Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

‘Roze Kasteel’ in Heusden verkocht voor 1,6 miljoen euro voor bouw hotel

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 7 min
location_on [xx]km
‘Roze Kasteel’ in Heusden verkocht voor 1,6 miljoen euro voor bouw hotel
De gemeente Heusden heeft het ‘Roze Kasteel’ Land van Ooit in Drunen verkocht, voor een bedrag van 1,6 miljoen euro. Het kasteel staat op landgoed Steenenburg. De nieuwe eigenaar heeft de ambitie om het kasteel met aangelegen grond om te bouwen tot een hotel. Dit meldt Brabants Dagblad.

De overdracht van het eigenaarschap van het kasteel in Heusden is afgelopen week afgerond. Uiteindelijk wordt het kasteel, met een stuk grond van 5200 vierkante meter, verkocht voor meer dan anderhalf miljoen euro. Daarbij is de verkoopakte opgesplitst in twee delen, één voor de verkoop van het kasteel (453.000 euro) en één voor de verkoop van de bijbehorende grond (1,14 miljoen euro).

Vorig jaar heeft de gemeente Heusden het kasteel al laten opknappen, voor een bedrag van 1,4 miljoen euro. Daar heeft het ongeveer 400.000 euro aan subsidie voor ontvangen.

Het gekochte grondgebied ligt in het voormalige Land van Ooit. Nu staat dit bekend als het Middengebied van Steenenburg. Dit gebied bestaat uit drie delen, met elk een verschillende bestemming. Op het eerste kavel moeten 120 appartementen worden gebouwd. Voor het tweede kavel staat een plan voor vijftig patiowoningen. Op het derde kavel, waar ook het Roze Kasteel en een deel van de kasteeltuin bij horen, wil de nieuwe eigenaar, Dirk Lips van leisureconcern Libéma, een hotel bouwen met bijna 60 kamers.

Flinke renovatie

Afgelopen week heeft de overdracht van de grond aan Steenenburg Vastgoed plaatsgevonden. Dit is een vastgoedbedrijf dat onder Libéma vastgoed valt, waar Dirk Lips de eigenaar van is. De verbouwing wordt gerealiseerd met een partner van Libéma, Jan Kelders. Dit is de man achter het bestemmingsplan van het grondgebied. Daarnaast werken zij samen met Hendriks Bouw en Ontwikkeling uit Oss. De opening staat gepland voor later dit jaar; dan kunnen gasten komen om te vergaderen of om een kopje koffie te drinken.

Voor het zover is moet er veel gebeuren. Het kasteel moet flink gerenoveerd worden en is het plan dat er een serre naast het kasteel wordt gebouwd. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit van de gemeente hebben hier akkoord voor gegeven, waarna de omgevingsvergunning is ingediend. Lips stelt dat hij hoopt met de verbouwing te kunnen beginnen rond februari, en wil tegen de zomer beginnen met de bouw van het hotel. Daarvoor moet het bestemmingsplan echter wel nog worden gewijzigd.

Verzoek voor uitbreiding

Naast de verkoop van het kasteel en toebehorend grondgebied ligt er nog een verzoek voor de verkoop van het noordelijk deel van de kasteeltuin, plus een deel grond ten oosten hiervan. De reden voor het verzoek is omdat Steenenburg hier de parkeerplaats voor het hotel en het kasteel wil bouwen. De gemeente heeft hier nog geen handtekening onder gezet, omdat het wil dat er eerst een aantal zaken goed geregeld wordt. Heusden lijkt wel bereidt tot verkoop.

Door: Nationale Recreatiegids

06 december '23 (11:04)

Provincie laat weten: gemeente Almere kan statushouders aan woning helpen

De gemeente Almere kan naar verwachting dit jaar alsnog genoeg statushouders aan een woning helpen, zo laat de provincie Flevoland weten. Uit een analyse van het ANP bleek deze week dat in Flevoland tot dusver geen enkele gemeente voldoende huizen voor statushouders heeft geregeld. Voor de andere vijf Flevolandse gemeenten gaat het moeilijk worden dit voor het einde van het jaar alsnog te doen, aldus de provincie.

04 december '23 (10:49)

Oudste vakantiepark van het land in handen van recreanten

Goed nieuws voor de huis- en caravanbezitters op Recreatieoord Hoek van Holland. Na een succesvolle strijd tegen de verkoop van het vakantiepark worden de recreanten nog meer beloond. De gemeente draagt het beheer van het park over aan de mensen, meldt het AD.

01 december '23 (15:31)

Remboe Village overgenomen door Poelman Vakantieparken

Vanaf 1 december is Remboe Village niet langer meer in eigendom van EuroParcs. Het park is namelijk overgenomen door Poelman Vakantieparken, zo meldt EuroParcs.

01 december '23 ( 9:34)

Provincie Limburg ontvangt petitie tegen 'verroompottisering'

De bouw van nieuwe vakantieparken in Limburg moet worden ingedamd, vinden de ondertekenaars van een petitie tegen de "verroompottisering" van de provincie. De petitie voor het behoud van een camping in het Heuvelland, volgens de initiatiefnemers door zo'n 11.000 mensen ondertekend, werd vrijdagochtend aangeboden aan de Limburgse gedeputeerde Michael Theuns (ruimte, CDA).

30 november '23 (12:18)

Geen plek meer beschikbaar voor statushouders in Gelderland

Gelderse gemeenten stellen "dat de grens is bereikt" in de opvang van statushouders, zo schrijft de provincie. Er zijn te weinig sociale huurwoningen beschikbaar en ook is er een "mismatch" tussen het type woningen en de mensen voor wie een plek wordt gezocht.

29 november '23 (10:32)

Overleden man in arbeidsmigrantenhotel stierf aan natuurlijke dood

Zondagavond werd een man dood aangetroffen in een arbeidsmigrantenhotel in Wolphaartsdijk. In eerste instantie werd een vrouw, die ook in het hotel verblijft, als verdachte aangehouden. Nu blijkt dat de man aan een natuurlijke dood is overleden. De vrouw is inmiddels vrijgelaten, meldt Omroep Zeeland.

28 november '23 (11:18)

‘Permanente bewoning vakantieparken levert weinig woonruimte op’

Als het aan de landelijke politiek ligt, wordt het straks makkelijker om een vakantiepark om te bouwen naar een woonwijk. Maar heeft dat daadwerkelijk een voordelig effect op de woningmarkt en -ruimte? Programmamanager Rob van den Hazel van programma Vitale Vakantieparken op de Veluwe vertelt hierover. Dat meldt Binnenlands Bestuur.

27 november '23 (11:23)

Buurt stapt naar rechter om asielopvang Van der Valk in Uden tegen te houden

Het plan van het Van der Valk-hotel in Uden om vanaf begin december 300 asielzoekers op de te vangen valt niet bij iedereen even goed. Een groep buurtbewoners gaat via de rechter proberen om de opvang tegen te houden. Dat doen zij door middel van een kort geding. Volgens de bewoners is het besluit ‘gepruts van de gemeente’, meldt Brabants Dagblad.

27 november '23 ( 8:55)

Dode in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, vrouw opgepakt

In een arbeidsmigrantenhotel in het Zeeuwse Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode man gevonden. Een vrouw, die eveneens in het hotel aan de Lepelstraat verblijft, is aangehouden. Haar betrokkenheid bij de dood van de bewoner wordt onderzocht, meldt de politie.

23 november '23 (14:27)

Flinke brand uitgebroken in chalet op vakantiepark in Vierhouten

Na een flinke brand in een chalet op vakantiepark Samoza in Vierhouten, is deze onbewoonbaar verklaard. Gelukkig zijn andere chalets in de buurt bespaard gebleven. Dit meldt De Stentor.