Al 42 procent van vakantieparken hebben Greenkey certificaat

Op dit moment heeft 42,4 procent van de vakantieparken in Nederland momenteel een Green Key-certificaat. Een vakantiepark krijgt dit keurmerk als het voldoet aan bepaalde eisen van duurzame bedrijfsvoering. Dit percentage zal de komende tijd nog oplopen, gezien Roompot en Europarcs hebben aangekondigd bezig te zijn met het behalen van het certificaat. Dit meldt Pretwerk. 

De zeven grootste ketens in Nederland beschikken samen over 238 vakantieparken. Hiervan hebben 101 momenteel een Green Key-certificaat. Vorig jaar stond dit aantal op 95: een stijging van 6,3 procent. Een park met een Greenkey-certificaat moet aan bepaalde eisen voldoen. Zo moeten er milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen worden gebruikt, spaarlampen en lichtsensoren geïmplementeerd zijn en zijn vaak zonnepanelen aanwezig. Ook zijn er vaker laadpalen voor elektrische auto’s beschikbaar.

Center Parcs

Op dit moment zijn alleen Center Parcs en RCN Vakantieparken met al hun parken in het bezit van een Greenkey-certificaat. Molecaten, Landal, Roompot en TopParken werken echter hard om dit ook te bereiken. De verwachting is dan ook dat het aantal parken met een keurmerk snel zal toenemen. 

Door: Nationale Recreatiegids