Van der Valk gaat veertig hoteldaken voorzien van zonnepanelen

Van der Valk gaat dit jaar beginnen aan een grootschalig verduurzamingsproject. In samenwerking met Ecorus gaan veertig hotels van keten Van der Valk over op zonne-energie. Het gaat om hotels in Nederland, België en Duitsland. Daarnaast gaan de twee organisaties carports aanleggen die hun energie krijgen van zonnepanelen. Dit staat op de website van Ecorus.

Het zonnepanelenbedrijf stelt dat Van der Valk verduurzaming hoog op de agenda heeft staan en dat zij dit jaar een nieuwe stap hier naartoe wil zetten. De start van het project staat gepland in januari van dit jaar. De hotelketen gaat beginnen met zijn vestigingen in Volendam, Sassenheim, Gilze Rijen en Waalwijk. De keten vindt dat Van der Valk aan de toekomst moet denken. Steven Zeeuwen van der Laan, directeur van Van der Valk, zegt: “We zijn een familiebedrijf en denken door het reduceren van CO2 ook aan ons nageslacht.”

Verantwoordelijkheid

Ook Head of Sales van Ecorus, Ron Schaafsma, zegt blij te zijn met de samenwerking: “Natuurlijk zijn wij erg trots om de grootste hotelketen van Nederland te mogen voorzien van zonne-energie. We kennen de hotelformule al van de uitstekende kwaliteit, prijs en gastbeleving; het nemen van verantwoordelijkheid voor klimaat en milieu past daar goed bij. We hebben er veel zin in om de toekan op zonnestroom te laten vliegen.”

Door: Nationale Recreatiegids