Gronings Hotel Prinsenhof strijkt omwonenden tegen de haren in met nieuw kantoor

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Hotel De Prinsenhof in Groningen bouwt een aangrenzende sociale huurwoning om tot kantoor. De woning was tot voor kort bewoond, maar volgens buurtbewoners is deze 'weggepest' door het hotel. Dat het pand nu gebruikt mag worden door het hotel stoot menig bewoner tegen het zere been. Dit meldt OOGTV. 

De woning was tot voor kort een sociale huurwoning verhuurd door Lefier. De vorige bewoonster vertrok nadat het hotel twee jaar geleden  zijn terras kon uitbreiden, waardoor die tussen de woning en de Prinsentuin kwam te liggen. Het hotel zette vervolgens een hoge schutting tussen het terras en de woning, waardoor de bewoonster haar uitzicht kwijtraakt en uitkeek op de grote houten schutting. Na haar vertrek beoordeelde Lefier de woning als onverhuurbaar door de schutting. 

De woning werd uit het bestand gehaald en verhuurd aan het Groningen Monumentenfonds. Die besloot de woning te verhuren aan Hotel Prinsenhof, zodat die er een kantoor kan vestigen. Buurtbewoners vinden dit schandalig. Zij hebben het gevoel dat een bewoonster is weggepest door het hotel zodat het pand bij het hotel getrokken kan worden. De bewoners van de Turfstraat zijn bang dat het niet bij een kantoorruimte blijft. Lefier laat weten dat de woning ook gebruikt gaat worden als ruimte voor ‘short-stay’ verhuur. Volgens het hotel gaat dit echter niet om betalende gasten, maar bijvoorbeeld personeel of stagairs die daar kunnen overnachten. 

De bewoners zijn er echter niet gerust op, en zijn bang dat zij dezelfde situatie zullen krijgen met het steeds verder oprukkende hotel. 

Door: Nationale Recreatiegids