Hoteleigenaren zien in energiekosten grootste uitdaging van komende tijd

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Het einde van de pandemie bracht voor de reissector het lang verwachte herstel waar men op wachtte. Lang heeft de vreugde hierover niet kunnen duren echter. De Russische inval van Oekraïne zorgde weer voor nieuwe kopzorgen. Toch blijven Nederlandse hoteliers verrassend optimistisch. Dit meldt Pretwerk. 

Uit een studie, die is uitgevoerd onder accommodatiebeheerders in 23 Europese landen, blijkt dat 81 procent van de Nederlandse eigenaren van een hotel of andere accommodatie positief terugkijkt op het afgelopen half jaar. Maar liefst 88 procent beoordeelt de huidige economische situatie zelfs als goed of zeer goed. In andere landen ligt dit maar rond de 57 procent. 

Uitdagingen in de toekomst

Op de vraag wat voor hoteliers de grootste uitdagingen zijn, verschillen de antwoorden niet veel per land. Alle Europese hoteliers zien de energiecrisis momenteel als de grootste uitdaging (80 procent), gevolgd door de algemene economische situatie (48 procent), personeelskosten (42 procent) en het werven en behouden van personeel (43 procent). Wel maken Nederlandse eigenaren zich gemiddeld meer zorgen vergeleken met het Europees gemiddelde. In Nederland worden de energiekosten door 89 procent beoordeeld als grootste uitdaging.

Door: Nationale Recreatiegids