieden zal verder toenemen en ook de festivalzomer staat weer geprogrammeerd. 2023 wordt voor Leisurelands een jaar van bouwen en realiseren.

Door: Nationale Recreatiegids