Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Digitale hotelketen NUMA heeft grote plannen voor Benelux

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Digitale hotelketen NUMA heeft grote plannen voor Benelux
De Europese techscale-up NUMA Group, digitale operator van hotels en appartementen, opent zijn eerste gebouw in Brussel. Dit gebouw wordt volledig uitgebaat en biedt plek voor 90 bedden, voor korte en middellangetermijnhuur. Hun doel is om verder uit te breiden in de Benelux, waaronder bijvoorbeeld Amsterdam. Dit meldt Hospitality Management.

De NUMA Group zet zijn forse groei voort met een uitbreiding naar de Benelux. Momenteel heeft de digitale uitbater ruim 3.000 appartementen in de stadscentra van acht Europese landen. Het speelt in op de vraag van toeristen en zakenreizigers in Europese hotspots.

Deze hotspots zijn volgens de organisatie ook aanwezig in de stadscentra van de steden in de Benelux. Daarom mikt de gigant daar nu ook op. Het bedrijf heeft in Brussel een elegant historisch gebouw weten te bemachtigen. Het nieuwe en volledig gedigitaliseerde boutique appartementencomplex heeft de naam NUMA Lief gekregen.

Digitale uitbating

In het hotel is geen vervelende wachtrij voor de balie. In- en uitchecken gaat simpelweg via de telefoon, evenals dat de smartphone als kamersleutel dient en daarnaast kan er via de smartphone gecommuniceerd worden met de NUMA-gastenservice. De appartementen van NUMA dienen ook voor langer verblijf of werken op afstand. Dit laatste kan gerealiseerd worden door de krachtige wifitechnologie die aanwezig is in het appartementencomplex.

NUMA wil Benelux veroveren

“Brussel is voor ons, in het hart van de Europese Unie, een ideale locatie om onze uitbreiding in de Benelux op gang te brengen. Met NUMA Lief verkregen we bovendien een prachtig historisch gebouw op een toplocatie”, zegt Dimitri Chandogin, president van de NUMA Group. “Na Brussel gaan we op zoek naar gebouwen op andere toplocaties in de Benelux, zoals Amsterdam en Luxemburg. Het is onze ambitie om ook hier de toeristische sector te innoveren. En vanaf 2023 willen we ook naar Parijs”.

NUMA Group

De NUMA group is een digitale exploitant van boetiekappartementen. Het bedrijf maakt gebruik van eigen exploitatietechnologie zodat het hotelbeheer volledig automatisch gaan. Dit zorgt voor een hoge kostenefficiëntie een ook worden inkomsten hiermee verhoogd. Daardoor is het een betrouwbare partner voor investeerders, eigenaars en ontwikkelaars.

Door: Nationale Recreatiegids

16 april '24 (13:27)

Fletcher Hotels niet bereid om asielopvang in hotels uit te breiden

Fletcher Hotels is niet van plan om nog meer hotels in te zetten voor de opvang van asielzoekers. "We vinden het wel goed zo", zegt directeur Rob Hermans. Inmiddels worden in acht van de 115 hotels van de keten asielzoekers ondergebracht.

16 april '24 (13:21)

De verstening van campings leidt tot minder kampeerplaatsen

Ondanks de – toch matige – weersverwachting voor de komende week is het weer tijd voor het nieuwe kampeerseizoen. Begin deze maand werd het seizoen feestelijk geopend tijdens de Open Camping Dag. Nederlanders blijven onverminderd graag naar de campings komen, wat de kwestie doet doemen die al een tijdje speelt. Veel campings in Nederland verdwijnen om plaats te maken voor vakantiehuisjes. Het leidt tot een afname van betaalbare (kampeer)vakanties, maar ook tot een vermindering van het aantal kampeerplaatsen, meldt Kampeer en Caravan Jaarbeurs.

15 april '24 (15:20)

Vakantiepark Resort Lexmond officieel open

Afgelopen zaterdag was de officiële opening van Resort Lexmond van parkbeheerder TopParken. Wethouder Ton van Maanen en Jet Köhnen van TopParken openden het park. voor de opening waren omwonenden uitgenodigd en in het eerste weekend was het mogelijk om de eerste vakantiewoningen te bekijken. Het nieuwe parkrestaurant, ThePark Lexmond, werd geopend, meldt TopParken.

15 april '24 (10:02)

Bouw van vakantiepark met treinwagons in Zeeland goedgekeurd

Na veertien jaar te hebben gewacht mogen Marco Harthoorn en zijn zakenpartner Peter Heeren eindelijk beginnen. Zij hebben een stuk grond, vlak naast het eindstation Hoedekenskerke van de stoomtrein Goes-Borsele gekocht in 2010. Daar willen zij een luxe vakantiepark aanleggen met treinwagons om in de overnachten. Nu kan de bouw ervan starten, meldt het AD.

12 april '24 (14:08)

Grote kans dat camping Holten plaatsmaakt voor luxe vakantiepark

Waar het nog rustig is aan de Wildweg tussen Rijssen en Holten, zal dat waarschijnlijk niet lang meer duren. Op het terrein van de voormalige Camping De Prins, wat al jarenlang leegstaat, wil een vakantieparkondernemer een luxe vakantiepark neerzetten. De gemeenteraad stemde hiermee in, wat betekent dat de bouw ervan aan het eind van het jaar begint, meldt Tubantia.

11 april '24 (10:59)

Bouw nieuwe chalets Yn ‘e Lijte: elf vakantieparkbewoners moeten weg

Op het B-veld aan Yn ‘e Lijte in het Friese Grou hebben elf bewoners al jaren een vast plekje. Maar nu het park is overgenomen, worden er 22 duurzame chalets gebouwd. Onder meer op hun plek. Zij moeten dus weg. Hun huurcontract is via een brief opgezegd. Maar de bewoners laten het er niet bij zitten. Ze hebben de handen ineengeslagen en overwegen juridische stappen. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

10 april '24 ( 9:52)

Kamperen op Camping Geversduin in Castricum? Neem dan maar een bootje mee

Zoals het er nu naar uitziet wordt het lastig kamperen op een flink aantal standplaatsen bij camping Geversduin in Castricum. De camping heeft te maken met flinke wateroverlast. Er staan 250 campingplaatsen onder water. Een domper voor de camping, maar ook voor de gasten. Die zitten nu in onzekerheid of zij wel of niet hun vakantie op de camping kunnen vieren, meldt NH Nieuws.

09 april '24 (15:53)

Verdediging Peter Gillis mag getuigen horen in fraudezaak

De verdediging van vakantieparkeigenaar en realityster Peter Gillis mag per vakantiepark een medewerker als getuige horen in de fraudezaak tegen Gillis. Ook mag de verdediging een medewerker van de Belastingdienst en twee medewerkers van de Oostappengroep van Gillis als getuigen horen, evenals de leider van het team dat boekenonderzoek verrichtte in de vakantieparken. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch dinsdag bepaald. Ook de advocaten van de dochter van Peter Gillis en diens ex-vrouw mogen deze getuigen horen.

09 april '24 ( 9:37)

Gemeente stelt eis afsluiten gas op vakantiepark Gillis uit

Toch minder lastig douchen en koken voor de bewoners van het vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. De gemeente Asten had eerder geëist dat de aansluiting van de propaangastank op het park voor 9 april moest zijn afgesloten. Dat hoeft nu niet meer. Maandag besloot de gemeente dat dit wordt uitgesteld tot na een kort geding. Die heeft Gillis aangespannen tegen de dwangsom voor het niet afsluiten van het gas, meldt de Telegraaf.

08 april '24 (12:53)

Nederlanders blijven graag kamperen

Gewapend met een tent en gasstelletje gaan meer dan 4,4 miljoen kampeerders in Nederland vakantievieren. Mensen gaan graag meerdere keren met hun eigen kampeermiddelen op pad. Dit blijkt uit de Kampeermonitor van Stichting Open Camping Dag. In het onderzoek gaf meer dan de helft van de 4.000 ondervraagden aan vaker dan vier keer per jaar op pad te gaan met eigen kampeergerei. Daarvan kampeert 84 procent het liefst in eigen land, meldt Stichting Open Camping Dag.